Planten slaapkamer: 5x planten voor een betere nachtrust

Planten slaapkamer: 5x planten voor een betere nachtrust

Planten in de slaapkamer brengen rust en verhogen de vochtigheidsgraad in de slaapkamer. Ben jij benieuwd welke slaapkamer planten voor een betere nachtrust zorgen? Deze 5 groene planten in de slaapkamer zorgen voor een oase van rust!

Planten in de slaapkamer ongezond? Er werd altijd geroepen dat planten gedurende de nacht zuurstof gebruiken, waardoor luchtweginfecties en irritaties zich zouden voordoen. Deze hoeveelheid zuurstof is echter zo klein dat we ons over zuurstoftekort helemaal geen zorgen hoeven te maken. Sterker nog: slaapkamer planten kunnen juist een positief effect op een betere nachtrust hebben! Wij hebben een lijst met planten voor in de slaapkamer samengesteld, zodat jij weer heerlijk kunt slapen. De top 5 planten voor in de slaapkamer zijn:

Planten slaapkamer: met deze 5 green hero’s slaap jij als een roosje

Bloemen en planten in de slaapkamer kunnen een positieve bijdrage leveren aan onze algemene gezondheid. Denk aan een betere luchtkwaliteit, minder stress, een oppepper voor je stemming en een betere slaap. Allemaal positieve effecten die we allemaal in deze drukke tijden en veeleisende maatschappij goed kunnen gebruiken 's avonds! Maar welke kamerplanten brengen dan rust naar de slaapkamer en zijn ook nog eens mooi om naar te kijken? Wij hebben 5 planten slaapkamer op een rij gezet. Welke plant krijgt bij jou een plaatsje? 

1. Aloë Vera

De Aloë Vera is één van de makkelijkste planten om in leven te houden. Naast dat dit bestandsdeel een kalmerende werking heeft op de huid, zuivert de plant ook lucht waardoor jij kunt ontspannen. Deze plant schijnt volgens NASA voornamelijk ’s nachts lucht te zuiveren en dat helpt om in een diepte slaap te komen. Deze plant vereist geen speciale aandacht en je hoeft ze bijna geen water te geven, ideaal toch?! Je kunt een Aloë Vera op iedere plek in de slaapkamer zetten, maar hij wordt het gelukkigst van een plekje bij het raam.

Sfeerbeeld 1 - Planten in de slaapkamer

2. Lavendel

Lavendel is de meest populaire plant om in de slaapkamer te hebben staan. De plant heeft namelijk een zeer ontspannende werking en een fijne geur. Sterker nog: bestandsdelen van de lavendel worden regelmatig tijdens therapiesessies gebruikt om angst te controleren en slaapproblemen op te lossen. De geur van de lavendel laat namelijk je hartslag vertragen en je lichaam ontspannen. No stress! Wat mensen vaak niet weten is dat lavendel het stresshormoon cortisol tegenhoudt. Het is de hakuna matata in plantvorm! En waarom zou je lavendelolie gebruiken als je ook kunt profiteren van alle eigenschappen van deze held in real life?

Sfeerbeeld 2 - Planten in de slaapkamer

3. Jasmijn

Naast de verschillende soorten jasmijn voor in de tuin, bestaat er ook de kamerjasmijn. Deze plant heeft elegante witte bloemetjes, een heerlijk zoete geur en heeft een rustgevend effect op zowel het lichaam als de geest. Je kunt de jasmijn als hangplant laten groeien voor een decoratief accessoire, maar ook gewoon als potplant kopen. Als de plant op kamertemperatuur staat, heeft ‘ie ongeveer twee keer in de week water nodig. De kluit moet voor de volgende gietbeurt vochtig aanvoelen, maar mag niet in een laag water komen te staan. Drink een kop jasmijnthee voor bedtijd en je valt binnen vijf minuten in slaap!

Sfeerbeeld 3 - Planten in de slaapkamer

4. Sansevieria

De Sansevieria is niet alleen mooi, maar staat ook zeker in de top 5 van de meest luchtzuiverende kamerplanten voor in de slaapkamer. Terwijl de plant leuk staat in je interieur, werkt deze plant snoeihard. De Sansevieria zorgt namelijk dat de lucht in huis op orde is. Dat is op zijn beurt weer goed voor een regelmatige ademhaling, oogirritaties, goed immuunsysteem, minder hoofdpijn en een betere slaaprust. Deze plant doet het prima in een donkere omgeving en is daarom perfect voor in de slaapkamer. Meer weten over planten die goed zijn voor de lucht? Lees dan 17 luchtzuiverende kamerplanten voor in jouw interieur.

Sfeerbeeld 4 - Planten in de slaapkamer

5. Engelse klimop

De klimop is een klassieker in de plantenwereld en staat in de lijst van NASA op stip nummer één als het gaat over de luchtzuiverende werking in huis. Door de luchtzuiverende eigenschappen is de plant interessant voor mensen met luchtproblemen, zoals astma-klachten en allergieën. De klimop ruimt namelijk alle stoffen waar jij allergisch voor bent uit de weg. Met een klimop heb je dus altijd een frisse slaapkamer! Een klimop kun je het beste in een kleine pot of hangpot plaatsen! Geef hem wel wat de ruimte om te groeien.

Sfeerbeeld 5 - Planten in de slaapkamer

Op naar dromenland! Wil jij weten welke planten je in de badkamer kunt plaatsen? Lees dan 10x badkamer planten geschikt voor binnen