tips & tricks

5x alternatieve kerstbomen die net zo sfeervol zijn

Geen plek voor een kerstboom dit jaar of ben je toe aan iets nieuws? Deze alternatieve kerstbomen vervangen prima de traditionele groene kerstboom. Ga dit jaar voor een houten boom, muurdecoratie of ga zelf creatief aan de slag!

Anno 2020 zijn er verschillende leuke alternatieve kerstbomen. De meeste mensen hebben misschien al een kerstboom in huis staan. Voor de twijfelaars die ondertussen de traditionele groene kerstboom wel kennen: wat dacht je van bijvoorbeeld een kerstboom van steigerhout of een metalen kerstboom? Deze alternatieve kerstbomen sluiten naadloos aan bij je interieur. Losse naalden zijn verleden tijd én vaak gaan deze alternatieven veel langer mee! Customize je kerstboom zoals je ‘m wilt en wie weet wil je nooit meer iets anders.

Alternatieve kerstbomen mixen en matchen met je interieur

Alternatieve kerstbomen zijn naast trendy, ook nog eens milieubewust. Zo zet je een kunstkerstboom na de feestdagen niet meteen bij het grofvuil. Uit ons Grote Kerstonderzoek is namelijk gebleken dat 87% van de traditionele kerstbomen na Kerst in de vuilnisbak of op de brandstapel belandt. En win-win situatie! Je kunt ook nog steeds heerlijk met kerstmuziek op de achtergrond een alternatieve kerstboom versieren. The same way zoals je dat bij een echte kerstboom zou doen! Wij hebben de leukste alternatieve kerstbomen voor je op een rij gezet. Waar ga jij voor dit jaar? (en volgend jaar en het jaar daarna?)

1. De houten kerstboom

Bij Kerst hoort inderdaad een kerstboom, maar wij snappen wel dat je niet met een kerstboom wil sjouwen. Plus, het zorgt voor de nodige rommel in huis. Geen zorgen! De houten kerstboom is misschien nog wel leuker en zeker uniek. Zaag een kerstboom uit een multiplexplaat of knutsel met diverse stukken hout een kerstboom in elkaar. Zo heb je een kerstboom die helemaal past bij je Scandinavische of minimalistische interieur. Geen zin om zelf met een zaag in de weer te gaan? Je kunt de houten kerstboom ook gewoon bij veel tuincentra voordelig shoppen.

2: Versier een van je kamerplanten

Een dennenboom is natuurlijk de eerste boom waar je aan denkt bij kerstmis. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere planten die je kan versieren met kerstdecoratie om je huis een kerstsfeer te geven. En deze planten kunnen ook na de feestdagen je interieur opfleuren. Wellicht heb je al een (grote) kamerplant in huis die als vervanger kan dienen voor de kerstboom. Een kamerden is een van de beste vervangers die zelfs lijkt op een dennenboom, maar dan een stukje kleiner. Deze plant is ideaal om kerstballen en slingers aan te hangen. Een cactus is ook leuk om te versieren met slingers of kerstverlichting. De Polyscias is een robuuste plant met veel vertakkingen die zich ook goed leent om versierd te worden. Versier meerdere planten in verschillende kamers om de echte Christmas feeling in je huis te creëren!

 3. Kerstboom van takken

Mis je toch een beetje groen in je huis met de nieuwe versie van een kerstboom? Je kunt ook gaan voor de mini variant van de kerstboom. Voor als je geen ruimte hebt in huis, maar je wel een beetje verliefd bent op een echte kerstboom. Zet een bos dennenboom takken in een mooie grote vaas en begin met versieren! Het staat echt heel leuk in je huisje en je kunt de miniboom plaatsen waar jij wilt. Versieren maar!

4. Maak een kerstboom van foto’s of kerstkaarten

Je bent binnen no time klaar me deze persoonlijke kerstboom! Maak bijvoorbeeld een kerstboom van de leukste foto’s het afgelopen jaar. Ben jij de lucky bastard die vandaag de dag nog kerstkaarten ontvangt? Doe er iets creatiefs mee! Intiemer en origineler dan dit kan het niet meer worden. Begin aan de bovenkant met één kerstkaart of foto en voeg bij iedere rij een kaart of foto toe. Het meeste werk zit in de foto’s uitkiezen, laten ontwikkelen of uitprinten. Maar dat heb je er voor over, right? 

5. Een metalen kerstboom 

Houd jij wel van designobjecten en heb je een stoer of minimalistisch interieur? Dan is de metalen kerstboom voor jou gemaakt. Je hebt de metalen kerstboom in verschillende vormen, van kegelvormig tot tweedimensionaal, van klein, groot tot kitscherig en minimalistisch. Decoreer met kerstballen en lichtjes voor een chique en warme uitstraling. Leuk voor op de sidetable of in de vensterbank.

6. Kerstboom op een doek

Deze alternatieve kerstboom is alleen voor grote ruimtes aantrekkelijk. Heb je en grote muur ter beschikking? Dan is deze kerstboom geschilderd op een doek wellicht iets voor jou. De kerstboom op doek is ieder jaar weer makkelijk te hergebruiken. Je kunt deze grote doek ophangen als gordijn of aan de muur. Denk je dat dit geen warmte uitstraalt? Think again, want de kerstboom op doek is een echte eyecatcher voor in huis! Wie onderstaande boom ooit geschilderd heeft: knap werk. Zeker als je kijkt naar alle led-lichtjes die in het doek verwerkt zijn.

Nu wordt het tijd om de boom en je huis te gaan versieren! Shop bij Biano de mooiste kerstproducten