tips & tricks

Tips voor een lente-proof woning

Net lekker je huis opgefrist van binnen en buiten, blijven er toch altijd nog to do's op je lijstje staan. Laten we eerlijk zijn; we besteden vaak nét te laat aandacht aan achterstallig onderhoud, terwijl dit het gehele jaar van groot belang is. Herkenbaar?

Je kent het wel, er zijn altijd van die klusjes die tot de jaarlijkse APK van je huis behoren waar je nu even geen zin in hebt en het dus liever vooruit schuift. Toch is het tijd om het nu even net wat anders aan te pakken, want zeg nou zelf: je slaapt toch lekkerder in een veilig & fris huis én hoe fijn is het als jij ook nog eens kosten kunt besparen?

Fresh air

Dit belangrijke punt van ons 1000-en-1-dingen-lijstje klinkt je misschien wel bekend in de oren. Maar wordt vaak vergeten! Want heb jij enig idee of de lucht in je huis gezond is? Slechte ventilatie in huis brengt namelijk gezondheidsklachten met zich mee zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Met alleen het regelmatig open zetten van ramen en deuren of je huiskamer vol planten te zetten voorkom je deze klachten helaas niet. What to do? De oplossing is het (laten) installeren van een ventilatiesysteem. Dit zorgt voor gezonde en frisse lucht in de woning. Op deze manier ruikt je woning het hele jaar door lentefris!

 

Slim besparen

Heb je al een ventilatiesysteem in huis? Best verstandig om die eens per jaar te laten checken. Het kan zo zijn dat er in de winter veel koude lucht naar binnen wordt geblazen door ventilatiesystemen en jij maar blijft stoken. Zonde van de centen! Als je in de winter naast warmte ook frisse lucht in je woning wilt ga dan is kijken naar een warmte terugwin installatie. Dit systeem geeft voorverwarmde buitenlucht af. Op deze manier is je woning in de winter fris en warm tegelijk!

Als je huidige ventilatiesysteem ouder is dan 15 jaar, veel herrie maakt of heb je het idee dat het systeem niet meer goed werkt? Dan is het onderhoud en de controle van je ventilatie in deskundige handen bij Feenstra. Zo kun jij nog jaren plezier hebben van een goed geventileerd huis met gezonde luchtkwaliteit. Fijn hè!

Meer tips ontvangen?

Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het kiezen van een CV-ketel óf wil je meer informatie over bovenstaande punten om deze ein-de-lijk van je to do list af te kunnen vinken? Dan weet je dat je voor betrouwbaar advies goed zit bij Feenstra.

 

(advertorial)