3x plantentrends van dit seizoen

Planten: we kunnen niet meer zonder. Maar wat zijn de plantentrends van dit seizoen? Van een urban jungle tot hydrofonie: we hebben alle plantentrends van dit seizoen voor je opgesomd.

Planten: we hebben er allemaal wel eentje in huis staan. Of je nou groene vingers hebt of niet kunnen planten een mooie decoratie zijn voor je interieur. Wil jij eens wat geks doen met die indoor jungle thuis? We hebben een lijstje gemaakt met de tofste plantentrends van dit moment die je nú wilt toepassen.

Van urban jungle naar stand alone

De afgelopen jaren was de ‘urban jungle’ hot, hot, hot. Hoe meer planten bij elkaar, hoe beter! Is nog steeds heel leuk natuurlijk, maar de trend is wat aan het veranderen. We zien dat het plaatsen van één eye-catcher van een plant in elke hoek van de woonkamer in opkomst is. Een bananenplant of paradijsvogelplant is hiervoor heel geschikt. Kies in elk geval voor een plant die het verdient om in z’n uppie te schitteren!

Gelukkig & gezond


Een studie uit 2016 bewees dat het hebben van minstens drie planten in huis niet alleen je focus en geluksgevoel vergroot, maar er ook voor zorgt dat we ons minder vervelen. Ze zijn een wondermiddel tegen snelle vermoeidheid na intense concentratie, denk aan thuiswerken of lang op je telefoon scrollen. Wie minstens drie planten in huis heeft ervaart zo meer rust dan iemand in een plantloze kamer. En wist je dat planten ook nog eens zorgen voor gezonde lucht? Bepaalde planten doen dit namelijk extra goed. Ze zuiveren de lucht, en zorgen voor extra zuurstof. Vooral de calathea, sansevieria en de goudpalm zijn hierin kampioenen.

Hydrofonie

Ooit gehoord van hydrofonie? Hierbij laat je planten op water groeien in prachtige glazen vazen, eenvoudige flessen of potten. Staat heel decoratief en bovendien zorg je er op deze manier voor dat de wortels van planten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Een heel handig hulpmiddel hierbij zijn de kiemschotels of kweekschaaltjes van Botanopia. Hiermee kun je planten gemakkelijk stekken op een glas, potje of vaasje water, zonder dat deze erin verdrinkt. Alleen de onderkant van het plantje mag namelijk onder water zitten, anders gaan de bladeren rotten. Niet alle planten zijn geschikt om op deze manier te groeien. Een paar mooie voorbeelden zijn de Anthurium, Monstera en Philodendron.

Zin om aan de slag te gaan met planten in je huis en weet je niet welke je moet kiezen? Dit zijn de vijf meest populair planten van nu!