inspiratie

Barbecue bestellen? Dit zijn de 5 verschillende soorten

Wil jij een barbecue bestellen? De heerlijke geur van een barbecue in combinatie met een vers stuk (vegetarisch) vlees- en vis is alles wat je nodig hebt als de eerste zonnestralen zich weer laten zien. Wij hebben de 5 soorten barbecues voor je verzameld.

Beeld 1 - Barbecue bestellen

Wil jij online een barbecue bestellen? Mooi weer, het genot van een biertje en een wijntje en fijn gezelschap: beter kan het seizoen niet beginnen. Maar van welk type bbq word jij nou echt gelukkig? Online een barbecue bestellen kan nog best een lastige opgave zijn. Al is een ding zeker: je wilt kwaliteit voor je geld. Wij helpen je daarom een handje op weg om alvast de verschillende soorten barbecues voor je uit te zoeken, zodat jij een barbecue kunt bestellen waar je helemaal happy van wordt. De 5 verschillende soorten zijn:

Barbecue bestellen? Dit zijn de 5 soorten

En dan moet er een moeilijke keuze worden gemaakt: je gaat een barbecue bestellen. Een gas, kolen of rookoven barbecue? De meeste mensen hebben een kolenbarbecue in de tuin staan. Vaak zegt men dat het eten van een houtskolenbarbecue beter smaakt door de rook die komt van de kolen. Een gasbarbecue is veel handiger in gebruik doordat ze binnen 10 tot 15 minuten heet is, terwijl je bij een kolenbarbecue langer bezig bent om ‘m op temperatuur te krijgen. Daarbij komt wel het feit dat je een gasbarbecue koopt vanaf €300 en een kolenbarbecue vanaf €100. Dat scheelt toch weer.

1.  Houtskoolbarbecue 

Een houtskoolbarbecue is een absolute sfeermaker bij mooi weer. Het is de meest traditionele barbecue en heb je in verschillende varianten. Voor het aansteken moet je – zoals bij alle houtskoolbarbecues – even de tijd nemen maar dan heb je er wel de hele avond plezier van. Wil je de barbecue meenemen naar het park of op vakantie? In het assortiment hebben we genoeg kleine houtskoolbarbecus, die je zo meeneemt naar waar je wilt gaan barbecueën. Daarnaast heb je ook grote houtskoolbarbecues met handige inklapbare zijfels. Voor het ouderwetse barbecue-gevoel is een houtskolenbarbecue perfect. 

2. Gasbarbecue

De gasbarbecue is enigszins duurzaam, omdat het schoon brandt (er ontstaat geen rook) en het levert bijna tot geen luchtvervuilende stoffen op. Bovendien is barbecueën op gas eenvoudig, want je kunt zo aan de slag! Door de luxe uitstraling biedt een gasbarbecue jou, je gasten en/of familie urenlang plezier. Bovendien kun je de barbecue een tijdje uitschakelen als iedereen aan ht eten is (dat scheelt weer brandstof!).

 

3. Elektrische bbq 

Een elektrische bbq levert nauwelijks overlast op voor de omgeving, omdat het tijdens de productie van elektriciteit enkel uitstoot oplevert.  Niet tijdens het grillen van eten in de tuin. Voor gebruik met de grillplaat moet de temperatuur eerst op gang komen, dat kan even duren. Voor bij wie gebruiksvriendelijk bovenaan staat, is een elektrische bbq perfect. Daarnaast is elektrisch barbecueën het goedkoopst! 

 

4. Houtgestookte bbq

En de luxe continues. Een houtgestookte bbq - oftewel een smoker - kun je vaak ook als tuinhaard gebruiken met plaat erop om een pan te verwarmen en met het rooster als bbq. Enne, nog een bijkomend voordeel: je houdt ook de muggen op afstand! Met deze ingrediënten kun je heerlijk lang in de tuin zitten. Een win-win situatie! 

 5. Tafelbarbecue/portable bbq

Ben jij op zoek naar een portable barbecue om mee te nemen naar het park of op vakantie? Via Biano.nl hebben we draagbare barbecues van verschillende merken. Het is ook een aanrader voor als je in de stad woont in een appartement met balkon. Je kunt de temperatuur van de barbecue in de meeste gevallen zelf reguleren. Zo kun je op een veilige manier eten grillen. Daarnaast heb je ook een aantal rookvrije barbecues die werken op basis van houtskool. Echter, druppelt bij deze toestellen het vet niet op de houtskool waardoor rookhinder vermeden kan worden. Een geventileerde rookvrije houtskoolbarbecue is wel moeilijker schoon te maken dan een rookvrije gasbarbecue.

Heb jij een keuze kunnen maken? Dan wordt het tijd om jouw droom barbecue te kopen! Tools nodig? Neem dan een kijkje in de categorie Barbecue-gereedschap.

Meer inspiratie nodig?