inspiratie

Kerstdiner stress? Met deze to-do list wordt het diner onvergetelijk!

Last van kerstdiner stress? No worries! Wij helpen je door deze stressvolle periode heen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Met deze kerstdiner to-do list kun je volop genieten van het kerstdiner! Why couldn't it be Christmas every day?

Is het dit jaar jouw taak om het kerstdiner te organiseren? En wil je er alles aan doen om dit zo kalm en rustig mogelijk te laten verlopen? Dat is meer dan logisch! Dit is je kans om van het kerstdiner met familie en vrienden een onvergetelijke avond te maken. Laat je inspireren door het mooiste kerstservies voor aan tafel en decoreer de tafel met stijlvolle Kerst tafeldecoratie. Dit kerstdiner wordt nooit en te nimmer door iemand vergeten. Bon appétit!

Kerstdiner to-do list

Over een week is het zover en is het tijd voor het grote kerstdiner. Dat wij zin in Kerst hebben, is inmiddels geen geheim meer. Ben jij al helemaal in de kerststemming? Als je nu alvast begint met de voorbereiding van het kerstdiner, start de voorpret al en ervaar je minder stress rond het moment suprême. Ben je net als wij al druk bezig met plannen? Dan hoeven alleen de laatste puntjes op de i gezet te worden. Een mooie kersttafel tijdens de feestdagen is namelijk een must. Maar wat komt nog meer bij het kerstdiner kijken? Het afstrepen van taken geeft voldoening en daarom hebben we een to-do list voor de komende dagen gemaakt, we love it.


1. Breng je huis in kerstsfeer

Als je de kerstdecoratie nog niet allang in huis hebt gehaald, uiteraard. Kerstdecoratie brengt de sfeer in huis; ook tijdens het kerstdiner. Je kunt nu al je huis gezellig maken met mooie kerstaccessoires. Wij geven je deze maand plenty of kerst- en feestinspiratie! Shop kerstversiering die geheel past bij jouw interieur, bijvoorbeeld landelijke, Scandinavische of vintage kerstdecoratie. Kerst hoeft helemaal niet meer over de top kitsch! Ga dus voor stijlvolle decoratie waar jij je het meest comfortabel bij voelt. En vergeet niet om een mooie kerstkrans of guirlande toe te voegen aan je interieur voor een groene touch!

2. Begin alvast met het verzamelen van recepten

Ready, set, go! Begin alvast met het opdoen van ideeën voor het grote kerstdiner. Wat wil je gaan kokkerellen? Struin het internet af naar lekkere recepten of haal je inspiratie uit verschillende tijdschriften. Je kunt natuurlijk ook veel recepten kant-en-klaar kopen. Of laat alle gasten zelf iets maken en meenemen voor een budget-proof kerstdiner. Hoef jij ook niet heel de avond in de keuken te staan! Mocht je in de luxepositie zitten en twijfelen of je uiteten gaat met Kerst, dan hebben sommige restaurants ook een kerstmenu dat je in kunt zien of vooraf kunt ophalen. Met een luxe ophaalmenu behoud je toch de warme sfeer van je eigen huis, maar met de goede kwaliteit en de gemakkelijkheid van een restaurant.

3. Begin op tijd met de (houdbare) boodschappen

Vermijd zeker de kerststress van de buren in de supermarkt en begin alvast met de langer houdbare boodschappen en de drank te kopen. De bakkers en slagers werken rond de feestdagen vaak met bestellijsten. Haal deze lijsten ruim van tevoren op en lever ze na het invullen weer in. De portemonnee heeft het tijdens de feestperiode zwaar te voortduren en daar spelen winkels en supermarkten met kerstaanbiedingen lekker op in. Maak gebruik van deze kerstaanbiedingen en sla alvast in. Kleine tip: Zorg wel voor voldoende ruimte in de vriezer. Meteen een goed moment om je vriezer of koelkast weer op nieuw te ordenen!

4. Verdeel de taken en zorg voor een goede timing

Kerst gaat om het samenzijn en de gezelligheid om je heen. Als er iemand continu in de keuken staat, is dat gewoonweg niet leuk. Je kunt dan beter samen diverse gerechten in elkaar flansen, dan stijf van de stress over een ingewikkelde maaltijd gebogen staan. Het verdelen van taken is juist gezellig én het scheelt weer een hele hoop kerststress. Daarnaast is de timing ontzettend belangrijk. Lees van tevoren goed het recept door en bedenk vooraf wat je moet doen. Als je aardappels al klaar zijn terwijl het vlees nog veel te lang moet braden, dan gaat er iets fout. Maak het jezelf niet te moeilijk, want het hoeft allemaal niet perfect. Het zijn immers jouw eigen familieleden of vrienden waar je voor kookt. Eet smakelijk!

Lees in “4 manieren om in de kerstsfeer te komen” hoe je in de Christmas mood komt tijdens de kerstvakantie!