tips & tricks

Slechte slapers opgelet: 5x de beste kamerkleuren

Ben jij een slechte slaper? Iemand die lastig in slaap komt of continue wakker wordt? Dan hebben we nieuws voor je: onderzoek bewijst dat de kleuren van je slaapkamer van invloed zijn op je gemoedstoestand. Benieuwd naar de top vijf beste kleuren?

Instagram

De Britse hotelketen Travelodge deed onderzoek naar welke kamerkleuren voor een goede nachtrust zorgen. En wij delen deze top 5 maar al te graag met je!

#1 Kamerkleur: blauw

Misschien niet per se een hele grote verrassing, maar de beste slaapkamerkleur is volgens Travelodge blauw. Vaak wordt beweerd dat blauw een kalmerende kleur is, die voor een rustig hartritme én een gevoel van sereniteit zorgt. Het onderzoek bevestigt dat. Gemiddeld bleken mensen die in een blauwe kamer slapen, zo’n 7 uur en 52 minuten te slapen.

#2 Kamerkleur: geel

Ook gele slaapkamers blijken erg hoog te scoren. De kleur geel verdient met een gemiddelde van 7 uur en 50 minuten namelijk een tweede plek binnen het onderzoek. Geel stimuleert het zenuwstelsel en zorgt daarnaast voor een positief gevoel. Mocht een gele slaapkamer nou toch niet helemaal je favoriet zijn, kan je natuurlijk ook voor okergele woonaccessoires of tinten gaan. 

#3 Kamerkleur: groen

De kleur groen staat voor rustgevend en gaat er binnen het onderzoek met de derde plek van door. De gemiddelde nachtrust in een groene slaapkamer is namelijk 7 uur en 36 minuten. Schilder dus een wand in je kamer groen en ga voor weelderige planten. P.s: wist je trouwens dat planten ook nog eens gezond zijn voor je gezondheid? Lees hierover verder in: Top 10 grote kamerplanten (én verzorgingtips)

 

#4 Kamerkleur: zilver

De kleur zilver geeft een hotelgevoel: een gevoel van luxe, rust en ontspanning. Het is daarom ook geen verrassing dat de kleur zilver binnen het onderzoek goed scoort. Zilveren slaapkamers zorgen voor een gemiddelde nachtrust van 7 uur en 33 minuten. Een zilveren muur toch net wat te heftig? Ga dan voor zilverkleurige accenten in je slaapkamer.

#5 Kamerkleur: oranje

Wellicht had je dit niet verwacht: maar de kleur oranje blijkt ook een goede kleur voor de slaapkamer te zijn. De warme kleur wordt namelijk vaak geassocieerd met stabiliteit. Met een gemiddelde slaaptijd van 7 uur en 28 minuten sluit de kleur oranje dan ook het lijstje af.

Ben jij na het lezen van dit artikel van plan om toch je slaapkamer maar eens een restyling te geven? En kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Kijk dan eens op onze Slaapkamer pagina voor allerlei slaapkamer items. 

 

Bron: Roomed