Kinderkamer ideeën: What about an urban jungle?

Kinderkamer ideeën: What about an urban jungle?

Bezig met de inrichting van de kinderspot en kun je wel wat kinderkamer ideeën gebruiken? Dit urban jungle idee voor de kinderkamer maakt zowel jou als de kleine happy! Een urban jungle is namelijk hip én genderneutraal. Go for it en haal deze toppers in huis!

Zelf zijn we eerlijk gezegd nogal verliefd op ons kinderkamer idee van een urban jungle. Sowieso doen we niets liever dan het opdoen van kinderkamer inspiratie, maar dit idee is tot nu toe wel ons favoriet. Je kunt namelijk heerlijk je fantasie de vrije loop laten: van toffe behangetjes tot aan vilt cactuskussen - kom maar door! 

Urban jungle als kinderkamer idee

Een urban jungle sfeer in de kinderkamer: hoe leuk! De jungle-invloeden zie je natuurlijk steeds weer opnieuw terug komen in het interieur, maar nu ook steeds vaker in de kinderkamer. In de kinderkamer hoef je wat betreft de jungle fever je niet in te houden: het is dé kamer in huis waar je je creativiteit lekker de vrije loop kan laten. Een gaaf botanisch behang aan de muur, een jungle speelhoek en verborgen hoekjes: je wakkert juist alleen maar de fantasie en verbeelding van je kind aan. Dus win-win! Tenzij je natuurlijk niet over enorme creatieve skills beschikt, maar daar helpen we je natuurlijk maar al te graag bij.  

1. Urban jungle woondecoratie

Je kunt het subtiel aanpakken door kinderkamer accessoires in het thema van de urban jungle toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de cactus-kussens? Groot voordeel: je hebt geen groene vingers nodig en de cactussen prikken niet, want de kussens zijn gemaakt van vilt! Shop daarnaast nog een paar andere groene accessoires, zoals een hanglamp, vloerkleed of een wandplank: en de urban jungle is ready

2. Botanisch behang en muurstickers

Maar ook met behang of muurstickers met de juiste print creëer je op een simpele wijze een prachtige urban jungle room. Vooral muurstickers zijn erg handig in gebruik: je kunt ze op alle mogelijke manieren opplaken en makkelijk verplaatsen zonder dat er lijmresten achterblijven. Groot voordeel! 

3. Tropisch beddengoed

Of creëer de urban jungle in het kinderbed. Met deze toffe en vrolijke dekbedovertrekken slaapt elk kind als een roosje. Ga voor een groen exemplaar of een overtrek met een subtiele print en haal de tropische sfeer in de kamer! 

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar toch niet helemaal overtuigd van dit kinderkamer idee? Misschien zit hier dan nog wat voor je tussen: 5x genderneutrale ideeen voor babykamer.