shopping

Winters geluk! 4 voordelen van je eigen wellness in huis

Je eigen privé wellness in je eigen huis? A girl can dream... Of toch niet? Saunakoning en Bubbelkoning maken deze dromen mogelijk. Volledige privacy en optimaal genieten in je eigen huis! Wie wil dat nou niet?

H&m Home

Ook altijd gedroomd van je eigen privé wellness? Met een privé sauna of jacuzzi kun je optimaal genieten van je eigen wellness. Geen pottenkijkers en volledige ontspanning, who’s in? Bovendien blijf je ook nog fit, actief en gezond. Mooi meegenomen, toch? Natuurlijk helpt Biano.nl graag om deze dromen uit te laten komen. Bij specialisten Saunakoning en Bubbelkoning kun jij namelijk deze oase van rust en warmte aanschaffen, heerlijk voor tijdens de koude winterdagen.

Een privé-wellness in de winter

Je bent het vast al maandenlang van plan: een bezoekje aan de wellness, but life happens. In het dagelijks leven haasten we ons overal naartoe: werk, kinderen ophalen, sociale verplichten, sporten etcetera. Wanneer was de laatste keer dat je een momentje voor jezelf hebt gehad? Als je hier te lang over na moet denken, dan hebben we misschien wel dé oplossing voor jou. Het is immers belangrijk om af en toe te relaxen. Met je eigen privé wellness gaat het plannen van ‘je-eigen-momentje’ veel makkelijker worden. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je gebruik maakt van jouw privé bubbelbad of sauna. To good to be true? Echt niet. Mocht je nog niet overtuigd zijn, wij hebben de 4 voordelen van een privé-wellness voor je op een rijtje gezet! 

1. Goede doorbloeding van je lichaam

Wat doet een sauna en bubbelbad voor je hart? Door een sessie van 10 tot 20 minuten in een wellness gaat de hartslag tot maar liefst 70 procent omhoog. Warmte zorgt er namelijk voor dat je hart sneller gaat kloppen. Een lichte work-out dus. Naast een verhoogde hartslag worden de aderen dankzij de hitte flexibeler, waardoor de doorbloeding van zowel de weefsels als de organen zich verbetert. Kortom, wanneer je vaker een bezoekje brengt aan de sauna (dus lekker in je eigen huis!), zal dat dus een positieve invloed hebben op het verlagen van je bloeddruk, doordat de elasticiteit van de slagaders zich verbetert en de afvalstoffen van de nieren beter afgevoerd worden. Moraal van het verhaal: een privé-wellness is super healthy voor je hart-en bloedvaten.

2. Zijdezacht huidje door lekker te ontspannen

Een betere doorbloeding heeft vervolgens ook weer een reinigende werking zonder dat de huid uitdroogt. Door de warme worden afvalstoffen namelijk als het ware uit je lichaam gezogen, de huidporiën vliegen open en je zweetklieren worden aan het werk gezet. De huid voelt na afloop heerlijk zacht, glad en schoon aan. Let’s be honest: dat willen we allemaal toch? Let er wel op dat je niet te lang in de sauna of in het bubbelbad blijft zitten, want anders riskeer je dehydration. Je zweet namelijk veel en raakt veel vocht kwijt. Drink dus vooraf en tijdjes je wellness-sessie voldoende water.

3. Verbeterde ademhaling

Een privé wellness is zeker voor mensen met astma, bronchitis en andere problemen aan de luchtwegen een aanrader! De hitte van de wellness kan namelijk wonderen doen. Zo raakt vastzittend slijm los en de doorbloeding van de luchtwegen wordt beter. En hoe beter de ademhaling, hoe gezonder het lichaam. In de droge hitte van de cabine ontspant het spierweefsel rondom de luchtwegen zich als reactie op de ingeademde warme lucht. Weg anxiety attacs! Astma verkrampt namelijk de spieren in de luchtwegen en door de warmte in de wellness ontspannen deze spieren zich juist weer. Daarnaast helpt de droge hitte de weerstand te verhogen. Alle fabeltjes over dat een sauna slecht zou zijn voor de luchtwegen kunnen we dan nu ook overboord gooien.

4. Hoofd leegmaken

Even helemaal ontspannen, je hoofd leegmaken en nergens aan denken. Voor je lichaam werkt een sauna of jacuzzi ten slotte ook nog eens heerlijk ontspannend. Een vol hoofd slurpt namelijk energie en geeft veel stress! Wist je dat er tegenwoordig 200 keer meer informatie op ons afkomt dan 20 jaar geleden? Door een privé wellness kunnen we ons hoofd beter leegmaken wanneer het nodig is en zijn we bewapend tegen de stress is ons dagelijks leven. Daarnaast blijkt een wellness een energiek effect op de geest te hebben. We zijn daarna vaak scherper, alerter en frisser. Een heerlijke activiteit voor op de zondagavond: helemaal ready voor de nieuwe week.

Ook genieten van je eigen jacuzzi of sauna in de winter? Bekijk dan hier of je jouw droom jacuzzi of bubbelbad, en/of sauna met infrarood kunt vinden. Op naar die ultieme wellness-beleving in huis!