inspiratie, Groene vingers

Planten met witte bloemen: deze 5 witbloeiers brengen rust in de tuin!

Ben jij op zoek naar planten met witte bloemen? Deze planten stralen rust en sereniteit uit. Maak een tuingedeelte waar planten met witte bloemen de hoofdrol spelen. Wij hebben onze 5 favoriete planten voor je geselecteerd.

Beeld 1 - Planten met witte bloemen

Planten met witte bloemen zijn aantrekkelijk, omdat je veel opties met deze planten hebt. Je kunt de nodige rust in jouw tuin creëren of juist een scheidingslijn maken tussen de andere bonte kleuren. Andere kleuren komen beter uit bij wit en pasteltinten zijn over het algemeen zelfs sprekender bij wit. In elk seizoen is er genoeg keuze om een wit accent toe te voegen, maar zeker in de lente mogen planten met witte bloemen zeker niet in de tuin ontbreken! Dit zijn onze 5 favoriete planten met witte bloemen:

  1. Witte regen
  2. Longkruid
  3. Mangnolia
  4. Zonnehoed
  5. Valeriaan

Planten met witte bloemen: welke kun je het beste planten in de lente?

Welke planten met witte bloemen kun je het beste planten in de lente? Wit is geen kleur en heeft daarom geen zonlicht nodig om zich te tonen. Als alle andere planten niet meer zichtbaar zijn ‘s avonds laat, zie je planten met witte bloemen nog wel shinen. Daarnaast zijn het geweldige planten voor insecten en nachtvlinders: a real twilight garden! Ideaal voor de lange zomeravonden als het nog te warm is om binnen te zitten. Enne, veel witbloeiers geuren veel sterker dan andere planten! Do we need to say more? Maar welke planten met witte bloemen kun je dan het beste planten in de lente? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.  

1. Witte regen

De populaire en bekende blauweregen heeft ook een witte variant. Deze mooie trosvormige plant met witte bloemen geeft een prachtig aanzicht! In de maanden mei en juni bloeit deze plant met sterk geurende bloemen. Als jonge plant heeft deze witbloeier een beetje ondersteuning nodig. Je kunt daarom de plant het beste aanbrengen aan de schutting of waterpijp. Geef de witte regen een plek in de zon of in de halfschaduw en je maakt ‘m super happy! Zorg wel dat de wortels in de schaduw blijven. Hoe je deze plant het beste kunt verzorgen? Door de plant minimaal twee keer in het jaar te snoeien en te bemesten.

Sfeerbeeld 1 - Planten met witte bloemen
Sfeerbeeld 1 - Planten met witte bloemen

2. Longkruid

Onze favoriete schaduwplant! Longkruid is namelijk een mooie plant die in elke tuin past. Deze plant bloeit in april/mei en staat het allerliefst op een zonnige plek. Maar zoals we eerder zeiden is een plek in de schaduw ook niet erg. Het blad is donkergroen met grijswitte vlekjes en de bloemen zijn uiteraard helderwit. Meng compost door de zandgrond, want dit bevat voeding. Na de bloei een beetje bijmesten en dan heb je jarenlang plezier van het longkruid! Ben jij slakken in de tuin helemaal beu? Goed nieuws! Slakken kunnen namelijk niet tegen longkruid, win-win!

Sfeerbeeld 2 - Planten met witte bloemen
Sfeerbeeld 2 - Planten met witte bloemen

3. Magnolia

De Magnolia Stellata is een ware blikvanger met zijn stervormige witte bladeren en groene blad. Deze plant kan 200-250 cm hoog worden. Geef ‘m een mooie plek achter alle andere planten voor een rustgevend effect. De Magnolia Stellata groeit langzaam en is daarom perfect voor de kleine tuin. Plaats de plant op een zonnige plek en zorg voor een water doorlopende bodem. Deze plant heeft verder geen bijzondere verzorging nodig. Strooi in het voorjaar een beetje mest onder de boom. Voor alle luie tuiniers onder ons!

Sfeerbeeld 3 - Planten met witte bloemen
Sfeerbeeld 3 - Planten met witte bloemen

4. Zonnehoed

De bloemkleur van de witte zonnehoed is van juli tot en met september wit. De bladeren zijn donkergroen en de volwassen Zonnehoed groeit circa 80 cm. Deze plant is geschikt voor een sierlijke voor- of achtertuin! Zet deze plant met witte bloemen op een zonnige plek met een goed waterdoorlatende grond. De plant blijft echter enkele jaren in leven. Wil je voorkomen dat je gaten in je tuin krijgt? Zaai tijdig! De zonnehoed geeft de voorkeur aan vochtige bodems. Plaatst de plant met andere witte planten en siergrassen voor een prachtige combinatie. Amazing!

Sfeerbeeld 4 - Planten met witte bloemen
Sfeerbeeld 4 - Planten met witte bloemen

 5. Valeriaan

De valeriaan met witte bloemen, oftewel de spoorbloem wordt tot ongeveer 80 cm hoog en verliest in de winter over het algemeen zijn blad. Laat de plant dus zoveel mogelijk bloeien in de lente. Deze plant is perfect te combineren met andere planten, zijn aantrekkelijk voor insecten en worden vaak als snijbloemen gebruikt. Deze bloeiende plant staat graag op een warme en beschutte plek in het volle zonlicht. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen, want dit stimuleert de doorbloei.

Sfeerbeeld 5 - Planten met witte bloemen
Sfeerbeeld 5 - Planten met witte bloemen

Ben je benieuwd welke 5 planten je in april en mei kunt zaaien? Lees dan Zaaikalender: 5 bloemen die je in april en mei kunt zaaien