interview

Binnenkijken bij… DIY-er Jinske van Imakin

Jinske van Imakin helpt haar klanten om (vaker) creatief te zijn. Ze ontwikkeld alles-in-één DIY-pakketten en heeft twee boeken op haar naam staan. Door al haar creativiteit zijn wij heel benieuwd hoe haar woning eruit ziet, daarom nemen we vandaag een kijkje.

Waar kunnen mensen je van kennen?

Van mijn bedrijf IMAKIN. Met IMAKIN help ik mijn klanten om (vaker) creatief te zijn. Dat doe ik door alles-in-één DIY-pakketten [https://imakin.nl/diy-pakketten/] waarin alle materialen en stap-voor-stap instructies zitten om je eigen woondecoratie te maken. Op mijn blog deel ik gratis DIY-tutorials [https://imakin.nl/diyinspiratie] en in mijn webshop kun je daarvoor de benodigde hobbymaterialen vinden.

Wat is een prestatie waar je hartstikke trots op bent?

Ik ben heel trots op de twee boeken die ik gemaakt heb: Doe het lekker zelf! en Doe het lekker duurzaam! Hierin komt mijn liefde voor zelf maken het best naar voren.

Doe het lekker zelf

Doe het lekker zelf! Was mijn eerste boek en komt binnenkort uit als paperback.

Doe het lekker duurzaam!

Doe het lekker duurzaam! Is mijn nieuwste boek en wordt op 12 oktober gelanceerd.

Wat doe je het liefste op een vrije zondag?

Mijn zondag begin ik het liefst met een yogales en als ik thuis kom geniet ik van een latte macchiato. Wat ik de rest van de zondag doe verschilt: creatief bezig zijn, boeken lezen, piano leren spelen, inspiratie opdoen in een museum, eten/drankje met vriendinnen of gewoon lekker een serie kijken op de bank.

Een kijkje in het huis van Jinske

Hoe zou je je woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl is een mix van design, vintage en zelfgemaakt. Ik hou van lichte kleuren en natuurlijke materialen. Verder vind ik het belangrijk dat ik tot rust kan komen in mijn huis, dus ik heb niet te veel prulletjes staan.

Wat zijn elementen die je ontzettend hebben geïnspireerd bij het inrichten van je huis?

Ik laat me vooral inspireren door de dingen die ik tegenkom. Bijvoorbeeld de vintage Artifort stoel, het schilderij gemaakt door een jonge Duitse kunstenares of woonaccessoires uit de kringloopwinkel. Op die manier verzamel ik mooie dingen om me heen en bouwt mijn interieur zich vanzelf op en groeit het met mij en mijn smaak mee.

Wat is je favoriete plekje in huis?

Het allerliefst zit ik in het hoekje van mijn bank. Vanuit daar kan ik alles overzien: ik kan naar mijn tuin kijken, naar de tv, maar ook genieten van de kunst in mijn huis.

Wat wordt je volgende make-over project?

Mijn keuken is inmiddels zo’n 10 jaar oud en ik heb deze niet zelf uitgekozen. Op zich is het in de basis een prima keuken, maar ik zou deze graag met wat kleine aanpassingen een andere look willen geven. Een houten keukenblad en andere greepjes maken al een groot verschil.

Wat is het tofste DIY project wat je ooit hebt gemaakt en waarom?

Ik maak heel veel DIY-projecten, dus om een favoriet te kiezen is ontzettend lastig! Als ik moet kiezen, zijn het denk ik toch de cadeautjes die ik zelf maak. Bijvoorbeeld een houten speelgoedkist met een gehoutbrande naam, een armbandje voor een vriendin, een geboorteschilderijtje etc. In deze projecten zit net wat extra liefde.

Wat is het meest toegankelijke project voor mensen die nieuw zijn in de DIY wereld?

De missie van mijn bedrijf IMAKIN is om do it yourself leuk en makkelijk te maken. Dat doe ik door toegankelijke DIY-projecten te ontwerpen. Ik verkoop deze in de vorm van alles-in-één DIY-pakketten, maar ik deel ook veel DIY tutorials op mijn blog en in mijn boeken. Ik ontwerp deze projecten zo dat ze ook haalbaar zijn voor beginners.
Op dit moment is houtbranden erg populair. Met een slim trucje breng je een tekening/tekst aan op het hout en daarna hoef je het alleen nog over te trekken met een houtbrandapparaat. Op mijn blog staat een stap-voor-stap video met tips & tricks: Het houtbrandapparaat en diverse houten ondergronden zijn te koop in mijn webshop.

Welke producten van Biano.nl staan er op jouw wishlist?

Pols Potten Layers vaas 40 cm

Medina Eetkamerstoelen 2 st gebogen hout en kunstleer crème

Als je nog maar één kleur mocht gebruiken welke zou dat dan zijn?

Wat een vreselijke vraag! Ik ga altijd door fases waarin ik heel erg fan ben van een kleur en die kleur gebruik ik dan veel. Juist de afwisseling van kleuren houdt mijn interieur interessant. Als ik echt nog maar 1 kleur mag gebruiken, kies ik denk ik voor wit. Het is licht, fris en past overal bij.