Inspiratie

5x genderneutrale ideeën voor babykamer

Het team van Biano heeft de gaafste genderneutrale ideeën voor een babykamer verzameld. Dus wil jij graag dat het geslacht van je baby tot de geboorte een verrassing blijft, of wil je gewoon graag een genderneutrale babykamer? Doe hier dan je inspiratie op!

Pinterest

Met het inrichten van een genderneutrale babykamer nemen we voorgoed afscheid van alle clichés: dus niet al te veel roze, glitters, eenhoorns of blauw en auto’s. Wel zeggen we “ja” tegen de middenweg, zoals Scandinavisch wit en grijs en andere genderneutrale kleuren. Enter the genderneutrale kinderkamer! 

1. Babykamer in naturel

Om een roze of blauw kleurenpalet te vermijden kun je voor rustige natuurlijke tinten gaan, zoals: aardetinten, grijs, wit en zwart. Deze neutrale kleuren kun je gebruiken als een prikkelarme basis voor het slaapkamertje van jouw kleintje. Bang dat deze basiskleuren de kamer saai maken? Personaliseer dan de rest van de kamer met vrolijke accessoires, knuffels, een eigen gemaakt kunstwerk of pictures!

 

cc links: designclaudshop | cc rechts: 100layercake
cc links: designclaudshop | cc rechts: 100layercake

2. Dots in de babykamer

De polkadots zijn een allemansvriend en genderneutraal! Vergeet dus de autootjes en hartjes: maar kies voor stippen. Of sterretjes, wolkjes, driehoekjes, pijltjes of ruitjes. Leuk om een behang uit te kiezen in éen van deze patronen, maar je kunt je natuurlijk ook laten gaan met allerlei verschillende babykamer accessoires, boxkleden of babytextiel!

cc links: Bintihomeblog | cc rechts: Ruffledblog
cc links: Bintihomeblog | cc rechts: Ruffledblog

3. Vintage babykamer

Als je voor de vintage-stijl gaat zit je op het gebied van genderneutraliteit vaak safe. Plus: het is ook nog eens ontzettend sfeervol en hip. Ga bijvoorbeeld voor een kleurrijk vintage vloerkleed, leuke planten, houten schilderijtjes en mix en match met verschillende patroontjes. Tip: houd de rest van de kamer wel rustig door het gebruik van basickleuren, anders zijn er wel erg veel prikkels voor je kleintje!

cc links: 100layercakelet | cc rechts: Calvintage
cc links: 100layercakelet | cc rechts: Calvintage

4. Okergele babykamer

Ook met de kleur okergeel zit je altijd veilig: het is een kleur dat zowel bij jongens als meisjes past. De vraag is alleen op welke manier je okergeel in een babykamer het best kunt combineren. Je kunt ervoor kiezen om (gedeeltelijk) een muur in deze warme kleur te verven, of juist alleen okergele accessoires toe te voegen. Om een rustige babykamer te bewaken, is de tip om okergeel met lichte pastelkleuren te mixen, zoals: mintgroen, lichtblauw, lichtgrijs of een lichte tint van olijfgroen. Maar ook lichthout en basickleuren, zoals wit en grijs, gaan erg mooi samen met okergeel. 

cc links: Hiphuisje | cc rechts: Ensuus
cc links: Hiphuisje | cc rechts: Ensuus

5. Groen in de babykamer

Misschien zijn planten niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van een babykamer. Maar een groene inrichting is allereerst wel een hele neutrale inrichting. Daarnaast kunnen planten ook nog eens nuttig voor je kleintje zijn. Why? Planten produceren zuurstof, wat zorgt voor een schone lucht en een gezonde nachtrust. Het is wel belangrijk om de juiste planten te kiezen, maar met planten als de aloë vera, de pannenkoekenplant of de ananasplant zit je altijd goed!   

cc links: Shopinstijl | cc rechts: Bellybloz
cc links: Shopinstijl | cc rechts: Bellybloz

Klaar om die babykamer nu alvast gezellig in te gaan richten? We hopen het! Mocht je nog andere inspirerende en originele ideeën voor een neutrale babykamer hebben: laat het ons weten!