inspiratie

Interieur jaren 30: de 4 kenmerken die nooit uit de mode raken

Een interieur uit de jaren 30 is nog steeds razend populair. Maar waarom verlangt iedereen naar de nostalgie en de romantiek van een jaren 30 interieur? Laat je charmeren door deze 4 karakteristieke kenmerken van een interieur jaren 30.

Bron

Een interieur uit de jaren 30 raakt nooit uit de mode en is ontzettend tijdloos. Dat blijkt ook uit het feit hoe snel jaren 30 huizen worden verkocht - je moet er als de kippen bij zijn - laten we maar zeggen. Wellicht is het renoveren van de woning een flinke klus, maar voor wat hoort wat. Iedereen heeft zijn eigen liefde voor deze interieurstijl. Je kunt houden van oud en doorleefd: een vintage lover in hart en nieren. Of je bent gek op de knusse architectuurstijl die je helemaal thuis laat voelen. Uiteindelijk is een interieur jaren 30 een mix van verschillende stijlen: enerzijds traditioneel, anderzijds modern en vernieuwend.

Interieur jaren 30: 4 kenmerken

Een interieur jaren 30 maakt bij veel mensen een gevoel van nostalgie los. Het verlangen naar tijden die beter lijken dan het huidige tijdperk van digitalisering. Waarschijnlijk zijn daarom jaren 30 woningen zo populair. De huizen hebben een huiselijk karakter. Hoe langer je kijkt, hoe meer prachtige details je ziet. Erkers, houten stoelen, glas-in-lood ramen, fraaie details in metselwerk en decoratief vormgegeven houtwerk. Om je een beter beeld te geven hebben we 4 kenmerken van een interieur jaren 30 op een rij gezet. Be aware dat je vervolgens naar de eerste beste woningsite surft om een jaren 30 woning te vinden.

1. De entrance

Een jaren 30 woning heeft vaak een ronde voordeur met een verticaal glas in lood raam. Wanneer je binnenstapt zie je authentieke tegels op de muur, een hoog plafond en een zwart wit-geblokte vloer. In de jaren 30 werden veelal geometrische vormen gebruikt. Dus een mooi schilderij in deze kunstvorm past helemaal binnen deze stijl. Plaats een mooie kamerplant in de hoek en je maakt van de entrance een fijne - terug naar toen - binnenkomer.

2. Visgraat vloer

Want wie wil dat nou niet? Heb je een woning gevonden met een visgraat vloer dan ben je een lucky bastard. Anders is het natuurlijk altijd mogelijk om een visgraat vloer te plaatsen. Anayway, in de jaren ‘30 werden er vaak tegelvloeren in de hal en keuken geplaatst, maar in de woonkamer zag je een mooie houten visgraat vloer liggen. Vaak zie je ook kleine krasjes, maar dat maakt deze vloer alleen maar authentieker. Op de vloer is geleefd door mensen uit een ander tijdperk; de vloer vertelt een verhaal.

3. Jaren 30 kleuren

In de jaren 30 werden er nog geen opvallende kleuren gebruikt. Het veelvuldig gebruik van kleuren kwam pas jaren later in de sixties. Als je de rest van het interieur neutraal en rustig houdt, mag je bepaalde elementen best een kleurtje geven, zoals olijfgroen of zachtoranje. Combineer met materialen zoals terracotta, porselein en marmer. Denk aan een olijfgroen keukenkastje met een porseleinen wasbak. Pretty!

4. Kamer en suite

Een jaren 30 woning heeft bijna altijd een voor- en achterkamer. Dit was vroeger namelijk een interieurmust. Het was belangrijk om zo praktisch mogelijk te wonen en dit resulteerde in het feit dat wonen, koken en leven in dezelfde ruimte mogelijk was. Er werd wel vaak gebruik gemaakt van een roomdivider: openslaande deuren met uiteraard kleine glas-in-lood raampjes.

Of ben je juist benieuwd naar de interieurstijl uit de jaren 70? Lees dan Interieur jaren 70: retro is back!