bloggers

Rotan: yay or nay?

Rotan, kan dat nou wel of niet? Rotan wordt al snel geassocieerd met “retro” en de jaren 70. Toch ben ik rotan sinds een tijdje steeds meer gaan waarderen… En ik ben niet de enige! Zeg jij yay or nay tegen rotan in je interieur?

Rotan, kan dat nou wel of niet? Rotan wordt al snel geassocieerd met "retro" en de jaren 70. Toch ben ik rotan sinds een tijdje steeds meer gaan waarderen… En ik ben niet de enige! Scandinavische merken als HK Living, Ikea, Bloomingville en House Doctor kwamen allemaal met nieuwe ontwerpen in rotan. Tegenwoordig zie je rotan vaak gecombineerd met bijvoorbeeld metaal waardoor het een moderne look krijgt. Rotan in een nieuw jasje eigenlijk…

Fotografie: Marij Hessel

Zo’n rotan stoel, salontafel of mand staat erg mooi in een Scandinavisch of minimalistisch interieur en geeft het geheel een warme uitstraling. Daarentegen kennen we natuurlijk allemaal de bohemian interieurs met rotan meubels of accessoires, alles behalve minimalistisch! Ik kan het beide waarderen ook al is het niet per se mijn eigen stijl.

Fotografie: Marij Hessel

Zelf houd ik er erg van om rotan te combineren met kleur, dit geeft het geheel net even een ander gevoel. Daarnaast vind ik zelf dat rotan en planten onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Hiermee creëer je gelijk dat fijne boho sfeertje waar ik stiekem best een beetje van hou… Zolang het maar subtiel blijft en niet gaat overheersen in mijn interieur.

Fotografie: Marij Hessel

Je kunt rotan dus op heel verschillende manieren toepassen en stylen in je interieur. Het blijft ook een kwestie van smaak natuurlijk, you hate it or you love it! Maar voor mij is het een dikke YAY!

OVER MARIJ / Dit is Marij Hessel, stylist en eigenaar van blog en shop MY ATTIC. Haar liefde voor interieur, vintage, kleur, DIY projecten en groen komen samen op haar inspirerende blog. In de webshop vind je vintage meubels en woonaccesoires die ze met liefde heeft verzameld en opknapt. Voor Biano schrijft ze maandelijks over inspiratie op het gebied van vintage en laat Marij je af en toe binnenkijken bij vrienden en kennissen die, net als wij, een passie hebben voor interieurstyling!