tips & tricks

Smart Home: 4 manieren om je huis te automatiseren

Op Biano.nl zijn we gek op handige lifehacks die het leven makkelijker maken. Dit alles begint bij de plek waar jij je thuis moet voelen: je huis. Met Somfy maak jij je woning comfortabeler en veiliger. Lees verder wat je moet weten over huisautomatisering.

Ben jij geïnteresseerd in making your home smart? Met Somfy richt jij je op de toekomst. Alhoewel de toekomst misschien niet helemaal lijkt op de serie The Jetsons, kun je met de moderne technologie wel je leven verbeteren en een stuk gemakkelijker maken door het creëren van een Smart Home. Maar wat is een Smart Home? Simpel gezegd gaat een Smart Home over een huis waarbij verschillende soorten apparatuur met elkaar in verbinding staan om het leven comfortabel en veilig te maken. In dit artikel lees je over welke soorten apparatuur hieronder vallen.

 

Smart Home: wat is dat precies? 

Een Smart Home kan zo simpel zijn als het hebben van een digitale assistent die om de haverklap leuke deuntjes speelt bij het doen van huishoudelijke taken of om je te helpen het hectische dagelijkse leven bij te houden. Je kunt ook je hele huis volledig automatiseren, bijvoorbeeld door automatische verlichting, raamdecoratie, elektrische apparatuur, thermostaten, garagedeuren en hekwerken. Een centraal punt in dit netwerk van apparaten, is een smart home hub. De smart home hub kun je makkelijk bedienen met je smartphone, computer of tablet. Ook als je niet thuis bent.

Smart Home: welke apparatuur kun je koppelen?

Dus je hebt een splinternieuwe smart hub gekocht. Maar welke soorten apparatuur kun je koppelen aan de smart home hub? Nu je huis magisch alles zelf bestuurt is het werk done. Oké, dat is niet precies hoe het werkt. Je hebt de juiste smart-apparaten nodig om te profiteren van je nieuwe smart home. Dus wat kun je koppelen aan de smart home set up? The sky is the limit, maar er zijn een aantal woonaccessoires en apparaten waar je direct mee aan de slag kunt gaan, bijvoorbeeld verlichting (één van de eenvoudigste manieren om je huis smart te maken). Bij Somfy verkopen ze verschillende pakketten. Of je nu op zoek bent naar smart verlichting, klimaatbeheersing of om een gevoel van veiligheid in je huis te creëren: er is voor iedereen pakket beschikbaar! Lees hieronder wat deze pakketten inhouden. 

1. Verlichting en schakelen

Heb jij een romantische avond op de planning staan? Dim the lights down now! Met Somfy Smart Home in combinatie met Somfy TaHome creëer jij je eigen perfecte sfeer met één druk op de knop. Je kunt alle aangesloten verlichting eenvoudig reguleren en schakelen via je smartphone of tablet. Selecteer een tijd en de verlichting gaat op de gezette tijden aan en uit. Het wordt zelfs nóg beter: je kunt je eigen lichtscenario’s maken waarbij de verlichting automatisch bestuurd wordt op basis van je gewoontes. Op deze manier kun je voorkomen dat een lamp per ongeluk de hele nacht blijft branden of dat je vergeet een timer in te stellen als je heerlijk op vakantie gaat.

2. Signaleren en observeren

Met draadloze sensoren, camera’s en melders in combinatie met de smart home app op je smartphone blijf je altijd op de hoogte wat er zich in de omgeving van je huis afspeelt. Met deze mogelijkheid krijg je via je telefoon een melding of er een bewegingsmelder of alarm afgaat, ook als je niet thuis bent. Met deze camerasystemen kun je heel makkelijk calamiteiten signaleren en observeren zodat je je kostbare eigendommen nooit uit het oog verliest. Deze slimme topper geeft je een heerlijk veilig gevoel, zowel in huis als bij afwezigheid.

3. Klimaatbeheersing

Het is wellicht een luxe probleem, maar thuiskomen in een aangename temperatuur klinkt toch als muziek in de oren? Zeker tijdens dit winterweer of een zomerse hittegolf! Je kunt door de samenwerking tussen Somfy en Honeywell en Hitachi het gebruik van je verwarming en airconditioning optimaliseren. Een smart thermostaat maakt het huis niet alleen comfortabeler, maar je kunt ook veel geld besparen op de lange termijn. Een smart thermostaat verbruikt namelijk minder gas. Een win-win situatie dus!

4. Toegang

Een ander groot voordeel van Smart Home is dat je deuren op (korte) afstand kunt openen. Je hoeft geen sleutels te vervangen en de installatie is kinderlijk eenvoudig. Je kunt met de bijbehorende afstandsbediening zo toegang krijgen tot het huis, garagedeur of toegangshek. Met TaHoma kan dit systeem ook gekoppeld worden aan je smartphone of je app. Easy does it!

Ben jij binnenkort van plan om je huis volledig te automatiseren? Bekijk het aanbod op Somfy!