Inspiratie

De Scandinavische tuin: 4 tuintips

Ben jij ook groot fan van de Scandinavische stijl in een tuin? Een eenvoudige, minimalistische tuin met toch ook een warme en sfeervolle uitstraling? Check dan deze 4 eenvoudige tuintips van Biano voor het creëren van je eigen Scandinavische tuin.

Fonq

Eerlijk is eerlijk: die Noorderburen hebben gevoel voor stijl. De Scandi woonstijl is dan ook al jaren een hit, maar ook de Scandinavische tuin wordt steeds populairder. Dus wil jij ook heerlijk genieten van de buitenlucht op minimalistische tuinmeubels en genieten van knisperend vuur onder een dekentje, check dan onze tuintips!

De Scandinavische tuin

In een Scandinavische tuin heerst een fijne rust. En dat kunnen we wel gebruiken: even een fijne pauze in het drukke en hectische bestaan. Een Scandi tuin draait om minimalistische designs, strakke lijnen en een ingetogen kleurenpalet. Om te voorkomen dat de tuin té steriel wordt, mogen grote bloempotten met bijzondere planten niet ontbreken. Juist de combinatie van het neutrale kleurenpalet met het groen van de tuinplanten zorgt voor het mooie contrast wat zo typerend is voor deze woon- of tuinstijl.

Tip 1: Minimalistische meubels

Als we Scandinavisch design moeten omschrijven dan komt één begrip direct in ons op: minimalistisch design. Oke, dat waren eigenlijk twee woorden. Maar goed, voor tuinmeubels geldt hetzelfde principe als meubels binnenhuis: de meubels zijn eenvoudig, modern en krijgen een prominente plek in de tuin. Het is vooral belangrijk dat de tuinmeubels praktisch zijn en heerlijk zitten: comfort en functionaliteit staan hoog in het vaandel. Hoewel de meeste tuinmuebels een strak design hebben, zie je binnen de Scandinavische tuin ook veel natuurlijke materialen terug. Een krukje van bamboe of bijvoorbeeld een tafel van teakhout geven net even die stoere touch aan de inrichting.

 

Tip 2: Planten als eyecathers

Om sfeer in de tuin te creëren wordt er vaak gekozen voor grote bloempotten vol bijzondere planten. Planten die we vaak in populaire Scandinavische tuinen voorbij zien komen zijn bijvoorbeeld de vijgenboom, citroenboom, buxus en de lovely olijvenboom. Deze plantenkeuze is opmerkelijk, want dit zijn niet de planten die in Scandinavië in het wild groeien. Maar om nou een naaldboom of een paddenstoel in je tuin te plaatsen gaat misschien een beetje te ver en is ook net wat minder gezellig. Wat betreft de bloempotten: keep it simple. Geen gekke toeters en bellen, maar ga voor eenvoudig en duurzaam materiaal. Bij merken als Fermob, HAY en Menu ben je daarvoor aan het juiste adres!

 

 

cc: Menu Outdoor
cc: Menu Outdoor

Tip 3: Eenvoudige accessoires

Zowel binnen- als buitenhuis zijn decoraties the key voor een Scandinavische inrichten. Al geldt ook bij tuindecoratie: less is more. Kies dus voor een paar zachte sierkussens, een mooi en kwalitatief plaid, vuurlantaarns en eventueel een buitenvloerkleed. Mooie natuurlijke en duurzame materialen, zoals linnen en katoen, geven een mooi strak en sfeervol effect. Ook de tuinaccessoires bestaan uit lichte kleuren als wit, grijs en pasteltinten.  

cc: Urban Nature Culture
cc: Urban Nature Culture

Tip 4: Come on baby let my fire

Tenslotte is vuur kenmerkend voor Scandinavische tuinen. En wat is er nou fijner dan de geur en het geluid van knapperend vuur in de buitenlucht, terwijl je lekker wegkruipt onder een knus dekentje? Niks, toch?! Dus maak het Scandi plaatje compleet met een vuurschaal, of een vuurkorf, fakkels en lantaarns! 

 

 

cc: Wehkamp
cc: Wehkamp

Geef het buitenleven een belangrijke rol met een nieuwe Scandi tuin!

Credit hoofdbeeld: Fonq