inspiratie

Werkkamer inrichten? 5 tips voor een inspirerende plek!

De werkkamer inrichten is een hele klus. Thuiswerken is heerlijk: in je huispak e-mails versturen, je eigen koffie en muziekjes afspelen. Maar uiteindelijk moet het thuiskantoor een plek zijn waar je in alle rust kunt werken. Kortom, lees hier de 5 tips!

Werk jij weleens thuis? Heerlijk, want dan kun je de werkkamer inrichten zoals jij wilt. Vandaag de dag werkt iedereen weleens thuis. Misschien omdat je als fulltimer bij een bedrijf werkt, juist als freelancer of ZZP’er. Veel mensen werken thuis om achterstallig werk in te halen, te bloggen of om te studeren. Ben jij een lucky bastard die in een aparte ruimte in alle rust kunt werken? Of kun je ook in de huiskamer je werkplek inrichten? Dan hebben wij 5 tips voor je verzameld om jouw thuiskantoor op een inspirerende manier in te richten. Check it out!

Werkplek inrichten: 5 inspirerende tips

Werk je regelmatig thuis en wil je de werkkamer inrichten om een inspirerende plek te creëren? Een fijne werkplek is belangrijk om de creativiteit en concentratie te stimuleren. Het thuiskantoor bepaalt voor een groot deel hoe je werkt. De werkplek inrichten zodat thuiswerken een stuk prettiger voelt kan op verschillende manieren. Je kunt natuurlijk een ongestoord privékantoor creëren in de woonkamer of misschien heb je wel een aparte ruimte ter beschikking waar je helemaal los kunt gaan.

1. Denk goed na over welke sfeer je wilt creëren

Wil jij straks productief aan de slag gaan thuis? Denk dan na over welke sfeer je in het thuiskantoor wilt creëren. De één vindt het prettig dat er in de werkkamer een zakelijke sfeer hangt, bij de ander moet het thuiskantoor aansluiten bij de overige inrichting van het huis. Make sure dat je je optimaal kunt focussen en er geen afleiding is. Een vaste werkplek of werkkamer inrichten zorgt ervoor dat je de ‘werkstand’ aan kunt zetten. Je mag helemaal zelf bepalen hoe jij deze plek gaat inrichten, denk dus goed na over wat jij zelf prettig vindt.

2. De meubels

Welke meubels wil je allemaal in het privékantoor stallen? Thuiswerken wordt nog prettiger als je fijne meubels hebt. Natuurlijk is het belangrijk om goed te kijken naar de ruimte die je hebt. Bij thuiswerken hoort allereerst natuurlijk een goede (bureau-)tafel en stoel. Onderschat deze meubels niet! Zorg dat het bureau de juiste hoogte heeft en dat de stoel de juiste afstelling heeft. Een goede werkhouding is namelijk ontzettend belangrijk! Tegenwoordig bestaan er verschillende meubels die naast praktisch ook erg mooi zijn. Move over saaie kantoormeubelen! Dat woord alleen al...

 3. De spullen opbergen

Wellicht heb je veel kantoorspullen die ergens opgeborgen moeten worden. Van papierwerk en mappen tot schrijfwaren en notitieblokken. Je wilt natuurlijk niet je eigen stress level verhogen, doordat je al deze spullen kwijtraakt of niet terug kunt vinden. En zeg nou zelf: al die rommel zorgt ook nog eens voor de nodige afleiding. Er zijn ontzettend veel manieren om kantoorspullen op te bergen: kasten, manden, dozen en ga zo nog maar even door. Zorg dat deze opbergers prettig zijn om naar te kijken, want dan mogen ze gezien worden! Wil jij efficiënter werken en je concentratie niet verliezen? You know what to do.

4. Het allerleukste: de decoratie van de home office

Vind jij het leuk om de werkruimte in te richten met leuke woonaccessoires? We got you. Ga je voor de zakelijke look of mag je home office ook bij je favoriete interieurstijl passen? Je bent hierin helemaal vrij! Maak het kantoortje gezellig met wat foto’s en kunst aan de muur, plaats hier en daar een mooie kamerplant en denk goed na over kleur van de ruimte of de plek. Kleur stimuleert namelijk de creativiteit en laten we dat nu nét nodig hebben tijdens een dagje thuiswerken.

5. De verlichting

Een goede verlichte werkplek verhoogt de productiviteit. Meer dan logisch, want in een donker holletje wordt niemand vrolijk of productief. In de winter wordt het vaak rond 16:00 uur al donker en zeker als je ‘s avonds nog aan het werk bent, dan is de juiste verlichting in de workspace belangrijk. Shop dus een eyecatcher van een bureaulamp of tafellamp! Praktisch en ook nog leuk om naar te kijken, win win! Bevat de ruimte grote ramen? Nog beter. Laat het natuurlijk licht binnenkomen en zorg ervoor dat meubels of andere items dit licht niet blokkeren.

Op zoek naar smalle bureaus voor jouw werkkamer? Lees dan Gespot: 50x smalle bureaus voor jouw werkkamer