shopping

4 tips voor een etnisch interieur

Waan je aan de andere kant van de wereld in jouw eigen etnische interieur! Met deze 4 tips van Biano creëer jij een etnisch interieur waar invloeden uit de hele wereld met elkaar gecombineerd worden en jou aan de mooie internationale momenten herinnert.

House Doctors

We zitten steeds vaker en langer in het vliegtuig, komen vaker op exotische plekken en verzamelen unieke objecten uit andere culturen. En deze prachtige herinneringen willen we mee naar huis nemen. Even terug zwijmelen als je je weer in het drukke leventje bevindt. Ontdek daarom hier hoe je al je wereldse interieurvondsten in je eigen huis kan opnemen.

Een etnisch interieur

Een etnische interieurstijl laat zich inspireren door verre reizen en diverse culturen. Typische elementen voor een etnisch interieur zijn natuurlijke, handmade materialen, exotische prints en warme kleuren. Juist door de combinatie van deze verschillende elementen zorgt voor een wereldse en persoonlijke sfeer. Het interieur geeft jouw persoonlijke werelse herinneringen neer door vondsten van lange reizen, souvenirs en andere mooie internationale decoratie. 

Tip 1: Gebruik warme kleuren

De basis van een etnisch interieur bestaat uit aardse grijs- en bruintinten. Deze basis zien we aangevuld worden met aansluitende, warme kleuren, zolas: teracotta, okergeel, beige en organje. Deze kleuren zijn goed met elkaar te combineren, zolang de basis maar in harmonie blijft. Vrolijke kleuren en prints zien we vooral terug in de woonaccessoires: in wandkleden, plaids, kussens en vloerkleden. Uitgesproken kleuren en patronen staan centraal: het liefst zo kleurrijk mogelijk én handgetekend.   

2. Meubels van natuurlijke materialen

Voor de juiste balans met de vrolijke kleuren en drukke patronen wordt er vaak voor natuurlijke meubels gekozen. Denk bijvoorbeeld aan meubels van aardewerk, bamboe, hout, leer, riet en rotan. Ook hout mag natuurlijk niet ontbreken in een werelds interieur. Hout zorgt namelijk voor een natuurlijke en warme uitstraling en is een top combinatie met de warme, aardse kleuren waar we hierboven over geschreven hebben. Hoe dan ook, de natuurlijke meubels hebben over het algemeen een handgemaakte uitstraling en mogen dus ook zeker 'imperfect' zijn. 

3. Show de wereldwijde vondsten

Mix and match jouw persoonlijke interieurvondsten en souvenirs van verre reizen. Wees creatief en hang bijvoorbeeld een Afrikaans masker aan de muur, leg een hamamdoek uit India over de bank, zet een bord uit Zuid-Amerika in de boekenkast of hang een gekke Australische hoed aan de kapstop. Wil je het graag overzichtelijk houden, dan kun je er ook voor kiezen om een open kast neer te zetten of een wandplank op te hangen en hier al je internationale items in of op te verzamelen. 

 

4. Verzamel handmade en unieke accesoires

Door het verhaal van handmade items voeg je een nieuwe dimensie toe aan je etnische interieur. Denk bijvoorbeeld aan opbergmanden van zeegras, rotan decoratieschalen, stenen vazen met unieke patronen of muurkleden van hennep - die natuurlijk met de hand gemaakt zijn. Doordat de producten met de hand gemaakt zijn ben je er zeker van dat jouw accessoires uniek zijn en niet aan de overkant bij de buurman ook in huis staan. 

 

Koester de mooie buitenlandse herinneringen met jouw eigen etnische interieur!

Foto credits: House Doctor