5x industriële slaapkamers om bij weg te dromen

5x industriële slaapkamers om bij weg te dromen

Op zoek naar industriële slaapkamers inspiratie? Bij veel huizen zie je deze stijl alleen in de woonkamer en in de keuken, maar waarom zou je deze woontrend niet ook in de slaapkamer doorvoeren? Industriële slaapkamers: we love it.

Industriële slaapkamers zijn om bij weg te dromen... Wij krijgen geen genoeg van de industriële woonstijl. De laatste jaren is deze trend super populair geworden en dat is niet voor niets. Deze stijl is stoer, modern en doet je denken aan de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20ste eeuw. Toch zien we deze woonstijl vaker in de keuken en woonkamer. Maar waarom deze stijl niet doortrekken naar de slaapruimte? Onderstaande beelden laten zien hoe je een industriële slaapkamer creëert. Kijk je mee? 

Ontdek de wereld van industriële slaapkamers

Er is niets fijners dan 's avonds in bed te kruipen met een heerlijk boek (of oké, een lekkere wegkijker op Netflix) in een prachtige slaapkamer. Gewoon even me-time, even tijd en rust voor jezelf. Daarom verdient de slaapkamer een stijlvolle inrichting die bij jouw persoonlijke woonstijl matcht! Sterker nog, in de slaapkamer brengen we - als het goed is - misschien wel de meeste tijd door! Kortom, een fijne en stijlvolle slaapkamer is onsmisbaar. En voor het geval dat je nog inspiratie kunt gebruiken: de industriële woonstijl is bij deze 5 slaapkamers op een bijzondere wijze geïmplementeerd. Check it out! 

1. Het lichte industrial slaapvertrek

Een industriële slaapkamer kan best donker zijn door de materialen die doorgaans gebruikt worden. Houd jij meer van een lichte slaapkamer? Onderstaand voorbeeld laat zien dat er ook prachtige lichte industrial slaapvertrekken zijn! Met licht hout, witte muren en grote ramen creëer je net zo goed een sfeervolle industriële kamer. Kies stoere woonaccessoires om toch het rauwe karakter van deze woonstijl te behouden! 

2. De stoere slaapruimte zoals we 'm kennen 

Dan wordt het nu tijd voor de industriële woonstijl hoe we 'm kennen: donker, stoer, rauw en modern. Stap je een industriële slaapkamer binnen, dan heb je het gevoel alsof je je in een oude fabriek bevindt waar alleen een stalen bed is geplaatst. Als je kijkt naar de details weet je dat het meer is dan dat, want alle elementen zijn op elkaar afgestemd. Een nadeel is wel dat de ruimte kleiner lijkt als je voor donkere materialen en kleuren kiest. In een ruime slaapkamer is deze stijl juist prachtig! Donkere bakstenen muren of zelfs een zwarte contrasterende muur, grijze vloer, veel hout, staal en metaal. Prachtig, zo'n donkere slaapkamer.

3. De romantische industriële look

Houd je van stoer, maar wel met een zacht randje? Ook dat kan! Misschien een mix and match die je niet zo snel voor je ziet, maar deze combinatie werkt wel! Een romantische stijl brengt namelijk meer warmte in een stoer interieur en andersom haalt het industriële interieur het schattige juist uit een romantische slaapkamer. Deze prachtige kamer, hieronder, laat zien dat je een licht kleurenpalet (denk aan: pastelkleuren, natuurtinten en oudroze) heel eenvoudig kunt combineren met robuuste elementen. Hang bijvoorbeeld een mooie kroonluchter op en stijl de kamer af met metalen items!

4. De industriële stijl met kleurelementen

Vaak zie je in een industrieel interieur nauwelijks kleur. Maar hier kunnen we natuurlijk verandering in brengen. Het beeld hieronder is dan ook hét voorbeeld dat de industriele woonstijl juist goed samen gaat met kleurelementen. Kies voor grijstinten als basis voor in de slaapkamer, maar voeg hier en daar een aantal kleurelelementen toe. Key accessoires: bloemen en planten - dit is de makkelijkste manier om op een subtiele kleur in je industriële stijl te verwerken. Alhoewel, een vintage racefiets of motor als muurschilderij aan de muur is ook echt tof! 

5. Terug naar de fabriek

Typerend voor de industriële interieurstijl zijn de bakstenen muren en de fabriekslampen: alsof je in een ruimte uit de oude fabriek binnenstapt. Deze ruimtes hebben vaak een prachtig doorleefd karakter. Over het algemeen hangt er wel een flink prijskaartje aan items uit een fabriek, maar tweedehands zijn deze industriële meubels en accessoirses vaak wel betaalbaar. Al kun je natuurlijk ook een kijkje nemen bij onze collectie industriële meubels van diverse merken en shops!

 

Kan je geen genoeg krijgen van het industriële stijltje? Bekijk dan onze shopguide Woontrend 2018: Industrieel