shopping

9x musthave kookboeken

Op zoek naar hét musthave kookboek tussen al het kookboekgeweld? De veganistische, vegetarische, smoothies, salade en bbq-kookboeken vliegen als warme broodjes over de toonbank maar welk boek is nou écht het musthave kookboek?

De foodieblogs vliegen je om de oren, op Pinterest worden we gebombardeerd met de lekkerste recepten en ook in de boekenwinkels blijven de kookboeken maar binnenstromen. Dus de wereld van kookboeken kan voor degenen die besmet zijn met het keuzestress-virus een regelrechte ramp zijn. Gelukkig is Biano daar: wij hebben de 9 musthave kookboeken op een rijtje gezet!

#1 Kookboek Bieslook & Polenta

Dit vegetarische kookboek is ontworpen door het internationaal bekende bloggers- en fotografenstel Susann Probst en Yannic Schon.  Bieslook & Polenta bestaat niet zomaar uit vegetarische recepten, nee: uit échte Berlijnse recepten. Van bietenravioli met sinaasappelwatnootboter – ja, in Berlijn weten ze wel wat fancy food is – tot vegetarisch teriyakiburgers. P.S: van alleen de prachtige beelden al wil je dit boek hebben!

#2 Vegalicious kookboek

En om nog maar even in de vegetarische sferen te blijven: ook Vegalicious is een echt musthave kookboek.  Het kookboek is in 2014 uitgegeven door de Engelse Alice Hart, die zowel kok, culinair redractrice en styliste is. Niet mis, dus. Voor haar kleurrijke en gezonde recepten heeft Alice Hart zich laten inspireren door haar reizen over de hele wereld.

#3 De Veldkeuken het kookboek

Ben je weleens op het landgoed van Amelisweerd in Utrecht geweest? Nee? Doen! Echt een aanrader. Wat namelijk begon met een mobiele mini-keuken in een hippe bakfiets, is uitgegroeid tot De Veldkeuken. Een prachtige, authentieke plek in Utrecht waar je biologisch geteelde groenten, kruiden en fruit uit de eigen moestuinen krijgt voorgeschoteld. En in De Veldkeuken het kookboek kan je lezen hoe je deze gerechten ook zelf thuis kunt bereiden.

 

#4 Instock cooking

In het boek Instock cooking staan eeuwenoude conserveringstechnieken centraal. Oftewel: koken met wat je in huis hebt. De centrale vraag in dit boek is dan ook hoe je op een creatieve manier een nieuw gerecht maakt met de inkopen die je thuis nog hebt liggen. De auteurs van dit boek zijn ook de krachten achter de Instock stichting en de restaurants waar de technieken al gebruikt en geserveerd worden.

#5 Boek Easy Peasy Family

Kijk, daar houden we van: een verzameling van eenvoudige en gezonde recepten – voor het hele gezin. Van ideeën voor in de broodtrommel, voedzame traktaties tot gezonde thuismaaltijden: Easy Peasy Family biedt met 100 recepten een houvast voor een gezonde basis voor het hele gezin. De auteurs van dit boek, Claire van den Heuvel en Vera van Haren, zijn beide moeder dus weten maar al te goed waar ze het over hebben!

#6 Gezonde thee

It’s tea time! In Gezonde thee van Fern Green staan maar liefst 65 gezonde & lekkere theerecepten. Bijzondere recepten om zelf theecombinaties te maken, op basis van verse kruiden of theeblaadjes, gecombineerd met fruit, specerijen en eetbare planten en bloemen. P.S: behalve theecombinaties vind je ook reinigende tonics in dit boek.

#7 All day breakfast

Waar we vroeger gewoon een boterham met kaas aten, krijg je het tegenwoordig aan de stok met de healthy foodies. Al moeten we hen wel nageven: een waanzinnig ontbijt als start van de dag is heaven. In het All-day breakfast boek vind je dan de heerlijkste ontbijt- en brunchgerechten die Denise Kortlever over de hele wereld heeft geproefd.  

#8 Frisse start kook- en handboek

Frisse start is niet alleen een inspirerend kookboek met heerlijke recepten voor een gezondere levenstijl, maar ook een handleiding voor een opgeruimd en schoon hoofd! Martha Sweart is Amerika’s bekendste chef en weet als geen ander hoe je je zowel fysiek als mentaal gezond, fit en energiek kan voelen.

#9 Drink & Go

En ten slotte mogen de kookboeken op het gebied van fancy drinks natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Met de zomermaanden voor de deur is het verfrissende boek Drink & Go van Floor van Dinteren dan ook een échte kookboek musthave. In dit boek vind je namelijk tips en recepten om thuis de heerlijkste drankjes met fruit te maken: van groente-fruitsmoothies tot fruitwaters en van sport- en zuivelshakes tot – JAWEL – zomerse cocktails! Wat wil een mens nog meer?

Ons favoriet van dit lijstje? Geen idee! Ook wij hebben last van keuzestress...