bloggers

Een onderonsje met Sifra van Siefshome

Ze is gek op styling, inspireert graag anderen met een eigen blog en woont met haar 3 kids in een knusse woning. Ook voor interieuradvies kun je bij Sifra terecht én nog leuker; binnenkort geeft ze jou de beste tips & tricks als gastblogger van Biano!

Van je passie je job maken, voor velen is dit een droom! Voor Sifra kwam-ie uit en zo nieuwsgierig als we zijn, willen we er natuurlijk alles over weten dus vroegen we deze creatieve duizendpoot het hemd van het lijf. Maar dit is stiekem niet de enige reden, want nóg leuker is natuurlijk dat we haar binnenkort met trots mogen verwelkomen als gastblogger voor Biano.nl. YAY!

Vertel, hoe is Siefshome ontstaan?
Ruim anderhalf jaar geleden heb ik besloten een Instagram pagina aan te maken met het doel om mijn passie voor interieur & styling te delen met anderen. Door vrienden en familie luister ik eigenlijk vaker naar de naam Sief dan Sifra, dus was de naam Siefshome best snel gemaakt. Ik begon met het maken van foto’s van leuk ge-stylde hoekjes in mijn huis en kreeg hier veel leuke reacties op. Binnen 10 maanden zat ik op de 7.000 volgers. Dat was het moment dat het begon te kriebelen om een website op te zetten met een eigen blog, zodat ik nog meer met mijn passie kon gaan doen. Inmiddels staan er wekelijks blogs online en houd ik mijn volgers op de hoogte met de leukste interieur ideeën, favoriete woonaccessoires, leuke DIY tips en een kijkje in mijn eigen woning waarmee ik je hoop te kunnen inspireren. Ook geef ik styling- en interieur advies op maat.

"Don’t look for happiness. Create it!" Sifra van Genderen - interieurstylist en blogger bij Siefshome

Je hebt inmiddels meer dan 10.000 volgers op Instagram, wat is jouw geheim voor dit succes?
Zorg dat je regelmatig (liefst dagelijks) nieuwe foto’s plaatst en gebruik bij deze foto’s (populaire) hashtags die iets met je foto te maken hebben. Interactie met je volgers is daarnaast ook belangrijk. Als zij op je foto reageren, reageer dan ook terug, wel zo leuk natuurlijk. Volg zelf regelmatig andere accounts, liefst feeds die in dezelfde categorie vallen als jouw Instagram pagina. Door posts van hen te liken en oprechte reacties te plaatsen, word je makkelijker gevonden en gaan mensen je volgen.

Het is duidelijk dat je een grote passie voor interieur hebt, waar komt dat vandaan?
Ik heb sinds jongs af aan altijd al de drang gehad om ruimtes ‘gezellig’ te maken. Vroeger was dit vooral bij mijn ouders thuis. Toen ik eenmaal op mezelf woonde is mijn passie voor interieur steeds groter geworden. Er was een moment dat ik er een sport van maakte om zo goedkoop mogelijk het huis in te richten met leuke spullen uit de uitverkoop. Bij de kringloop winkel vandaan of ik speurde marktplaats af voor dat ene leuke stoeltje, die ik vervolgens met een pot verf een hele nieuwe uitstraling gaf. Het creatieve heb ik niet van een vreemde, mijn moeder is de grootste creatieveling bij ons thuis.

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik de stap heb genomen om over al mijn onzekerheden te stappen en iets met mijn passie ben gaan doen, waardoor ik nu een inspiratie mag zijn voor anderen.

Hoe zou je jouw persoonlijke woonstijl omschrijven?
Ons huis heeft een Scandinavische inrichting met een bohemian touch, waarbij oud & nieuw gecombineerd zijn.

Wie is jouw favo (interieur)ontwerper waar je door geïnspireerd raakt?
Oeh lastige vraag.. Ik haal heel veel inspiratie uit beelden van verschillende interieur feeds die ik op Instagram en Pinterest tegen kom. Maar als ik één iemand zou moeten noemen dan is het Souraya van Bintihome. Zij is echt mijn inspiratiebron en haar stijl spreekt mij heel erg aan.

Wat is je dierbaarste bezit in je huis?
Ik heb een jaar of tien geleden een mooi houten opbergbankje van mijn opa gekregen. Mijn kinderen hebben er jaren met plezier mee gespeeld, op gezeten en hun speelgoed in op geborgen. Tegenwoordig staat het bankje meer als decoratiestuk te pronken in de hal op onze overloop, omdat de kids er te groot voor zijn geworden. Dit is een meubelstuk waar mijn kinderen mee groot geworden zijn en herinneringen aan hebben. Daarnaast herinnert het me ook aan mijn inmiddels overleden opa.

Wat staat er op dit moment boven aan je interieur wishlist?
Een leren vlinderstoel! :)

Welk motto is je op het lijf geschreven en geef je anderen graag mee?

Don’t look for happiness. Create it!

Wij zijn fan van Sifra haar stijl en kunnen niet wachten op de interieur adviezen die ze met ons gaat delen de komende tijd! Blijf je haar volgen via ons?