bloggers

Jenny Meerman: "Time-management is echt mijn toverwoord!"

Ze is interieurontwerpster bij Huisgeluk, full-time moeder én blogger. Haar missie is van je huis een fijne plek maken, waarin jij je thuis voelt en waar je kunt ontspannen na een drukke dag werken. Ook benieuwd hoe ze dit allemaal voor elkaar krijgt?

Owner van Huisgeluk, interieurontwerpster, blogger én full-time moeder. Hoe combineert zij dit allemaal? Wij vroegen haar het hemd van het lijf.

Vertel, hoe is het allemaal begonnen?
Als klein meisje was ik altijd al aan het tekenen en knutselen. Meubeltjes timmeren met m’n vader en mee naar de stoffenmarkt met m’n moeder waren mijn favoriete bezigheden. Ook mijn kamer veranderde wekelijks van indeling, logisch dus dat ik naar de kunstacademie ging. Hier heb ik een opleiding tot grafisch ontwerper met veel plezier afgerond. Als freelance grafisch ontwerper ging ik aan de slag, maar miste de uitdaging. Ik ben toen begonnen als docent grafisch ontwerpen en inmiddels ben ik moeder van 2 jongens. Ik had dus geen tijd meer om zelf te ontwerpen en dat begon ik steeds meer te missen. Ik besloot m’n hart te volgen en te gaan doen wat ik het allerliefste doe; interieuradvies geven. Ik volgde een studie binnenhuisarchitectuur en begon voor mezelf met ‘Huisgeluk’.

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?
Ik ben een echte instagramverslaafde! Daarnaast lees ik woonbladen, volg ik een aantal interieurbloggers en doe ik inspiratie op tijdens stedentrips.

"Time-management is echt mijn toverwoord!" Jenny Meerman - interieurontwerpster bij Huisgeluk

Je bent moeder van twee jongens, interieurontwerpster/styliste en blogger. Hoe combineer je dat?
We hebben een leuk leven met z’n viertjes, maar ook druk. Zeker met twee jonge jongens thuis met vaak nog een horde vriendjes erbij en een man die ook ondernemer is, is een dag soms echt te kort. Time-management is echt mijn toverwoord! Ik maak wekelijks een planning en werk onder schooltijd. In deze tijd moet ik het doen, maar vaak ben ik in de avonduurtjes ook nog wel bezig. Toch probeer ik regelmatig rustmomenten in te bouwen door één keer per week naar yoga te gaan, op tijd pauze te nemen en er ‘s middags echt te zijn voor de jongens.

Zijn er dingen die je hierdoor op een lager pitje moet zetten?
Ja, ik moet echt leren om keuzes te maken. Ik heb de neiging om overal maar ja op te zeggen, omdat ik zoveel leuk vind. Ook staat het klussen in mijn eigen huis op een lager pitje. Zo lastig vind ik dat; m’n handen jeuken dagelijks om een ‘even’ muurtje te verven ofzo. Maar er moet ook brood op de plank komen!

Wat is je favo plekje in huis?
Mijn favoriete plek is absoluut aan de eettafel, die van sloophout is gemaakt. ‘s Ochtends begin ik de dag hier met een cappucino en Instagram. Na schooltijd zitten de jongens er vaak met een bende vriendjes. Daarnaast wordt er natuurlijk aan gegeten, huiswerk gemaakt, spelletjes gespeeld... Kortom, hier wordt geleefd!

Zien we jouw woonstijl ook terug in je outfits?
Ja, absoluut! Ik hou van basic en stoer, maar ook van kleur. Dat zie je terug in mijn huis én in mijn outfits. Meestal draag ik een spijkerbroek, adidasjes of maruti’s en een kleurrijk bloesje of shirt. Sindskort ben ik gek op geel.

Wat staat er op dit moment bovenaan je interieur wishlist?
De Octo hanglamp van Secto design. Prachtig vind ik hem! Helaas laat mijn budget dat (nog) niet toe. Maar dromen moet je blijven houden hè?

Ben je verslaafd aan bepaalde interieur items?
Met mijn achtergrond als grafisch ontwerper, ben ik gek op posters. Van typografische posters tot een botanische prent, ik kan er geen genoeg van krijgen! Helaas heeft mijn huis niet zoveel muur om ze op te hangen.

Hoe ziet jouw top 5 favo online woonwinkels eruit?
#1 misterdesign.nl #2 flinders.nl #3 marktplaats.nl #4 folkconceptstore.nl #5 tinne-mia.nl

Staan er nog nieuwe avonturen op de planning?
Naast het geven van interieuradvies, is het bloggen voor Biano een compleet nieuw avontuur voor mij. Elke maand zal ik een blog posten over interieurzaken die ik leuk vind, geef ik handige interieurtips of laat ik een toffe DIY zien.

OVER JENNY / Mijn naam is Jenny Meerman, interieurontwerper bij Huisgeluk, blogger voor Biano en social influencer. Ik schrijf graag over interieurzaken die mij inspireren, ben gek op DIY’s en geef je graag handige tips & tricks voor je interieur. Wil je meer weten? Kijk op huisgeluk.nl