Bloggers

How to: hoekjes in huis stylen als een pro

Een goed gestyled hoekje in huis, ik ben er gek op! Ik vind het heerlijk om op een vrije dag lekker te schuiven met wat accessoires en zo nieuwe hoekjes in huis te creëren. Maar hoe maak je nu zo’n gezellig hoekje, zonder dat het er té gekunsteld uitziet?

Er zijn een aantal handige tips & tricks die ik altijd toepas als ik zin heb om de boel net een beetje om te gooien. Zo maak je het jezelf natuurlijk een stuk gemakkelijker en kun je sneller genieten van dat nieuwe, upgraded hoekje in de woonkamer. Benieuwd hoe ook jij dit thuis kunt toepassen? Check it out!

1. Less is more
Kijk voordat je aan de slag gaat of er spulletjes in de ruimte liggen die je eigenlijk helemaal niet mooi vindt en die eigenlijk gewoon weg kunnen – gooi of geef ze weg. Zorg dat je de ruimte niet té vol zet en dat het overzichtelijk blijft. In een opgeruimd huis komen dit soort hoekjes juist veel beter tot hun recht.

2. Oneven getal
Als ik aan het stylen gebruik ik altijd een oneven getal aan accessoires. Ik ga bijvoorbeeld voor 3, 5 of 7 items bij elkaar. Je zult zien dat dit beter werkt dan even getallen.

3. Verschil in hoogtes
Door gebruik te maken van verschil in hoogtes creëer je een speels effect en komen je accessoires beter tot hun recht. Zet bijvoorbeeld eens een mooie lamp op een stapel boeken of tijdschriften en plaats daaromheen wat andere accessoires.

TIP / Zet eens een paar glazen stolpen in diverse hoogtes bij elkaar en plaats hieronder wat persoonlijke spulletjes.

cc: Siefs Home

4. Planten en kaarsen
Planten en kaarsen zijn voor mij onmisbare items om mee te stylen in huis. Ze geven een instant effect en het maakt de ruimte een stuk gezelliger. Groepeer eens een toffe print of poster, een mooie kandelaar met een kaars en een plant(je) bij elkaar. Je zult zien dat dit meteen een upgrade geeft aan je interieur en het meteen je lievelingshoekje in huis wordt! 

5. Kleur
Tot slot probeer ik altijd een subtiel kleuraccent toe te voegen. Laat de kleuren die je gebruikt ook terugkomen op andere plekken in de ruimte. Dit zorgt voor een mooie balans. Ben je niet zo van de kleuren? Zorg dan wel voor wat contrast door verschillende tinten wit of grijs te gebruiken.

Dit waren de tips om die saaie hoekjes in huis eens leuk op te vullen. Een plantje hier en een kaarsje daar doet al snel wonderen. Succes!

OVER SIFRA / Sifra van Genderen is stylist en blogger bij Siefshome. Uit liefde voor styling, interieur en het creëren van mooie inspiratiebeelden is haar blog ontstaan, waar ze wekelijks inspiratie . De leukste interieur ideeën, favoriete woonaccessoires, DIY tips en een kijkje in haar eigen woning inspireren je meteen! Daarnaast geeft Sifra ook styling en interieur advies op maat. Voor Biano deelt ze maandelijks de beste tips & tricks voor jouw interieur!