tips & tricks

Romantisch oud en nieuw vieren? Dit zijn our picks!

Wil jij dit jaar romantisch oud en nieuw vieren? Dit zijn 5 sprookjesachtige activiteiten voor oud en nieuw om vol liefde het nieuwe jaar te beginnen. Of je nu afreist naar de stad van de liefde of het thuis gezellig maakt: zo breng je samen tijd door.

Romantisch oud en nieuw vieren kan op heel veel manieren. Je kunt al maanden geleden een reisje hebben geboekt, een romantische staycation in eigen land of je houdt het thuis klein en gezellig. Waarschijnlijk sta je iedere avond van deze week met een glas bubbels in je handen door de vele nieuwjaarsborrels die georganiseerd worden. Het is dan juist fijn om oud en nieuw kleinschalig te vieren en zo weinig mogelijk met je organisatietalent aan de haal te gaan. Lees snel verder voor onze picks om romantisch oud en nieuw te vieren, want voordat je het weet staan we te proosten op het nieuwe jaar.

Romantisch oud en nieuw vieren: our 5 picks

Wil jij dit jaar romantisch oud en nieuw vieren? Op heel veel plekken in Nederland wordt nieuwjaar ten volle gevierd en kun je er dus je eigen romantische draai aan geven. Oudejaarsavond kan één van de meest romantische avonden in het jaar worden. En we zeggen dat niet alleen door de famous midnight kiss. Wanneer je oud en nieuw als koppel viert, is het goed mogelijk dat het een emotionele ondertoon kan hebben. Je denkt terug aan alle belangrijke momenten die jij en je partner het afgelopen jaar hadden. Samen het nieuwe jaar inluiden maakt de weg vrij voor geweldige nieuwe herinneringen. Maar omdat oudejaarsavond juist zo’n sentimentele druk uitoefent op koppels, is het lastig om iets te plannen. No worries! Wij zijn hier om te helpen.

Of je juist iets spannends wil doen waar je een dosis lef voor nodig hebt of gewoon thuis een film wilt kijken, we hebben een lijst samengesteld met leuke dingen die je met je partner kunt doen. Aan het einde van het jaar gaat het er echt om dat je samen tijd doorbrengt om het nieuwe jaar te vieren, ongeacht welke activiteit dan ook. Dus, als je niet zeker weet wat jij en je lover kunnen doen met oudejaarsavond, volgen hier een paar ideeën om inspiratie op te doen.

1. Organiseer date night, no a real date night

En nee, we hebben het hier niet over “trek je lievelingsjurk uit de kast” en ga uiteten. Veel restaurants zijn immers dicht met oudejaarsavond. We praten over het kopen van een nieuwe jurk en om eindelijk je heels te dragen die je ooit een keer voor een gala hebt gekocht. Niets is too much voor deze date night. Pop champagne op het strand, ga dansen, samen het vuurwerk bekijken, boek dat ene fancy restaurant dat wél open is of ga op een winterse roadtrip. Laat je creativiteit de vrije loop en remember: niets is te gek.


2. Maak een speurtocht en vind je midnight kiss

Dit idee komt van het feit dat er altijd zoveel druk ligt op koppels, want het moet “romantisch en gezellig zijn”. Een speurtocht maakt het lekker luchtig. Schrijf inside jokes als aanwijzingen op de kaarten en verspreid de kaarten door het hele huis. Leid je partner naar een speciale prijs, misschien ben jij het wel, een volledig nieuwe ingerichte woonkamer of zijn//haar favoriete dessert, en vier het nieuwe jaar. Waarschijnlijk is dit één van de meest creatieve avonden die je ooit samen hebt georganiseerd, you’re welcome!

3. De weekend retreat

Willen jullie al eeuwen samen een weekend weg? Dan is dit het moment. Een weekendje weg - met zijn tweetjes - is misschien wel het perfecte feest om als nieuwe koppel het nieuwe jaar te klinken. Gewoon even met zijn tweetjes, zonder de drukte van vrienden, familie of digitale technologie. Bonus tip: ga naar een plek waar ze een spa hebben of een healthy en wellness arrangement, waar je samen heerlijk kunt bijkomen en relaxen.


4. Blijf lekker thuis en maak je favoriete gerechten

Zeker met dit koude weer, is het makkelijker gezegd dan gedaan om met oudejaarsavond nog de hort op te gaan. Als je geen zin hebt om twee jassen, sjaals, sweater en je wamste laarzen aan te trekken, blijf dan lekker thuis en organiseer een romantische avond thuis. Samen koken is ontzettend leuk om te doen en heat things up! Verwen jezelf en kook je favoriete gerechten, omdat je het verdient! Open de champagne of een goede fles rode wijn en zet langzame romantische muziek op. Bon appétit!


5. Koop tickets voor een chique nieuwjaarsbal

Hoe zit het met kopen van tickets voor een goed oudejaarsbal? Het is nu het moment om alles uit de kast te halen. Veel steden organiseren mooie feesten op fraaie locaties. Als je besluit om naar één van deze feesten te gaan, dan is er eindelijk een excuus om die formele jurk en smoking aan te trekken. Zorg dat je wijn of champagne hebt liggen en je bent klaar om te gaan! Happy New Year!

Op zoek naar nog meer ideeën voor oudejaarsavond (maar dan minder romantisch) lees dan “Oudejaarsavond: de checklist voor een geslaagd NYE feest!"