bloggers

Q&A | Het interieurstylisten-duo Judith en Daniëlle

Interiorjunkies Judith en Daniëlle hebben onlangs hun krachten bij elkaar gebundeld om samen passend interieuradvies te kunnen bieden, bloggen er beiden lekker op los en zijn goed bezig op Instagram. Genoeg redenen om hen de hemden van het lijf te vragen!

Niet één, maar twee interieurstylisten die jouw advies geven over jouw interieur. Not bad. Judith Huls en Daniëlle van der Reijden besloten hun krachten samen te bundelen en als duo interieuradvies en make-overs aan te gaan bieden. Hoogtijd dus om met deze interieurliefhebbers in gesprek te gaan! 

Better together

Sinds augustus dit jaar (2018) zijn Judith Huls en Daniëlle van der Reijden samen begonnen met het aanbieden van styling-advies en make-overs. Judith was daarvoor al langere tijd actief als interieurblogger en ook Daniëlle is bekend in het blogwereldje als zowel schrijfster als fotografe. Hoe ze tot het idee zijn gekomen? "We zijn al een hele tijd vriendinnen en hebben dezelfde passie, namelijk interieur! En zo zijn we eigenlijk op het idee gekomen om samen te gaan werken en onze krachten te bundelen! Daniëlle is juist goed in de styling met naturel tinten en Judith gaat meer voor kleur," vertellen de stylisten.

 

Passie voor interieur

We stelden de dames de vraag waar hun passie voor interieurs vandaan komt. Bij Judith is deze interieurkoorts ontstaan nadat ze samen met haar huidige man - zo'n 5 jaar geleden - hun huidige bouwval hadden gekocht.  "Na een halfjaar zelf klussen en stage te hebben gelopen bij vtwonen begon het bij mij helemaal te kriebelen! Na wat experimenteren in huis, kwam ik er pas echt achter hoe leuk ik het vond om bezig te zijn met het inrichten en stylen (van interieurs, red.)." Inmiddels kan Judith zich dan ook geen leven meer zonder interieurstyling voorstellen. En dat is maar goed ook! Want dat zij en Daniëlle talent hebben is totally clear. Daniëlle vertelt op haar beurt aan ons: "Jaren geleden al toen ik mijn eerste huurhuis kreeg. Ik begon met een grijze bank en roze lamellen (tja, toen waren lamellen echt hip en helemaal roze)." Sindsdien is de kleur roze toch altijd de leidraad in haar interieurs geweest.

Favoriete interieurstijl

Op de vraag wat hun favoriete interieurstijl is, hadden de stylisten niet meteen een kant-en-klaar antwoord. Hoewel beiden gek zijn op de Scandinavische interieurstijl, zijn er wel verschillen in hun stijl. Zo vertelt Judith: "Als ik het echt in een paar kernwoorden moet omschrijven, dan zeg ik: blauw, Scandinavisch en een tikkeltje stoer." Ook Daniëlle zegt dat ze niet per se één stijl heeft, maar dat voor haar natural living, Scandinavisch, boho en romantisch terugkerende thema's zijn. Hun inspiratie halen ze werkelijk overal vandaan. Van het kijken van woonprogramma's op televisie, social media tot aan magazines. Judith: "Zelfs winkeltjes en hotelkamers kunnen enorm inspirerend zijn!" en Daniëlle voegt daar aan toe: "...maar ook de natuur en mode trends".

Een succesvol interieuradvies

Het gouden duo biedt zowel online als thuis interieuradviezen aan en daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om het advies door hen uit te laten voeren. Wanneer volgens hen een advies geslaagd is? Als het advies helemaal aan de wensen van de klant voldoet. "Het is daarom ook erg belangrijk om de klant eerst een beetje te leren kennen," vertelt het tweetal. Al probeert het stylistenteam soms wel nét voor iets anders te gaan, of om net buiten de comfortzone te treden. "...het is super leuk als je te horen krijgt dat een klant zelf nooit voor een bepaalde keuze zal zijn gegaan, maar het juist (achteraf) wel prachtig vindt!"

Hoe mooi is het, als je weet dat een product met de hand is gemaakt van biologische of recyclebare producten? Judith

Oog voor duurzaamheid

Zodra Judith en Daniëlle een opdracht binnen krijgen, gaan ze meteen aan de slag met het creëren van een sfeerimpressie door middel van een moodboard. Met dit moodboard stellen ze een volledig kleur- en materialenplan op en geven ze ook advies op het gebied van meubels en woonaccessoires. Zodra ze het totale plaatje voor ogen hebben, proberen ze zich te focussen op producten die natuurlijk, biologisch of duurzaam zijn. Het duo zet zich namelijk maar al te graag in voor een betere wereld. "Hoe mooi is het,  als je weet dat een product met de hand is gemaakt van biologische of recyclebare materialen?," aldus Judith. 

Primeur! Het eerste project dat Judith en Daniëlle samen zullen uitvoeren is de duurzame make-over van Biano. And the best is yet to come: jij kunt deze make-over voor je woonkamer winnen! Lees snel over hoe, wat en wanneer in: "Win een duurzame make-over t.w.v. ruim €3.000,-".