inspiratie

Hoe voorkom ik een winterdip?

Zijn de lange donkere dagen en de kou een reden dat je je al een tijdje erg down en somber voelt? Breng je het liefst de hele dag door in bed? Echt, wij begrijpen je. Daarom hebben wij de beste tips voor je om een winterdip te voorkomen!

Je bed is momenteel echt je allerbeste vriend en toch blijf je steeds moe. Klinkt dit iets té bekend in je oren? Een tekort aan zonlicht kan een lichte vorm van depressie opwekken, ook wel een winterdip genoemd. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, dus geen nood: wij geven tips!

Fleur je huis op

Daar heb je ‘m dan: dé perfecte reden om te shoppen voor in huis! Een gezellig ingericht huis zorgt er namelijk voor dat je je vrolijker gaat voelen. Dat is precies wat je nodig hebt om de winterdip te verslaan. Ga voor warme kleuren in je woonaccessoires om een gezellige sfeer in huis te creëren. Op die manier voel je je direct helemaal thuis zodra je binnenstapt en kom je gelijk tot rust!

Een combinatie van kaarsjes, dekens en een overheerlijke bank zorgt natuurlijk meteen voor gezelligheid. Je kunt heerlijk genieten in je zelf ontworpen sfeervolle hoekje in huis. Hierna kun je de wereld weer aan, door alle energie die je overhebt. Als je tijdens de relaxmomenten ook nog even de fruitschaal plundert voor de extra vitamientjes heeft de winterdip geen schijn van kans.

Haal het zonnetje in huis

Als je de daglichtlamp nog niet kent, gaat er nu zeker een wereld voor je open. Lichttherapie is de perfecte oplossing om een winterdip te voorkomen. Door je iedere ochtend bloot te stellen aan het felle licht voor enkele minuten geeft dit een echte boost voor de rest van de dag. Je bent meteen wakker én zonder een ochtendhumeur! De lamp kun je ideaal gebruiken tijdens je ochtendroutine, hoe handig?

Alle straaltjes zon die je mee kunt pakken: doen! Probeer veel tijd buiten door te brengen zodat je geen zonnestraal hoef te missen. De zon is tenslotte wel érg zeldzaam de komende maanden. Vergeet ook niet om daglicht in huis te halen, door de gordijnen te openen en sfeervolle lampen aan te zetten. Kies dan wel voor warm licht zodat je de gezellige sfeer in huis niet verliest.

 

 

Ben je nog op zoek naar meer items voor in de babykamer of kinderkamer?  Bekijk dan snel onze kinderkamer pagina!

cc L: Wehkamp R: FonQ
cc L: Wehkamp R: FonQ
cc L: De Bijenkorf R: FonQ
cc L: De Bijenkorf R: FonQ