tips & tricks

3x waarom automatische raamdecoratie je leven easy maakt

Ons motto is altijd: maak het leven zo makkelijk mogelijk. Zeker je wooncomfort. Automatische raamdecoratie maakt wonen een stuk aangenamer. Want hoe fijn is het, als je op de bank neerploft en je met één druk op de knop raamdecoratie kunt bedienen?

Je huis besturen vanaf de bank: wat willen we nog meer? Iedereen kent wel van die dagen dat je met geen mogelijkheid die bank af komt. Een wandeling naar de wc vraagt al veel moeite, laat staan op staan om de gordijnen te sluiten! Gelukkig hebben we daar de oplossing van automatische gordijnrails. Vanaf de bank je gordijnen of rolluiken met één druk op de knop sluiten, kijk: daar worden we gelukkig van. Maar, automatische raamdecoratie heeft nog meer voordelen! Lees hier drie redenen waarom automatische raamdecoratie een toevoeging aan jouw woning is. 

Automatische raamdecoratie: welke types zijn er allemaal? 

But thirst things first: wat wordt er eigenlijk met automatische raamdecoratie bedoeld? Je hebt namelijk verschillende soorten raamdecoratie die automatische werken. Het meest populaire type is toch wel het 1) automatische rolgordijn. Dit type heeft weinig ruimte nodig en de motor is mooi weggewerkt in de buis. Je interieur krijgt hierdoor een stylish uitstraling! Naast rolgordijnen kun je ook kiezen voor het 2) automatische vouwgordijn. Perfect voor in een landelijk interieur! Rommelig effect door de plooien? No way! De plooien worden namelijk opgevouwen en weggewerkt. Ten slotte is er nog het 3) automatische duo-rolgordijn. Met deze techniek regel je effectief de mate van lichtingval, privacy en inkijk in je woning. 

1. Elektrische raamdecoratie verhoogt de veiligheid

Een groot voordeel van elektrische raamdecoratie is dat je overal ter wereld, met een app, de aangesloten apparaten kunt bedienen. Mocht je bijvoorbeeld tijdens een gezellig borreluurtje bij je vrienden besluiten om toch te blijven eten, dan kun je jouw gordijnen dus van afstand bedienen om zo de veiligheid van jouw huisje te waarborden. Daarnaast is het ook vaak mogelijk om met een vast schema de rolgordijnen te activeren. Ga je bijvoorbeeld binnenkort een aantal weken op vakantie en wil je niet dat de gordijnen of rolluiken continu dicht zijn of juist open? Met elektrische raamdecoratie en een vast schema kun je ervoor zorgen dat het huis altijd bewoond lijkt.

2. Een heerlijke sfeer in huis door automatische gordijnen

Ken je dat? Van die rommelige hoekjes in huis met allerlei losse snoeren? Als je een kleine ruimte hebt, is het bijna onmogelijk om losse draden en snoeren te verdoezelen. Met draadloze elektrische raamdecoratie heb je geen last meer van die snoeren in je huis.  Daarnaast hoef je met automatische gordijnen niet meer je bed uit te komen, of van de bank af te komen, om de rolgordijnen te sluiten. Je kunt de sfeer en privacy makkelijk reguleren, zonder dat je hoeft op te staan. Moraal van het verhaal: jouw nieuwe curtains zullen ten goede komen van zowel de sfeer, de privacy als het wooncomfort in jouw huis. Win-win-win!

3. Temperatuur in huis makkelijk te reguleren

And last but not least: De raamdecoratie bevat een speciale temperatuursensor die meet hoeveel zonlicht er binnenvalt. Aan de hand van deze sensor kan de raamdecoratie de temperatuur in huis sturen. Als er in de zomer bijvoorbeeld teveel zonlicht naar binnen schijnt, gaat de raamdecoratie automatisch omlaag zodat het in huis heerlijk koel blijft. Dat betekent dat je tijdens hittegolven geen last meer hebt van slapeloze nachten, hallo last summer! Tijdens de winterdagen, als de kamertemperatuur zakt, worden de elektrische godrijnen juist weer automatisch neergelaten om de warmte lekker binnen te houden. Easy peasy! 

Op zoek naar automatische raamdecoratie van hoge kwaliteit? Bij Powered Blinds verkopen ze toppertjes!