bloggers

How to: hoekjes in huis stylen als een pro

Een goed gestyled hoekje in huis, stylist en blogger Sifra is er gek op! Maar hoe maak je nu zo’n gezellig hoekje, zonder dat het er té gekunsteld uitziet? De stylist helpt je maar al te graag en deelt haar tips met je.

Camillestyles

Er zijn een aantal handige tips & tricks die je volgens Sifra van Genderen toe kunt passen als je zin hebt om de boel een beetje om te gooien. Op die manier maak je het jezelf een stuk gemakkelijker en kun je sneller genieten van dat nieuwe, upgraded hoekje in de woonkamer. Benieuwd naar deze pro tips? Check it out!

cc: Siefs Home

1. Less is more

Kijk voordat je aan de slag gaat of er spulletjes in de ruimte liggen die je eigenlijk helemaal niet mooi vindt en die eigenlijk gewoon weg kunnen – gooi of geef ze weg. Zorg dat je de ruimte niet té vol zet en dat het overzichtelijk blijft. In een opgeruimd huis komen dit soort hoekjes juist veel beter tot hun recht.

2. Oneven getal

Als ik aan het stylen gebruik ik altijd een oneven getal aan accessoires. Ik ga bijvoorbeeld voor 3, 5 of 7 items bij elkaar. Je zult zien dat dit beter werkt dan even getallen.

3. Verschil in hoogtes

Door gebruik te maken van verschil in hoogtes creëer je een speels effect en komen je accessoires beter tot hun recht. Zet bijvoorbeeld eens een mooie lamp op een stapel boeken of tijdschriften en plaats daaromheen wat andere accessoires.

TIP / Zet eens een paar glazen stolpen in diverse hoogtes bij elkaar en plaats hieronder wat persoonlijke spulletjes.

4. Planten en kaarsen

Planten en kaarsen zijn voor mij onmisbare items om mee te stylen in huis. Ze geven een instant effect en het maakt de ruimte een stuk gezelliger. Groepeer eens een toffe print of poster, een mooie kandelaar met een kaars en een plant(je) bij elkaar. Je zult zien dat dit meteen een upgrade geeft aan je interieur en het meteen je lievelingshoekje in huis wordt! 

5. Kleur

Tot slot probeer ik altijd een subtiel kleuraccent toe te voegen. Laat de kleuren die je gebruikt ook terugkomen op andere plekken in de ruimte. Dit zorgt voor een mooie balans. Ben je niet zo van de kleuren? Zorg dan wel voor wat contrast door verschillende tinten wit of grijs te gebruiken.

Sifra van Genderen is stylist en blogger bij Siefshome. Uit liefde voor styling, interieur en het creëren van mooie inspiratiebeelden is haar blog ontstaan, waar ze wekelijks inspiratie . De leukste interieur ideeën, favoriete woonaccessoires, DIY tips en een kijkje in haar eigen woning inspireren je meteen! Daarnaast geeft Sifra ook styling en interieur advies op maat. Voor Biano deelt ze maandelijks de beste tips & tricks voor jouw interieur!