inspiratie

Voorjaarstrends: 4x zo laat je de lente in huis ontluiken!

Ben je benieuwd naar de nieuwste lente collecties? Meer dan ooit halen we de natuur naar binnen met hout en rotan als belangrijkste materialen. Geef jouw interieur lentekriebels met de nieuwe duurzame collectie van de Bijenkorf!

De lente staat weer voor de deur en daar hoort, naast een overload aan paaseitjes, ook een nieuw interieur bij. Als de lente zich na een donkere, grauwe winter eindelijk aandoet, ondergaan veel woonkamers een transformatie. Voor iedereen die toe is aan een frisse wind door het interieur heeft de Bijenkorf een collectie waar je de lentekriebels van krijgt. De twee sleutelwoorden? Puur & natuur.

Hello nieuw seizoen: say goodbye tegen een winters interieur

Haal licht in de duisternis met nieuwe interieur items! Messing meubels, woonaccessoires van duurzame materialen en lichte kleuren creëren een optimistische en vrolijke sfeer. De lente zorgt voor een totaal nieuwe lichtinval in huis waardoor lichte meubels en items stralen! De Bijenkorf haalt het nieuwe seizoen op subtiele wijze bij jou thuis naar binnen, zonder het er te dik bovenop te leggen: omarm de puur natuur-look! Met behulp van onze 4 tips en de nieuwe collectie van de Bijenkorf heb je jouw interieur in een mum van tijd omgetoverd tot een lente interieur.

1. Let the sunshine in

Buiten blijft het langer licht, dus waarom zou het binnen dan donker moeten zijn? ’s Winters gaan mensen vaak aan de haal met mooie kaarsen en feestelijke lichtjes om een knusse sfeer te bewerkstelligen. De lente daarentegen zorgt voor een nieuwe lichtinval. Naast het frisse groen van de natuur komt er ook een fikse dosis daglicht binnen. Frisse kleuren en natuurlijke materialen reflecteren veel licht en laten ruimtes groter lijken. Laat je voor de woonkamer inspireren door messing meubels en fleurige bloemenprints. Een tip: met een rustige basis kun je het zo kleurrijk maken als je zelf wilt. Kleurrijke kussen kun je bijvoorbeeld ieder seizoen naar stemming wisselen.

Sfeerbeeld 1 - Nieuwe collectie de Bijenkorf
Sfeerbeeld 1 - Nieuwe collectie de Bijenkorf

2. Duurzame items

We willen met een goed gevoel spullen kunnen kopen en daarom gaan duurzame meubels en 100% pure materialen een steeds belangrijkere rol spelen. Sustainable thinking zien we voornamelijk terug in meubels en woonaccessoires waarin bestaande materialen worden verwerkt in nieuwe woonitems. Maak gebruik van veel wittinten en lichte houtsoorten wanneer je back to basic gaat. Denk aan een bamboo hanglamp, placemat van kurk en wanddecoratie van biologisch katoen. Een trend die resulteert in een interieur met een persoonlijke touch en ook nog eens goed is voor de planeet! Voor duurzame items raden we je zeker aan om tussen het assortiment van de Bijenkorf te neuzen! 

3. Pastel paradise

Een daarmee bedoelen we spicy pasteltinten in combinatie met geometrische vormen. Het kleurenpalet voor voorjaarsinterieur is licht, oftewel een interieur met een vleugje Miami Vice. Een funky, tropisch paradijs met een knipoog naar de jaren 80. What do we mean? Een woonkamer met grote tropische kamerplanten, hier en daar iconische designstukken en messing details. Waarom willen we altijd alles in pastel in de lente? Allereerst omdat de dromerige pasteltinten je doen denken aan je kinderjaren: de tijd van My Little Pony, Barbie en je favoriete snoepjes. En je hoeft maar naar buiten te stappen en je ziet alleen maar pastelkleuren om je heen: lentebloesem, een heldere lucht en groen doen veel goeds voor je humeur. Zo gek zijn die pastelkleuren dus nog niet. 

4. Plant therapy

Natuurlijk mogen kamerplanten bij een natuurlijk en puur interieur niet ontbreken. Met planten haal je immers de schoonheid van de natuur naar binnen. Planten zijn nog nooit zo trendy als dit seizoen bij interieurfanatiekelingen geweest en brengen je terug naar de basis waar we massaal naar verlangen. Kies voor grote kamerplanten die een echt statement maken. Veel merken hebben een prachtige collectie planten waar je als plant parent van gaat watertanden. Bij een natuurlijk interieur mag een minimalistische plantenbak namelijk niet ontbreken voor de ultieme finishing touch. Give your plants a happy life!

Haal jouw woning uit zijn winterslaap en transformeer hem met frisse, bloemige items van de Bijenkorf!