inspiratie

Oudejaarsavond: de checklist voor een geslaagd NYE feest!

Bijna tijd voor oudejaarsavond! Met 2020 in het vizier, hebben wij 5 tips voor je op een rij gezet. Oudejaarsavond vraagt om een extra vleugje blitz en glitz in je huis! Een feestelijke tafelsetting, de juiste decoratie en lekker eten, what’s not to love?

Voor veel families en vriendengroepen is oudejaarsavond het mooiste moment van het jaar. Met veel gezelligheid het afgelopen jaar afsluiten, eventueel zelfs nog de laatste ronde cadeautjes geven, hout kopen voor de open haard of houtkachel en natuurlijk heerlijk eten. Echter, december is een vrij stressvolle periode. Als je ook de organisator was tijdens Kerst, dan zit je misschien op tegen oudejaarsavond. Er zijn wederom een aantal taken om rekening mee te houden. Maar don’t worry! Wij hebben een handige checklist voor je gemaakt! Believe us, met deze checklist wordt oudejaarsavond een succes!

Oudejaarsavond checklist

Nog even en het jaar is weer voorbijgevlogen. Gelukkig vieren we voor die tijd oudejaarsavond met vuurwerk, champagne en vrienden/familie. Hoe ga jij dit jaar oud & nieuw vieren? Gaan we mensen uitnodigen, gaan we ergens naartoe of blijven we lekker thuis? Onze ouders hadden het back in the days wat makkelijker en doen ieder jaar met oud en nieuw precies hetzelfde. Veel mensen kopen maanden van tevoren al kaartjes voor een feest op oudejaarsavond: met torenhoge verwachtingen ga je naar een peperduur feest. Thuisblijven met een groep vrienden is vaak een groter succes. Voor de mensen die oudejaarsavond knus en gezellig thuis vieren hebben we een handige checklist gemaakt.

1. Tafel dekken tijdens het oudejaarsfeest

Eters over de vloer met het oudejaarsfeest? Even een tip om stress te voorkomen: laat iedereen een deel van het menu maken. Vervolgens is het tijd om de tafel te dekken. Leg eerst een tafelbeschermer op tafel voor al die vette oliebollen en wijnvlekken. Kies vervolgens een leuk tafelkleed uit. Dit kun je afstemmen op het kleurschema van de (kerst) feestdecoratie of je interieur. Zorg ervoor dat de borden en de rest van het servies (de champagneglazen!) bij elkaar passen. Mooie witte borden zijn een veilige keuze. Maak de tafel af met stoffen (bijvoorbeeld linnen!) servetten. Leg ze met een servetring mooi op een bord of wees creatief en vouw ze in een speelse vorm.

2. De verlichting

Sfeer wordt grotendeels bepaald door de verlichting. Denk aan kaarsen en mooie tafellampen. Maak niet gebruik van fel en koel licht, want het draait immers om gezelligheid! Ga voor sfeerverlichting met warm licht en dim de hoofdverlichting. Steek mooie kaarsen aan, zet ze in een mooie kandelaar en je bent klaar om je gasten te ontvangen. Ben jij een lucky bastard met een open haard thuis? Steek het haardvuur aan en geniet van het knisperende geluid van het haardhout.

3. Haal de bordspellen van zolder (en vergeet de achtergrondmuziek niet)

Do you remember de gezellige oudejaarsavonden waar je bloedfanatiek ging sjoelen of bordspellen ging spelen met de familie? Vervolgens een lekker borreltje en dan fonduen? Hoe meer drank, hoe fanatieker iedereen werd. Haal diverse spellen tevoorschijn en geniet van een ouderwetse spelletjesavond. Vergeet de klassieke oud en nieuw liedjes niet en luister naar de Top 2000. Deze playlist is gewoon te vinden op Spotify! Simpel, maar ontzettend vertrouwd en herkenbaar.

4. Organiseer een cadeautjes spel

Ook met oud en nieuw kun je cadeautjes onder de boom leggen. Spreek van te voren een maximum budget af. Trek lootjes of koop voor iedereen een kleinigheidje. Om de cadeautjes te mogen openmaken kun je kleine opdrachtjes doen. Maak er een leuk spel van voor de ultieme sfeer! Wil je het zo simpel mogelijk houden? Je kunt natuurlijk ook iedereen een wishlist laten maken en daar iets van kopen.

5. Versier je huis met sfeervolle decoratie

Begin het nieuwe jaar goed door in het in stijl te vieren. Een nieuwjaarsfeest verdient een beetje glitter en glamour. Van Instagram-waardige ballonnen, tot opvallende discoballen, confetti, feestslingers en NYE crackers. De juiste decoratie kan jouw feestavond extra speciaal maken. Als finishing touch haal je wat sterretjes in huis voor je eigen vuurwerkshow.

Wat ga jij eigenlijk doen met je kerstboom als oud en nieuw voorbij is? Lees hier onze tips om duurzaam om te gaan met je kerstboom.