tips & tricks

4 manieren om in de kerstsfeer te komen

Zit de kerstsfeer er bij jou al goed in? Of ben je misschien te druk met andere dingen waardoor je niet eens door hebt dat kerst alweer bijna voor de deur staat? Met deze 4 tips kom jij zeker in die heerlijke kerstsfeer!

FonQ

Hangt bij jou thuis al helemaal de kerstsfeer? Nog eventjes wachten en dan kunnen we terugblikken op 2018 aan een tafel vol lekkers, omringd met onze dierbaren. Helaas lijkt het erop dat we dit jaar geen witte kerst krijgen, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Met deze checklist zorg je ervoor dat je helemaal ready bent voor de feestdagen en dat je in die gezellige kerstsfeer komt.

Kerstsfeer: make the holidays count!

Er zijn natuurlijk heel veel manieren die je kunnen helpen om in de kerstsfeer te komen, maar wij hebben de gouden tips voor jou! Dit is mede te danken aan ons grote kerstonderzoek. Het onderzoek, waaraan 1.038 respondenten hebben deelgenomen, heeft de mening van Nederlanders over kerstversiering onder de loep genomen. Kerstversiering is een belangrijk onderdeel als het gaat om de kerstsfeer in huis halen. De respondenten geven sfeer door kerstversiering een 8.5, dus kom maar op met die tips!

1. Kerstmuziek, maar niet non-stop

Oke, we weten dat je al overspoeld wordt met de kersthits op de radio, in de supermarkt en soms zelfs op kantoor. Of je er nou gek op bent of niet, stiekem krijg je er wel een kerstgevoel van en dat is nou juist net de bedoeling. Maak een eigen playlist met je favoriete kerstmuziek, maar probeer dit niet non-stop te luisteren, want straks ben je er al klaar mee voordat kerst begint. Nu blijft het nog een beetje speciaal en kom je zeker weten in de gezellige kerstsfeer.

2. Maak je huis kerstproof

Heb jij de kerstdecoratie al van zolder gehaald? Zonder kerstversiering in je interieur is de kerstsfeer natuurlijk ver te zoeken. Zorg ten eerste voor een kerstboom met verlichting. Want geef nou toe: elke ochtend naar beneden komen en de kerstboom aanzetten geeft toch een euforisch gevoel? Geen ruimte of zin in een kerstboom? Er bestaan ook hele leuke alternatieve kerstbomen die net zo sfeervol zijn. Verder zijn kaarsjes altijd een goed idee om sfeer te geven aan je huis. Kerstdecoratie maakt je huis niet alleen ontzettend gezellig en sfeervol, het brengt je ook nog eens in de kerstsfeer.

3. Cosy up met deze kerstfilms

Wilde jij vroeger in de kerstvakantie ook niets liever dan non-stop kerstfilms kijken met een hot choco bij de hand? Breng de traditie terug en ga helemaal op in de perfecte kerstverhalen. Trek je meest comfy huispak aan en pak wat lekkers voor tijdens de film. Hier een paar toppers die jou helemaal in de kerstsfeer laat komen:

1. Home alone        (alle 5 delen please)

2. Love Actually      (2003)

3. The Holiday        (2006)

4. Elf                       (2003)

4. The Grinch         (2000)

5. Santa Claus        (1985)

4. Ga wat leuks doen!

Hoe kan je nou beter in de kerstsfeer komen dan door het zelf te beleven. Ga bijvoorbeeld naar een gezellige kerstmarkt en geniet van een heerlijk glaasje glühwein. Of haal je schaatsen van zolder en ga met familie of vrienden gezellig een dagje schaatsen. Kortom, kijk wat er bij jou in de buurt te doen is tijdens de feestdagen en ga er lekker op uit om in de kerstsfeer te komen.

Ben jij dit jaar aan de beurt voor het organiseren van het kerstdiner? Lees dan onze to-do list in: "Kerstdiner stress? Met deze to-do list wordt het diner onvergetelijk"