De 8 populairste kamerplanten van dit moment!

De 8 populairste kamerplanten van dit moment!

Meer groen in huis maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze 8 populairste kamerplanten vind jij vast en zeker je nieuwe groene vriend.

Er zijn ontelbaar veel verschillende kamerplanten, dus we snappen dat als je een nieuwe groene vriend uit gaat zoeken je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen we je in dit artikel een handje met de 8 populairste kamerplanten én hoe je deze het beste kunt verzorgen.

Monstera

De Monstera blijft een van de mooiste en makkelijkste kamerplanten. Met de mooie gatenbladeren (vandaar ook de tweede naam gatenplant) straalt deze plant in ieder interieur. De Monstera is een klimplant, zet deze daarom tegen een mosstok aan of laat ‘m tegen de muur omhoog klimmen. De plant zal lange luchtwortels ontwikkelen waarmee die dit klimmen zelf ondersteund.

🌞 Kan tegen felle zon

🌿 Wekelijks water geven

🐈 Giftig

Calathea

Grote kans dat je ook wel eens van deze plant hebt gehoord (of hebt gezien!). Deze plant kenmerkt zich aan de mooie bladeren die in de nacht sluiten. De plant wordt niet extreem groot (lees: maximaal 60 centimeter) waardoor die niet de hele ruimte overneemt. Ook goed om te weten: de Calathea is makkelijk te verzorgen en kan op veel verschillende plekken staan.

🌞 Halfschaduw

🌿 Wekelijks water geven

🐈 Niet giftig

Kentia palm

Deze plant geeft gelijk een zomers effect aan je huis! De palm heeft een luchtzuiverende werking waardoor het een must have is voor in ieder huis. De Kentia Palm is een van de sterkere palmen waardoor deze makkelijk in verzorging is. Het kan goed werken voor deze groene palm om ‘m af en toe te besproeien met wat water!

🌞 Halfschaduw/Schaduw

🌿 Wekelijks water geven

🐈 Niet giftig

Alocasia – Olifantsoor

De Olifantsoor, ookwel Alocasia, is een prachtige verschijning. De bladeren lijken op olifantsoren! en kunnen zo groot worden dat ze in het wild gebruikt worden om onder te schuilen.

🌞 Lichte standplaats

🌞 Geen direct zonlicht

🌿 Wekelijks water geven (veel)

🐈 Giftig

De bananenplant

De bananenplant, ookwel de Dwarf Cavendish genoemd, is een grote donkergroene plant met een tropisch uiterlijk. Het leuke van deze plant is dat, wanneer je een goede lichte plek in huis gevonden hebt, hij groeit als kool. Soms verschijnen er zelfs kleine babyplantjes die je opnieuw kan stekken. Benieuwd hoe je dat doet? Wij schreven er een artikel over!

🌞 Lichte/warme standplaats

🌞 Geen direct zonlicht

🌿 Wekelijks water geven (veel)

🐈 Niet giftig

Pannenkoekenplant

Dacht jij dat een pannenkoekenplant vooral heel klein was? Dan heb je het goed mis! De pannenkoekenplant kan namelijk gigantisch worden! Ga voor een leuke plantenstandaard om meer gelaagdheid in je indoor jungle toe te passen! De pannenkoekenplant staat er daarnaast ook bekend om, om veel stekjes te kunnen produceren. Daarom wordt deze plant ook wel de ‘friends’ plant genoemd, uitdelen maar!

🌞 Kan op iedere plek met daglicht in huis!

🌿 Om de week water geven

🐈 Niet giftig

Fiscus

De Fiscus komt een veel verschillende vormen en maten, maar de roze variant is toch wel onze favoriet. De fiscus kenmerkt zich aan de langwerpige bladeren die de hoogte in groeien. Deze plant is ideaal voor als je geen groene vingers hebt, hij is makkelijk te verzorgen en gaat heel lang mee.  

🌞 Licht, geen direct zonlicht  

🌿 Om de week/iedere week water geven

🐈 Licht giftig

Zebraplant

De zebraplant, ook wel de Alocasia Zebrina kent zijn naam aan de gestreepte stengels die lijken op de vacht van de zebra. De verzorging van deze plant kan soms wel moeilijk zijn, dit komt omdat de potgrond eigenlijk altijd vochtig moet zijn. Geef deze plant dus regelmatig water, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen.

🌞 Licht, geen direct zonlicht  

🌿 Iedere week water geven

🐈 Licht giftig