inspiratie

4x Kerst ideeën voor een festive interieur!

Met deze Kerst ideeën trakteer jij je huis op een magical place of joy! Watertandend scrollen door Pinterest en op zoek gaan naar prachtige woonkamers met charmante kerstversieringen. Lees hier onze tips & trics.

Fermliving

Met een paar simpele Kerst ideeën kun je je huis toch ontzettend gezellig en sfeervol maken. Eindelijk mogen we alles uit de kast halen - binnen én buiten - en ons huis lekker kitsch over de top decoreren. Met hele foute kersthits op de achtergrond, last Christmas I gave you my heart...Zie jij door alle kerstbomen en de ontelbare kerstdecoratie het bos niet meer? Gelukkig hebben wij de leukste Kerst ideeën voor je op een rijtje gezet!

5x Kerst ideeën: haal alles uit de kast!

Step into Christmas met deze Kerst ideeën! De feestdagen zelf zijn voor de meeste mensen heerlijk cozy, maar eigenlijk is de voorpret net zo leuk. Leef je uit met warme plaids en kussens, sfeervolle accessoires en andere tierelantijnen. Een touch of - trendkleur - goud geeft jouw interieur meer christmassy vibes! Maar was is de juiste kerstdecoratie voor in je interieur? Laat je inspireren door onze Kerst ideeën!

1. Cadeautjes onder de boom 

Onder de kerstboom horen natuurlijk cadeautjes! Misschien dat jullie niet aan cadeautjes doen met Kerst, maar met pakjes onder de boom voeg je een kerstsfeer toe aan je kerstsfeer. Met name als ze prachtig zijn ingepakt! Ben jij geen ster in cadeautjes inpakken? Het is simpeler dan je denkt, give it a try! Je kunt bijvoorbeeld een opbergdoos als cadeauverpakking gebruiken. Kies voor een kant en klare cadeaudoos, stop hier de cadeautjes in en bind de bovenkant dicht met een lintje. Maak het af met een stukje groen en je pakje is af!

2. Speel met gouden ornamenten in je boom

Het is tijd om de oude kerstdecoratie te vervangen voor nieuwe chique kerstboom decoratie. Rode en groene kerstballen zijn best leuk, but you’ve been there. En we hebben het gevoel dat de boom een opfrisbeurt kan gebruiken. Geef je kerstboom een minimalistische twist door ‘m te versieren met gouden geometrische ornamenten. Toch meer van de vintage woonstijl? Ornamenten zijn vaak verkrijgbaar in verschillende stijlen en laten de kerstboom stralen. Kies uit een breed scala aan unieke kerstbollen, balornamenten en andere toppers.

3. Maak van wandplanken een kerstdecor

Wandplanken smeken om ondergedompeld te worden in kerstsfeer. Geef de boekenplank een Christmas-update. Heb je gouden kandelaars in huis? Decoreer deze kandelaars met kerstversiering en zet ze op de plank! Een klein kerstboompje, een mooi vaasje met een dennentakje en een kom met kerstornamenten: je kunt alle kanten op met je Kerst-shelvie! Een echte blikvanger in de woonkamer als je het ons vraagt. Een gouden tip: ga niet over de top met kerstdecoratie, want anders krijg je een rommelig geheel. Kies voor subtiele kerstversiering.

4. Haal buiten naar binnen

We kennen allemaal de beelden uit Amerikaanse kerstfilms wel: een romantische wandeling door de sneeuw of schaatsen met je lover op een uitgestorven schaatsbaan in Central Park. Allemaal mooi om naar te kijken vanuit je Christmassy woonkamer met warme chocolademelk in je hand. De natuur is tijdens de kerstperiode prachtig, maar vaak wel erg koud om door heen te banjeren. Haal de natuur in huis met bloemen, planten, kerstkransen en dennentakken voor het ultieme kerstgevoel!

Nog meer Kerst ideeën nodig? Neem dan een kijkje in de shopguide Breng sfeer in huis met deze fancy Kerst accessoires!