inspiratie

4x Kerst ideeën voor een festive interieur!

Met deze Kerst ideeën maak jij van je huis een magical place of joy! Watertandend scrollen door Pinterest en op zoek gaan naar prachtige woonkamers met charmante kerstversieringen. Met onze 4 inspiratie tips geef je je huis een geweldige Kerst make-over.

Met een paar simpele Kerst ideeën kun je je huis toch ontzettend gezellig en sfeervol maken. Eindelijk mogen we alles uit de kast halen - binnen én buiten - en ons huis lekker kitsch over de top decoreren. Met hele foute kersthits op de achtergrond, last Christmas I gave you my heart...Zie jij door alle kerstbomen en de ontelbare kerstdecoratie het bos niet meer? Gelukkig hebben wij de leukste Kerst ideeën voor je op een rijtje gezet!

4x Kerst ideeën: haal alles uit de kast!

Step into Christmas met deze Kerst ideeën! De feestdagen zelf zijn voor de meeste mensen heerlijk cozy, maar eigenlijk is de voorpret net zo leuk. Leef je uit met kerstboom decoratie, kerstverlichting, sfeervolle accessoires en andere tierelantijnen. Een touch of gold geeft jouw interieur meer Christmas vibes! Maar wat is de juiste kerstdecoratie voor in je interieur? Laat je inspireren door onze Kerst ideeën!

1. Cadeautjes onder de boom 

Onder de kerstboom horen natuurlijk kerstcadeaus! Misschien doen jullie niet aan cadeautjes met Kerst, maar met een paar (nep) pakjes onder de boom voeg je wel een kerstsfeer toe aan je interieur. Met name als ze prachtig zijn ingepakt! Ben jij geen ster in cadeautjes inpakken? Het is simpeler dan je denkt, give it a try! Je kunt bijvoorbeeld een opbergdoos als cadeauverpakking gebruiken. Of kies voor een kant en klare cadeaudoos, stop hier de cadeautjes in en bind de bovenkant dicht met een lintje. Maak het af met een naamkaartje en een stukje groen. Wij worden er spontaan hebberig van!

2. Speel met gouden ornamenten in je boom

Het is tijd om de oude kerstdecoratie op de leuken met nieuwe chique kerstboom decoratie. Rode en groene kerstballen zijn best leuk, but been there done that. En we hebben het gevoel dat de boom een opfrisbeurt kan gebruiken. Geef je kerstboom een minimalistische twist door ‘m te versieren met gouden ornamenten. Toch meer van de vintage woonstijl? Ornamenten zijn vaak verkrijgbaar in verschillende stijlen en laten de kerstboom stralen. Kies uit een breed scala aan unieke kerstbollen, kersthangers en andere toppers!

3. Maak van wandplanken een kerstdecor

Wandplanken smeken om ondergedompeld te worden in kerstsfeer. Geef de boekenplank een Christmas-update. Heb je gouden kandelaars in huis? Decoreer deze kandelaars met kerstversiering en zet ze op de plank! Een klein kerstboompje, kekke kerstverlichting, kerstige kaarshouders of een mooi vaasje met een dennentakje; je kunt alle kanten op met je Kerst-shelvie! Een echte blikvanger in de woonkamer als je het ons vraagt. Je kunt ook je vensterbanken een Kerst make-over geven. Een gouden tip: ga niet over de top met kerstdecoratie, want anders krijg je een rommelig geheel. Kies voor subtiele kerstversiering.

4. Haal buiten naar binnen

We kennen allemaal de beelden uit Amerikaanse kerstfilms wel: een romantische wandeling door de sneeuw of schaatsen met je lover op een uitgestorven schaatsbaan in Central Park. Allemaal mooi om naar te kijken vanuit je Christmassy woonkamer met warme chocolademelk in je hand. De natuur is tijdens de kerstperiode prachtig, maar vaak wel erg koud om door heen te banjeren. Haal de natuur in huis met bloemen, planten, versierde kerstkransen en dennentakken voor het ultieme kerstgevoel. We love green!

Heb je nog inspiratie nodig voor je kerstboom? Lees dan hier meer over 4x sfeervolle inspiratie voor de kerstboom.