tips & tricks

4 manieren om in de kerstsfeer te komen

Zit de kerstsfeer er bij jou al goed in? Of ben je te druk met andere dingen waardoor je niet eens door hebt dat het volgende week al Kerstmis is? Met deze 4 tips kom jij zeker in een heerlijke kerstsfeer!

Hangt bij jou thuis al helemaal de kerstsfeer? Nog eventjes wachten en dan kunnen we terugblikken op 2019 aan een tafel vol lekkers, omringd met vrienden en familie. Helaas lijkt het erop dat we ook dit jaar geen witte kerst krijgen, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Met deze checklist zorg je ervoor dat je helemaal Christmas ready bent voor de feestdagen en dat je in die gezellige kerstsfeer komt. Laat de Kerst maar komen!

Kerstsfeer: make the holidays count!

Er zijn natuurlijk heel veel manieren die je kunnen helpen om in de kerstsfeer in huis te halen, maar wij hebben de gouden tips voor jou! Dit is mede te danken aan ons grote kerstonderzoek. Het onderzoek, waaraan 1.038 respondenten hebben deelgenomen, heeft de mening van Nederlanders over kerstdecoratie onder de loep genomen. Kerstdecoratie is een belangrijk onderdeel als het gaat om de kerstsfeer in huis halen. De respondenten geven sfeer door kerstdecoratie gemiddeld een 8.5, dus kom maar op met die tips!

1. Kerstmuziek, maar niet non-stop

Oke, we weten dat je al overspoeld wordt met de kersthits op de radio, in de supermarkt en soms zelfs op kantoor. Of je er nou gek op bent of niet, stiekem krijg je er wel een kerstgevoel van en dat is nou juist net de bedoeling. Maak een eigen playlist met je favoriete kerstmuziek of zoek op Spotify een fijne lijst met kersthits, maar probeer er niet non-stop naar te luisteren, want straks ben je er al klaar mee voordat Kerst is begonnen. Nu blijft het nog een beetje speciaal en kom je zeker weten in de gezellige kerstsfeer.

2. Maak je huis kerstproof

Heb jij de kerstdecoratie al van zolder gehaald? Zonder kerstversiering in je interieur is de kerstsfeer natuurlijk ver te zoeken. Zorg ten eerste voor een kerstboom met verlichting. Want geef nou toe: elke ochtend naar beneden komen en de kerstboom aanzetten geeft toch een euforisch gevoel? Geen ruimte of zin in een kerstboom? Er bestaan ook hele leuke alternatieve kerstbomen die net zo sfeervol zijn. Verder zijn kaarsjes en kerstkransen altijd een goed idee om sfeer te geven aan je huis. Met deze kerstdecoratie creëer je echt een sfeervol en festive interieur in huis.

3. Cosy up met deze kerstfilms

Wilde jij vroeger in de kerstvakantie ook niets liever dan non-stop kerstfilms kijken met een hot choco bij de hand? Breng de traditie terug en ga helemaal op in de perfecte kerstverhalen. Trek je meest comfy huispak aan en pak wat lekkers voor tijdens de film. Hier een paar toppers die jou helemaal in de kerstsfeer laat komen:

1. Home alone        (alle 5 delen please)

2. Love Actually      (2003)

3. The Holiday        (2006)

4. Elf                       (2003)

4. The Grinch         (2000)

5. Santa Claus        (1985)

4. Ga wat leuks doen!

Hoe kan je nou beter in de kerstsfeer komen dan door het zelf te beleven. Ga bijvoorbeeld naar een gezellige kerstmarkt en geniet van een heerlijk glaasje glühwein. Of haal je schaatsen van zolder en ga met familie of vrienden gezellig een dagje schaatsen. Kortom, kijk wat er bij jou in de buurt te doen is tijdens de feestdagen en ga er lekker op uit om in de kerstsfeer te komen.

Benieuwd hoe je duurzaam met je kerstboom om kan gaan? Lees dan hier verder.