Inspiratie

Inspiratie: In love met deze 6 donkere slaapkamers

Donkere slaapkamers sober en ongezellig? Allesbehalve! Deze voorbeelden bewijzen het tegenovergestelde: donkere slaapkamers zijn een match made in heaven en creëren juist sfeer. Plus: in een donkere omgeving slaap je beter! Doe op Biano je inspiratie op.

Entrancemakleri

Overweeg jij een donkere slaapkamer? Binnen de interieurwereld wordt er steeds vaker afstand genomen van de hagelwitte en cleane muren en stappen stylisten over op donker geverfde muren. Durf jij het aan? 

Donkere slaapkamers

Een donkere slaapkamer, je moet het wel durven. Je moet je namelijk wel prettig in je slaapkamer voelen en wilt natuurlijk niet dat het geheel té donker wordt. Om te voorkomen dat het een sobere omgeving wordt, kun je kiezen voor een combinatie met lichte kleuren in de rest van het interieur. Kies bijvoorbeeld een licht (linnen! - wij zijn groot fan) dekbedovertrek, een licht en zacht vloerkleed of een kledingkast in een lichte kleur. Ook met woonaccessoires kun je gemakkelijk en stijlvol kleur toevoegen: ga voor een kleurrijke poster aan de muur, een vaas met bloemen of bijvoorbeeld een plant. Al kom je met houten items ook heel ver: hout heeft van zichzelf namelijk een prachtig, warm karakter. Door donkere muren te combineren met houten meubels creëer je een ontzettend stijlvolle look. 

1. De kracht van donkere kleuren

Dat donkere kleuren in de slaapkamer krachtig zijn, bewijst dit voorbeeld hieronder. Zelfs liefhebbers van lichte, vrolijke kleuren kunnen niet ontkennen dat deze slaapkamer prachtig is! Hoewel er niet veel andere kleuren dan de verschillende grijstinten wordt gebruikt, straalt deze kamer wel sfeer uit. En je ziet het: een linnen dekbed maakt een slaapkamer compleet. Linnen geeft zowel een nonchi als stoere look en voelt heerlijk zacht aan. 

cc: Entrancemakleri
cc: Entrancemakleri

2. Houten en rieten details

De combinatie van donkere kleur en houten en rieten woonaccessoires geeft een luxieuze uitstraling. Het toevoegen van houten en rieten details kan heel eenvoudig en budgetproof, zoals je op dit voorbeeld kunt zien. De bewoonster van deze slaapkamer verzamelde eenvoudige manden en besloot ze niet neer te zetten, maar aan de muur op te hangen! Ideetje voor thuis? 

 

cc: Muybienblog
cc: Muybienblog

3. Een bronzen touch

Bronzen woonaccessoires geven je interieur in een handomdraai een warme en chique uitstraling. Door brons aan een donkere slaapkamer toe te voegen kun je op een subtiele manier een elegante look aan je interieur geven. Ga bijvoorbeeld voor een bronzen nachtlampje, nachtkasje of een dienblad (voor bijvoorbeeld aan de muur). 

cc: Elisejoseph
cc: Elisejoseph

4. Hetzelfde kleurpalet

Kleurgebruik heeft veel invloed op de rust in je slaapkamer. Met koelere kleuren, zoals neutrale tinten, blauw, groen en grijs, zit je vaak goed. Door muren in dezelfde donkere kleur te verven geef je de kamer zowel rust als karakter. Wat dacht je bijvoorbeeld van donkerblauw? Door de kleur in je accessoires (in verschillende tinten) terug te laten komen, zorg je voor de juiste balans. 

 

cc: Ikea
cc: Ikea

5. Donker krijtbord als statement

Door gebruik te maken van krijtverf als achterwand van de muur creëer je een speelse look. Verf een deel of de gehele muur met krijtverf en maak het helemaal af door zelf aan de slag te gaan met krijt. Als je - zoals te zien op dit voorbeeld - ook posters en kaartjes aan de muur wilt hangen kun je een laag magneetverf op de krijtmuur aanbrengen!

cc: Planete-deco
cc: Planete-deco

6. Levendig grijs

Grijs boring? Niet als je het goed aanpakt, zoals dit voorbeeld! Door op een heel genuanceerde manier kleuraccenten aan te brengen, oogt je slaapkamer juist levendig (maar wel geordend). Hang bijvoorbeeld kubussen of wandplanken op en laat hier op een subtiele manier wat kleur terug komen.  

cc: gravityhome
cc: gravityhome

En? Ben jij fan van de donkere slaapkamers? Wij zijn inmiddels wel overtuigd...