hotspots

10x kerstmarkten in Nederland waar je excited van wordt

Kerstmarkten zijn altijd gezellig en super romantisch! Ben jij benieuwd waar je in Nederland moet zijn voor het jaarlijkse kerstshoppen? Deze kerstmarkten zijn ieder jaar een spektakel!

Voor traditionele kerstmarkten kun je natuurlijk naar Duitsland afreizen, maar dat hoeft niet. Nederland heeft namelijk prachtige kerstmarken waar de glühwijn rijkelijk vloeit, de kerstmuziek je tegemoet komt en waar je terecht kunt voor last-minute kerstcadeautjes. Kerstmarkten zijn de perfecte gelegenheid om in de kerstsfeer te komen. Ontdek de 10 mooiste kerstmarkten van Nederland en geniet van alle gezelligheid!

Kerstmarkten in Nederland: hier moet je zijn

Een reisje naar het buitenland om de leukste kerstmarkten te bezoeken is natuurlijk leuk, maar men vergeet wel eens dat er ook in Nederland genoeg te zien en te beleven valt in de wintermaanden. Veel steden en dorpen organiseren namelijk de leukste kerstmarkten en laten wij daar nu net dol op zijn! Sommige van deze kerstmarkten zijn groots opgezet en ander juist kleinschalig. Struin langs knusse chalets, eet je vol aan al het lekkers en geniet van de kerstsferen. Wij hebben de 5 mooiste kerstmarkten in Nederland op een rij gezet.

Beeld cc: House of Doctor
Beeld cc: House of Doctor

1. Sissy-Boy kerstmarkt Amsterdam

Dat wij helemaal in love zijn met Sissy-Boy Homeland, is geen geheim meer. Dit zijn twee vliegen in één klap: het merk Sissy-Boy en een kerstmarkt. Wat wil een mens nog meer? Deze editie vindt plaats in het Sissy-Boy-kantoor in Amsterdam-Noord op zaterdag 15 december. Voor al je kerstinkopen kun je hier zeker terecht. Je vindt hier catchy kerstballen, kerstoutfits, livemuziek en heel veel lekkers. Dit jaar is het thema ‘Journey of Wonders’, laat je verwonderen door al het moois van dit prachtige merk.

2. Kerstmarkt in Valkenburg

Dit is Neêrlands oudste en meest bezochte kerstmarkt van Europa. Valkenburg wordt van 16 november t/m 6 januari 2019 omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Aan de voet van de Cauberg ligt Gemeentegrot en Fluweelengrot en hier kun je de bijzondere kerstmarkt bezoeken. Wat je hier kunt verwachten? Warme kerstlichtjes, betoverende mooie sferen en overal prachtig versierde kerstbomen. Je proeft en ruikt hier Kerst én er is van alles te beleven, so, you won’t get bored!

3. Magisch Maastricht

Dat Maastricht prachtig is wisten we al langer. Het mooie Vrijthof is t/m 31 december omgetoverd tot Magisch Maastricht. Ook wanneer de regen met bakken uit de hemel valt is deze kerstmarkt prima te bezoeken. Een groot deel is namelijk overdekt, ideaal als je ons vraagt. Even een gouden tip: Valkenburg ligt vlakbij, dus prima te combineren! Ga lekker schaatsen, drink warme choco en kijk vanuit het reuzenrad over Maastricht. Romantischer kan het niet worden.

4. Japanse kerstmarkt Amsterdam

Even iets heel anders dan de traditionele Nederlandse kerstmarkten. Breng 15 t/m 16 december een bezoekje aan de NDSM in Amsterdam en vier Kerst in Japanse stijl. Deze kerstmarkt is onderdeel van het Sushi Festival, Japan Fair en het Asian Food Festival. Geniet van Japanse drankjes, hapjes, de kerstman én Pikachu. Want laten we eerlijk zijn: een bordje sushi lusten we wel, toch? En dan hebben we het nog niet gehad over Aziatische hapjes...Een aanrader voor iedereen die dol is op Kerst, Japan en de Aziatische keuken. 

5. Winterwonderstad Leiden

In Leiden kun je van 16 tot 28 december de enige drijvende kerstmarkt van Nederland bezoeken. Op de Nieuwe Rijn worden er vlonders geplaatst waar meer dan 70 verlichte chaletjes op komen te staan. De bomen naast de grachten zijn prachtig verlicht met lampjes en toveren de stad om in een winterse wonderstad. Boek een rondvaart onder het genot van warme choco of natuurlijk een glaasje glühwijn. Je hoort het al: tijdens deze periode is Leiden nog mooier, nog magischer. 

6. Winter Wonderland Enschede

Van 8 december tot en met 6 januari is het in Enschede tijd voor Winter Wonderland. De binnenstad wordt omgetoverd tot een romantisch kerstdecor. Je kunt schaatsen op de Grote Markt, warme choco drinken in het schaatscafé of genieten van verhalen, muziek en workshops in de stadsherberg. Ook zijn er verschillende kraampjes, activiteiten en optredens te vinden door heel de stad. Why couldn't it be Christmas everyday...

7. Eindhoven de gekste

Op het Theresiaplein in Eindhoven is tot en met 17 januari één grote gezellige boel. Je kunt handgemaakte spullen shoppen, genieten van lekkernijen en van klassieke kerstmuziek. Vergeet je schaatsen niet! Want dat hoort er eenmaal bij, toch? Ben je gek op de traditionele kerstmarkten? Dan moet je hier zijn. Inclusief Brabantse gezelligheid natuurlijk. 

8. Dordrecht heeft alle gezelligheid op een stokje

Dordrecht is de grootste en de gezelligste kerstmarkt van Nederland. Je kunt op vrijdag 14 december langzaam langs de honderden kraampjes struinen met cadeautjes en kerstdecoratie die per se moet hebben. Er wordt op deze dag veel aandacht geschonken aan muziek en activiteiten. Maak hier dus gerust een day trip van! Naast alle gezelligheid op de markt, kun je in de knusse eettentjes heerlijk borrelen, spelletjes, eten en drankjes doen. 

9. Oh oh Den Haag

De kerstmarkt in Den Haag is iedere dag geopend! Kijk daar houden wij van. De Royal Christmas Fair, how they call it, is te vinden in het historisch hart van Den Haag. Een schitterende plek dus! Op de kerstmarkt zijn van 14 t/m 23 december 80 kersthuisjes te vinden. Van foute kersttruien tot leuke kerstcadeautjes. Verder zijn er uiteraard vuurkorven om tijdens de shopsessie even op te warmen. 

10. Winterstad Middelburg

Kom Zeeland in de winter beleven en ga vooral naar de o zo gezellig hoofdstad Middelburg. Je kunt rondjes draaien op de schaatsbaan, genieten van een glühwijn wandeling, winkelen bij leuke concept stores in kerstsfeer en uitgebreid borrelen in de blokhut. Winterstad Middelburg vindt plaats t/m 31 december. Boek je treinticket maar alvast!

Aan welke kerstmarkt ga jij een bezoekje brengen dit jaar?