inspiratie

Minimalistisch interieur? 5 prachtige slaapkamers

De schoonheid van een minimalistisch interieur zit 'm in de eenvoud. Plus: deze stijl is ook niet verkeerd voor de portemonnee. Mocht je dus nog op zoek zijn naar slaapkamerinspiratie om jouw minimalistisch interieur compleet te maken: check deze slaapkamers!

Themerrythought

Kun jij ook wegzwijmelen bij het zien van die prachtige minimalistische interieurs op blogs, in woonbladeren of op Pinterest? En zou jij deze stijl ook graag in je slaapkamer willen toepassen? Hoewel de sleutel tot succes 'less = more' is, willen we je natuurlijk niet in een grauwe, sobere slaapkamer laten vertoeven. Wij zochten daarom 5 prachtige voorbeelden van minimalistische slaapkamerinterieurs. 

Minimalistisch interieur in de slaapkamer

Mocht je de minimalistische woonstijl in je slaapkamer willen toepassen, dan zal je toch echt moeten beginnen (we're sorry!) met het opruimen van je stekje. De vloer, de planken aan de muur, de (open) kasten en tafels moeten keurig opgeruimd zijn. Stapels met rommel is namelijk not done binnen minimalistische interieurs. Verder zijn strakke muren kenmerkend voor de minimalistische slaapkamer en zullen woonaccessoires voornamelijk in lichte en neutrale kleuren te vinden zijn.  

1. Neutraal kleurenpallet

Nudetinten en aardetinten kunnen een prachtige basis vormen voor jouw new minilist bedroom. Ook kun je zien dat je eigenlijk nauwelijks spullen nodig hebt voor de restyling van je slaapkamer: met een prachtig dekbedovertrek, een paar mooie posters en een schattig nachtkastje kom je al een heel eind.


2. Minimalistische witte slaapkamer

Wit saai? Nee hoor, niet als je het ons vraag! Je moet het alleen wel goed aanpakken. Door verschillende witte texturen te combineren geef je je witte slaapkamer nét dat beetje body kunt geven. Voeg daarnaast een mooie plant als eyecatcher toe en jouw witte slaapkamer is als een oase van rust. 

3. Natuur in de slaapkamer

Door wat natuurlijke elementen toe te voegen creëer je een oase van rust. Verzamel wat gedroogde takken ter decoratie of ga voor onderstaande posters voor het natuurlijke rust element. 


4. Eenvoudige slaapkamer met karakter

Bonsoir monsieur et madame in deze prachtige slaapkamer! Het minimalistische, hangende kledingrek laat deze ruimte helemaal tot z'n recht komen en geeft de kamer karakter. Want to copy and paste? Hang dan een aantal favoriete kledingstukken aan een (hangend) kledingrek en ook jij hebt binnen no time een stijlvolle eyecatcher in je kamer. Zo eenvoudig kan het zijn!


 

5. Minimalistisch to the max

En wil je nou helemaal die minimalist in je naar boven halen dan kun je een voorbeeld nemen aan deze slaapkamer hieronder. Deze slaapkamer is ook nog eens heerlijk budgetproof, want voor deze slaapkamer hoef je niet eens een bed aan te schaffen! Mocht je voor dit bedloze plan willen gaan: investeer dan wel in een goed matras. Minimalisme is mooi, maar een heerlijke nachtrust (zonder nek- en rugklachten) ook. Heb je hulp nodig bij het juitse matras kiezen? Lees dan verder in: "Zo kies je een goed matras dat het beste bij je past!"