inspiratie

Badkamer inrichten: 5 praktische tips én inspiratie

Wil jij je badkamer inrichten? Wat de badkamer inrichten betreft zijn er oneindig veel mogelijkheden, maar met deze vijf tips van Biano.nl komt het helemaal goed!

Ikea

De badkamer inrichten kan op eindeloos veel manieren – ondanks dat deze ruimte in de meeste gevallen het kleinste plekje van het huis is. Wel zijn er een aantal dingen waar je tijdens het inrichten rekening mee kunt houden. In welke stijl wil jij de badkamer inrichten? Welke vloer, toilet, wastafel en tegels kies je? Bekijk in dit artikel onze favorieten en ga aan de slag met je eigen badkamer te restylen!

 

Badkamer inrichten: our favorites

Bij een badkamer inrichten moet je over verschillende zaken nadenken. Ga je zelf de badkamer ontwerpen of laat je het doen? Of kies je voor een nieuwe styling? Je kunt natuurlijk ook de badkamer inrichten met nieuwe badkamer accessoires en omtoveren tot een gloednieuwe omgeving. Dan hoeft er helemaal geen verbouwing aan de pas te komen! Wat je ook gaat doen met dit kleine plekje in huis: er zijn een aantal dingen die voor beide situaties gelden (verbouwing of niet!). Denk aan de verlichting, het slim opbergen van je badkameraccessoires, keuzes maken in de badkamermeubels en de stijl die jouw droombadkamer moet hebben. Wij hebben vijf praktische tips voor je op een rij gezet.

1. Voldoende sfeerverlichting

In iedere ruimte zorgt verlichting voor de juiste sfeer. Dat geldt natuurlijk ook voor het plekje wat over het algemeen vaak vergeten wordt: de badkamer. Je kunt kiezen voor fancy badkamer verlichting in de douche, een spiegel met verlichting of spotlichtjes om een intieme sfeer te creëren. Is er een raam in de badkamer aanwezig? Hoe meer verlichting de ruimte binnenvalt, hoe groter de ruimte lijkt! Een raam is ook prettig voor het ventileren van de ruimte! Doordat er veel vocht in de badkamer vrijkomt, is een goede ventilatie belangrijk om vreemde geuren, schimmel en gladheid tegen te gaan. 

2. De stijl van de badkamer

Ga jij voor een minimalistische, industriële, retro of Scandinavische badkamer? Je kunt rekening houden met de stijl van de rest van het huis! Bedenk van te voren in welke stijl je de badkamer wil onderdompelen. Veel Nederlanders hebben een strakke en moderne badkamer, maar waarom zou je niet voor een prachtige roze of juist donkere badkamer gaan? Weer een reden om vanavond urenlang op Pinterest en Instagram te scrollen. Kleine tip: kijk eens bij Romy Boomsma! 

3. Slim opbergen met badkamer organizers

Bij de badkamer inrichting moet er ten alle tijden slim gebruik worden gemaakt van de ruimte. In deze ruimte liggen er vaak veel kleine spulletjes. Tel alle make-up, crèmes en douchespullen maar eens bij elkaar op! Om de badkamer niet al te rommelig te laten ogen, is slim opbergen dus een must. Zo zorgt je voor een opgeruimde en rustige badkamer. In de badkamer zijn er vaak veel hoekjes en muren die je hiervoor kunt gebruiken. Daarnaast zijn badkamer opbergers niet alleen erg handig, maar tegenwoordig ook nog eens erg stijlvol! Je wordt er hebberig van. 

4. Combineer klassieke elementen met eyecatchers

Natuurlijk moet je bij het opnieuw inrichten van de badkamer ook rekening houden met een aantal praktische (ietwat saaie) zaken. Kies voor tijdloze materialen en voor niet al te felle kleuren, want het is natuurlijk ook belangrijk dat je tot rust komt. Je kunt natuurlijk wel altijd losgaan met eyecatchers en de badkamer opleuken met trendy accessoires! Op die manier maak je van jouw badkamer een bijzondere en persoonlijke plek waar je je comfortabel en op je gemak voelt. Een gouden tip: rosé goude accessoires creëren een rustige sfeer en een luxueus hotelgevoel.

5. Go green!

And last but not least: go green! Hoewel we de groene trend vaak in de woonkamer zien, kun je ook een (bescheiden) urban jungle in de badkamer creëren. Sterker nog: planten in je badkamer heeft veel voordelen. Planten in de badkamer brengen iedere woonstijl (letterlijk) tot leven, geven een natuurlijke en rustige sfeer, zorgen voor zuurstof in de badkamer én hebben een zuiverende werking. Via hun bladeren filteren planten namelijk allerlei schadelijke stoffen uit de lucht en worden de schmimmels met de grond gelijk gemaakt. Overtuigd? Lees dan verder in: "Badkamer met planten: 5 inspirerende voorbeelden".