inspiratie

Slaapkamer inspiratie: zo creëer je een hotelgevoel

Ben je op zoek naar slaapkamer inspiratie om een hotelgevoel thuis te creëren? Omdat we helaas niet altijd een hotelkamer kunnen veroorloven, hebben we voor jou een dosis aan slaapkamer inspiratie om toch dat perfecte gevoel thuis te kunnen ervaren.

Entrancemakleri

Slaapkamer inspiratie om dat luxe gevoel ook thuis te ervaren. Wat is nu fijner dan neerploffen in een hotelbed? Dan zeggen wij: thuiskomen. Want ook thuis kun je dat perfecte gevoel creëren. Na een lange drukke werkdag is een mooi opgemaakt bed dat fris ruikt alles wat je nodig hebt. Ga je de komende periode niet op vakantie? Wij geven tips zodat je thuis heerlijk kunt ontspannen in jouw prachtige slaapkamer. Het zit ‘m in een paar zeer belangrijk punten

Slaapkamer inspiratie: 100% hotelkamergevoel in je slaapkamer

Heb je slaapkamer inspiratie nodig om een frisse wind door deze ruimte te laten waaien? We got you. Hotelkamers stralen over het algemeen een gevoel van rust en sereniteit uit. Maar wat zijn de golden elements? De kleur van de kamer, materialen die gebruikt worden en de indeling spelen een belangrijke rol om dit hotelkamergevoel te creëren. Het is vooral belangrijk dat je in deze ruimte tot rust komt, want je begint en eindigt de dag in de slaapkamer. Laat je inspireren en begin met het uitvoeren van onderstaande punten.

1. Bepaal de sfeer

Als je op vakantie bent zie je het ook al: iedere accommodatie heeft weer zijn eigen interieurstijl. Je hebt de minimalistische hotelkamer, de neutrale Scandinavische kamer en de industriële designer kamer. Kies jouw persoonlijke favoriet en ga aan de slag met het decoreren van deze ruimte. Let goed op de materialen en kleuren die in jouw ‘modelkamer’ gebruikt worden. Houd je aan één stijl, want anders worden er verschillende stijlen door elkaar gebruikt en dat is niet de bedoeling. Dit leidt namelijk tot grote onrust en dit benadeelt de slaaprust. Je slaat dan met je goede voornemens volledig de plank mis.

2. Slaap als een roos in je eigen hotelbed

Het bed verdient uiteraard een apart kopje in dit artikel, want het is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de (hotel)kamer. Een goed bed is een musthave als je een hotelwaardige slaapkamer wilt. Heb je besloten om een nieuw bed te kopen? Ga vooral in iedere woonwinkel even ‘proefliggen’. Ben jij niet meer uit dat ene bed te slepen? Loop dan meteen door naar de kassa. Dat heet nu liefde op het eerste gezicht. Vervolgens ga je op zoek naar effen beddengoed met een luxe uitstraling, bijvoorbeeld linnen of katoen. Beddengoed met een ietwat kinderachtig printje, geeft namelijk niet dat gevoel waar je naar op zoek bent.

3. Gebruik lekker veel kussens

Met deze tip is misschien je partner het oneens: hoe meer kussens, des te beter. Koop allereerst een goed hoofdkussen. Deze gaat een paar jaar mee en zorgt voor een goede nachtrust zonder nek- of rugklachten. Koop altijd een hoofdkussen waarop jij het prettigst ligt, want de keuze is namelijk heel persoonlijk. Naast het hoofdkussen zijn meerdere sierkussentjes een must! Gebruik voor je eigen hotelbed verschillende maten en kleurtinten. Zorg dat je bed niet té zacht en comfortabel ligt, want je moet er ‘s ochtends ook nog uitkomen...

4. Afstijlen met leuke woonaccessoires

Met alleen een bed ben je er nog niet. De basis staat er en vervolgens wordt het tijd om de sfeer die je hebt bepaald door te vertalen naar de inrichting. Kies een aantal grote eyecatchers, bijvoorbeeld twee schilderijen, grote kamerplanten of opvallende lampen. Symmetrie helpt om het luxueuze gevoel te creëren. Houd het vooral rustig en et voila! Jouw slaapkamer in hotelsfeer is ready...

Ben je nog op zoek naar slaapkamer inspiratie en fijne deals voor je portemonnee? Bekijk dan deze aanbiedingen tijdens Black Friday!

Meer inspiratie nodig?