Babykamer inspiratie: 5x genderneutrale babykamers

Babykamer inspiratie: 5x genderneutrale babykamers

Babykamer inspiratie nodig? Biano heeft 5 genderneutrale kamers verzameld, zodat jij het geslacht van je newborn nog geheim kunt houden, of als je gewoon fan bent van genderneutrale kamers! Bekijk hier de mooiste babykamer inspiratie!

Met deze babykamer inspiratie richten we ons op genderneutrale ideeën voor het toekomstige kamertje van jouw newborn. Genderneutrale kamertjes zien we binnen de interieurwereld namelijk steeds vaker voorbijkomen en zijn on trend. We nemen voorgoed afscheid van alle clichés: dus niet al te veel roze, glitters, eenhoorns of blauw en auto’s. Wel zeggen we “ja” tegen de middenweg, zoals Scandinavisch grijs, andere genderneutrale kleuren zoals okergeel en vintage items. Enter de genderneutrale babykamer en ontdek deze babykamer inspiratie:

  1. De au naturel kamer maakt iedereen blij
  2. Helemaal in de wolken
  3. Met vintage zit je safe
  4. Okergeel voor het zonnetje in huis
  5. Groen is een allemansvriend

Babykamer inspiratie: say bye to pink and blue

Op zoek naar een goede dosis babykamer inspiratie? Een blauwe of roze babykamer is natuurlijk altijd goed, maar heb je weleens nagedacht over een genderneutrale variant? Niet alleen handig als je het geslacht van je kindje nog niet wilt weten, maar ook on trend. Tegenwoordig zijn er namelijk ontzettend veel leuke babykamermeubels en babykameraccessoires te vinden die voor zowel voor jongens als meisjes leuk zijn én waar ouders ook nog eens happy van worden.  En dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat de babykamer sober en saai wordt. Met deze babykamer inspiratie creëer je een warme en knusse sfeer zonder gelijk in het typische en standaard kleurenpalet te vervallen.

1. De au naturel kamer maakt iedereen blij

Om een roze of blauw kleurenpalet te vermijden kun je voor rustige natuurlijke tinten gaan, zoals: aardetinten, grijs, wit en zwart. Deze neutrale kleuren kun je gebruiken als een prikkelarme basis voor het slaapkamertje van jouw kleintje. Bang dat deze basiskleuren de kamer saai maken? Ga dan voor zachte aardetinten in combinatie met hout. Deze combinatie staat gegarandeerd voor een warme en knusse sfeer. Personaliseer de rest van de ruimte met vrolijke kleurrijke accessoires, knuffels, een eigen gemaakt kunstwerk of foto's! Voordeel van een rustig kleurenpallet is ook dat je de accessoires eenvoudig kunt veranderen, als jouw kleintje groter begint te worden. 

2. Helemaal in de wolken

De wolkjes zijn allemansvrienden én creëren een paleisje waarin je heerlijk kunt wegdromen. Een toppertje dus voor het inrichten van een genderneutrale kamer. Vergeet dus de autootjes en hartjes: maar kies voor een wolkjesprint! Of sterretjes, driehoekjes, pijltjes, polkadots, streepjes of ruitjes. Leuk om een kinderkamer behang uit te kiezen met éen van deze figuren, al kun je natuurlijk ook moeite en tijd besparen door te kiezen voor muurstickers met een schattig patroon. Mocht je de muren toch liever neutraal houden, dan kun je de verschillende patronen natuurlijk ook terug laten komen in allerlei verschillende babykamer accessoires, baby lampen, box kleden of babytextiel! Mix & match erop los, voor een speels karakter.

3. Met vintage zit je safe

Als je voor de vintage-stijl gaat zit je op het gebied van genderneutraliteit vaak safe. Plus: het is ook nog eens ontzettend sfeervol en hip. Ga bijvoorbeeld voor een kleurrijk vintage vloerkleed, leuke planten, houten schilderijtjes en mix en match met verschillende patroontjes. Tip: houd de rest van de kamer wel rustig door het gebruik van basickleuren, anders zijn er wel erg veel prikkels voor je kleintje!

4. Okergeel voor het zonnetje in huis

Ook met de kleur okergeel zit je altijd goed: het is een kleur die zowel bij jongens als meisjes past en een levendige en vrolijke sfeer creëert. De vraag is alleen op welke manier je okergeel in een babykamer het best kunt combineren. Je kunt ervoor kiezen om (gedeeltelijk) een muur in deze warme kleur te verven, of juist alleen deze kleur in de babykamer accessoires terug te laten komen. Om een rustige babykamer te bewaken, is de tip om okergeel met lichte pastelkleuren te mixen, zoals: mintgroen, lichtblauw, lichtgrijs of een lichte tint van olijfgroen. Maar ook lichthout en basic kleuren, zoals wit en grijs, gaan erg mooi samen met okergeel. 

5. Groen is een allemansvriend

Misschien zijn planten niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van een babykamer. Maar een groene inrichting is allereerst wel een hele neutrale inrichting. Daarnaast kunnen planten ook nog eens nuttig voor je kleintje zijn. Why? Planten produceren zuurstof, dat zorgt voor een schone lucht en een gezonde nachtrust. Het is wel belangrijk om de juiste planten te kiezen, maar met planten als de aloë vera, de pannenkoekenplant of de ananasplant zit je altijd goed! Voeg wat leuke junglediertjes toe voor een tropical sfeer.

Ben je nog op zoek naar meer items voor in de babykamer of kinderkamer?  Bekijk dan snel onze kinderkamer pagina!