Tuin & balkon

Tuinquiz: welke van deze tuinstijlen past het meest bij jou?

Kan jouw tuin wel een make-over gebruiken, maar weet je niet welke tuinstijl bij jou past? We hebben een quiz gemaakt waarin je gemakkelijk uit kunt vinden welke van de 4 tuinstijlen bij jou past! Let's try it out!

Kan jouw tuin wel een opfrisbeurt gebruiken? Door te weten welke tuinstijl bij je past geef je je tuin gemakkelijk en snel een make-over. Daarnaast zal alles één geheel worden, waardoor het er gelijk leuk uitziet!

De tuinstijlen quiz

Je tuin is een verlengde van je woonkamer, logisch dus dat een tuin ook in allerlei verschilende soorten en maten komt. Grote kans dat je tuinstijl overeenkomt met je woonstijl (waar we eerder een quiz over hebben gemaakt!), maar het kan ook ontzettend leuk zijn om voor iedere ruimte een andere stijl te hanteren. Benieuwd naar jouw tuinstijl? Doe dan hieronder de quiz!

Tuinstijlen

Scandinavische tuinstijl

Ben jij fan van de Scandinavische woonstijl? Die kun je heel gemakkelijk doorvoeren naar je tuin! Minimalistische meubels, strakke vormen en serene kleuren komen allemaal terug in de Scandinavische tuin! Ga voor simpele kleuren zoals zwart, wit en grijs en vul aan met mooie houten details. Wil je groen in de tuin? Ga dan voor een buxus of een conifeer; deze zijn makkelijk in onderhoud en passen prachtig bij de minimalistische look.

Mediterraanse tuinstijl

Een oase van rust kan je in je tuin creëren met de mediterraanse tuinstijl. Deze tuinstijl kenmerkt zich aan de vele aardetinten, lage zitmeubelen en gezellige sfeerverlichting. Het haalt zijn inspiratie uit de Bohemian woonstijl. Planten in de mediterraanse tuin? Ga voor cactussen en palmen voor een maximaal vakantiegevoel!

Industriële tuinstijl

De industriële tuinstijl is er een die al een lange tijd meegaat. Net zoals de woonstijl zelf kenmerkt deze tuinstijl zich van de donkere tinten en rauwe elementen. Denk bijvoorbeeld aan een palletbank of lichtsnoeren. Ook qua planten kan je de keuze maken voor stoere planten. Ga bijvoorbeeld voor riet of een varen.

Romantische tuinstijl

Vakantie naar Zuid-Frankrijk? Dat is met deze tuinstijl niet nodig! Met de romantische tuinstijl haal je alle klassieke elementen naar je achtertuin. Van kleine boutique stoeltjes tot prachtige rozenstruiken. Een prachtige pergola en een klein rond terras: alle klassieke items passen in de romantische tuinstijl.