inspiratie

Kerstboom versieren: 4x sfeervolle inspiratie voor dit jaar

Op een stijlvolle manier de kerstboom versieren? Dompel je huis onder in kerstsfeer met een mooie kerstboom, ballen en verlichting. Op deze manier kun je zo lang mogelijk van je boom genieten! It's beginning to look a lot like Christmas....

House of Doctor

De kerstboom versieren is en blijft een magical moment! Met Mariah Carey luid en duidelijk op de achtergrond kan het feest beginnen. De versiering van de kerstboom kan de boom verpesten of juist doen stralen. Ga jij voor een kerstboom die bestaat uit een zielig hoopje takken of ga je de kerstboom versieren in de stijl van je interieur? Van industrieel tot Scandinavisch en landelijk tot modern: voor ieder interieur een boom! Dit zijn onze 4 favorieten kerstbomen.

Kerstboom versieren 

We mogen bijna onze kerstboom versieren, want het is nog een paar nachten slapen tot Kerst. Wij als interieurplatform kunnen natuurlijk niet wachten om ons huis om te toveren in de gezellig en sfeervollle kerstsferen. And what about you? Kun je ook niet wachten? En heb jij daarnaast zin om deze Kerst je huis eens in een totaal ander jasje te hullen? Dan zit je hier goed! Wij hebben eens goed om eens heen gekeken en inspiratie opgedaan voor de Kerst dit jaar. De kerstboom versieren met de juiste kerstdecoratie maakt het verschil. Winterdip? Wat is dat? 

Kerstboom versieren voor een Scandinavisch interieur

Ben je een liefhebber van een Scandinavisch interieur? Dan moet ook je kerstboom daar natuurlijk helemaal bij passen. Ga voor natuurlijke, warme en neutrale accessoires voor in de boom. Als kerstboom decoratie kun je bijvoorbeeld kiezen voor de materialen takken, jutte, hout en dennennaalden waar je zelf originele accessoires van kunt maken, let’s diy! Versier bijvoorbeeld mooie hangers of ornamenten! Daarnaast is zwart en wit de perfecte combinatie. Voeg voor een feestelijk effect daar de kleur goud aan toe en het is een stuk makkelijker om je interieur in te richten met Kerst. Oh enne last but not least: zet je kerstboom in een mooie rotan mand in plaats van op een standaard! Een Scandinavische kerstboom? CHECK. 

 

Een industriële Kerst

Stoer meets chique bij deze industriële kersttrend. Mix en match de koele elementen van een industrieel interieur met zachte accessoires. De kleuren die je voor deze kerstdecoratie kunt gebruiken zijn grijs, donkerbruin en crème-wit. Je ziet vooral heel veel handgemaakte accessoires in leer, beton, hout, marmer en stof. Deze handgemaakte kerstdecoratie geeft deze kersttrend een unieke look! Ben je bang dat het met industriële kerstdecoratie een koude en kille Kerst wordt? No worries! Juist de donkere kerstversiering in combinatie met champagne-kleurige en zachte accessoires maakt deze stijl warm en super knus.

 

Minimalistische kerstdecoratie

Met Kerst wordt er bij bij de meeste huishoudens flink uitgepakt, maar voor liefhebbers van een minimalistisch interieur is dit horror. De #01 regel is immers: Less is more...Zonder al te veel poespas kan de kerstsfeer in huis nog steeds reuzegezellig zijn (en ook nog eens minder rommelig). In plaats van een enorme kerstboom, kun je ook gaan voor de top van de boom in een prachtige vaas. Kies voor een palet van grijs, zwart en wit en houd je interieur rustig. Zorg er ook voor dat je keuzes maakt, bijvoorbeeld ballen of slingers. Een leuke tip) Vul een doorzichtige glazen fles met water, steek daar een mooie tak in en zet er een witte kaars in. Subtiel en toch heel kerst-achtig! 

 

Vintage retro: modern interieur

De sixties en seventies zijn vandaag de dag hot! Geef je interieur ook een vintage allure tijdens Kerst. Kerstdecoratie met een antieke touch zorgen meteen voor de vintage vibes waar je naar op zoek bent. Pimp je designlamp met een vrolijke kerstslinger en mix en match erop los! Kies voor een goud, bruin, okergeel en oranje kleurenpalet in combinatie met retro planten (say yes to the pannenkoekplant). Als laatste: steek het haardvuur aan en het plaatje is compleet.