inspiratie

Met welke kleuren kun je de woonkamer het beste inrichten? 4 tips

Met welke kleuren kun je de woonkamer het beste inrichten? Een veelgestelde vraag op de redactie van Biano. De kleur van de woonkamer bepaalt grotendeels de sfeer van je huis. Laat je inspireren en kies de juiste kleur om de woonkamer mee in te richten!

Een nieuw kleur muur in de woonkamer of nieuwe meubels met een lekker kleurtje aanschaffen? Met een splash of color creëer jij binnen no-time een gezellige en kleurrijke woonkamer. Welke kleuren kun je hiervoor het beste kiezen? Wij hebben voor jou 4 mooie kleuren geselecteerd die helemaal hot zijn voor je muur, meubels en woonaccessoires in de woonkamer. Van donkere kleuren tot pastel en natuurlijk honingbruin: voor welke kleur in de woonkamer ga jij?

Met welke kleuren kun je de woonkamer het beste inrichten?

Wil je meer kleur toevoegen aan jouw interieur? Dan is het verven of behangen van een muur, in bijvoorbeeld de woonkamer, een hele goede optie. Kleuren bepalen immers grotendeels de sfeer in een ruimte. Het kiezen van de juiste kleur is daarom ook erg belangrijk. Mocht je een muur verven of behangen iets teveel van het goede vinden, dan is het kiezen van kleurrijke meubels en accessoires natuurlijk een andere hele goede optie. Onderstaande vier kleren hebben allemaal hun eigen karakter en zullen allemaal op hun eigen manier sfeer toevoegen aan jouw omgeving. Laat je inspireren door deze 4 kleuren om de perfecte sfeer in de woonkamer te creëren!

Kleur tip 1: Diepgroene tint

Gek op diepgroen? Dit was in 2019 al een trendkleur en anno 2020 is het nog steeds een kleur die geweldig is voor in je interiuer! Deze diepgroene kleur geeft enerzijds een levendig, groots gevoel en anderzijds heeft het een aards en kalmerend effect. Daarnaast is de diepgroene kleur een reactie op alle technologie in huis: de kleur herstelt het evenwicht in huis door de kracht en harmonie van de natuur terug te brengen. Ook nu een jaar later is deze kleur geweldig voor in je woonkamer! Deze diepgroene kleur kun je op verschillende manieren binnen jouw interieur toepassen. Denk bijvoorbeeld aan heldergroene kamerplanten, botanische prints of groene velvet woonaccessoires. Maar waarom zou je niet all over gaan? Schilder de muur in een donkergroene tint en creëer een warm en huiselijke sfeer. Deze diepgroene kleur misstaat zeker niet met de nieuwste interieurtrends als messing, fluweel en donker hout. Enne, wil je echt helemaal losgaan met deze tint? Zet dan een velvet groene bank voor de diepgroene muur voor een glamour touch. Kortom, met diepgroen kun je alle kanten op!

Kleur tip 2: Pastelroze

Think pink! Pastelroze is voor veel mensen een moeilijk kleur om je interieur mee te stijlen. Want hoe creëer je een speels effect op een volwassen manier? Als je het goed doet, kan het juist mooie resultaten opleveren. Een interieur dat volledig roze is uitgevoerd zie je steeds vaker. Een roze muur in combinatie met meubels en woonaccessoires in dezelfde tint zorgt juist voor eenheid. Het is wel behoorlijk gedurfd! Een goede inspiratiebron is het restaurant MaMa Kelly in Amsterdam. Het interieur van dit restaurant is volledig roze en ‘tegendraads’. De kleur wordt gecombineerd met goud en messing, dat zorgt voor een heerlijk fifties sfeertje. Toch net iets te heftig? Schilder dan de muren in neutrale kleuren en voeg subtiele woonaccessoires in pastelroze toe. Zie je nou wel dat jouw roze velvet fauteuiltje de juiste investering is geweest een paar jaar geleden? Nog even en je wilt alleen maar Insta-foto’s maken in je eigen huis!

Kleur tip 3: Petrol blauw

Een frisser gevoel dan met petrol blauw kun je niet krijgen. De kleur blauw wordt vaak geassocieerd met de kleur van rust, een helderblauwe lucht en de zee. Een fijne kleur voor de woonkamer dus! Er zijn zoveel tinten blauw dat we vaak door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Petrol blauw is nu wel echt een grote favoriet. Deze kleur blauw is een levendige kleur en voegt warmte en sfeer toe aan jouw interieur. We zagen petrol blauw al eerder voorbijkomen en daaruit kunnen we maar één ding concluderen: deze tint is een blijvertje. Petrol blauw kun je mooi combineren met hout, goud en groen voor een modern interieur. Op zoek naar petrol accessoires? Lees verder in Petrol accessoires: de trendkleur voor elk interieur.

Kleur tip 4: Honingbruin

Volgens Flexa was Spiced Honey – oftewel honingbruin - dé interieurkleur van 2019. Wij beschreven de kleur al uitgebreid in een eerder artikel: De interieur kleur van 2019: Spiced Honey. Maar zeker nu in 2020 is deze kleur perfect voor een minimalistisch/Scandinavisch interieur. Honingbruin kun je het beste omschrijven als een warme amberkleurige tint die elegant en stijlvol is. Maar hoe pas je deze trendkleur toe in eigen huis? Dat is afhankelijk van de kleur waarmee je honingsbruin combineert. Wil je dat de ruimte rust uitstraalt? Combineer de kleur met aardse tinten en donkere (houten) meubels. Of wil jij juist een knusse, gezellige plek in huis creëren? Maak dan gebruik van rijke tinten en eenvoudige houten meubels, gevlochten manden en accessoires van aardewerk. Honingbruin gebruiken om een energieke sfeer in huis te creëren? Gebruik dan Spiced Honey als balans en harmonie in een kleurenschema met krachtige felle kleuren, weelderige kamerplanten en moderne meubels.

Dit waren ze dan: de 4 kleuren om de woonkamer mee in te richten. Voor welke tint ga jij?

cc header: House Doctor