4x aankleding babykamer: van natuurlijk tot een beestenboel

4x aankleding babykamer: van natuurlijk tot een beestenboel

Op zoek naar inspiratie voor de aankleding van de babykamer? Dit jaar kun je wat betreft de aankleding van de babykamer alle kanten op: van een natuurlijke babykamer tot een drukke jungle room! Ontdek hier de 4 babykamer trends!

De aankleding van de babykamer heeft over het algemeen een zachte, vriendelijk en lieve touch - maar toch zien we dit jaar dat het allemaal wat uitbundiger mag en kan. De tijd van de minimalistische en monochrome babykamer is vroeg ten einde gekomen...De trends hebben dit jaar vooral een vrolijk en gezellig karakter, zoals de aankleding van de babykamer eigenlijk hoort te zijn. Ben je benieuwd naar alle trends? Laat je inspireren door deze 4 voorbeelden!

  1. Natural rules
  2. De retro babykamer
  3. Jungle fever
  4. Botanische vibes

Aankleding babykamer: paint it yellow!

Bij deze trends kun je alle creativiteit in de aankleding van de babykamer kwijt! Er mag namelijk flink wat op de muren gesmeerd worden. Bij de ‘volwassen’ woontrends 2019 zagen we al een verschuiving in de trendkleuren naar veel zwaardere kleuren, bijvoorbeeld oranje, bruin, okergeel, terracotta, donkerblauw en groen. Ook bij de kids mogen de zachtere pastelkleuren plaatsmaken voor de donkere toppers! Durf je toch de muur geen likje verf te geven? Kies dan voor accessoires in deze nieuwe trendkleuren, zoals bijvoorbeeld boxkleden en een mooie commode. Wil jij de trends op het gebied van babykamer aankleding op de voet volgen? There we go.

1. Natural rules!

De eerste trend op het gebied van de aankleding van de babykamer komt niet uit de lucht vallen. Dat heeft zeker te maken met het feit dat we onze inspiratie halen bij onze Noorderburen. We zien bij deze trend veel natuurlijke materialen, denk aan hout, rotan en jute. Deze algemene trend zet ook zijn klauwen in de babykamer. Dit jaar een tikkeltje anders dan vorig jaar, want de candy sweet babykamertjes zijn officieel passé. We zien nu babykamers met een stoere uitstraling en daar horen materialen als donkerbruin hout en metaal bij. Het donkere hout zorgt voor een warme uitstraling in combinatie met zacht ogende meubelen.

2. De retro babykamer

Vroeger was alles beter. Nou ja, de babykamers zagen er in ieder geval wel goed uit! Deze populaire interieurstijl is overgewaaid uit de jaren 60 en 70 en wij kunnen niet genoeg krijgen van deze vintage vibes. Voor de retro babykamer zijn houten meubeltjes, ronde vormen en een vintage ledikant typerend. Loop de kringloopwinkel binnen en je hebt voor weinig geld een babykamer ingericht. Nog duurzaam ook! You’re granny will love this!

3. Jungle fever

Ook deze babykamer trend is al even bekend. Een exotisch interieur in de kamer van de kleine was in 2018 al populair en blijft hot in 2019. Maak van de kinderkamer een ware ontdekkingsreis voor je kiddo vol avonturen met regenbogen, exotische dieren, prints en veel groen. Je kunt ook kiezen voor één kleurenpalet zoals okergeel. Minder druk, maar toch zeer avontuurlijk!  Heeft je kind liever een onderwaterwereld of een jungle? De keuze is reuze!

4. Botanische vibes

Waarschijnlijk staat jouw hele huis vol met prachtige groene toppers, maar deze trend mag je ook gerust voor de babykamer gebruiken. Een beetje magie van moeder natuur in de kinderkamer! Planten brengen kinderen (en jou!) tot rust, de lucht wordt gezuiverd en zorgen voor minder stress. Alle tinten groen zijn veroorloofd bij deze babykamer trend en om het af te maken kies je voor een gezellig behangetje!

Dan is het nu tijd om de babykamer in te richten! Neem een kijkje in onze shopguide Babykamer korting: shop hier alles voor de babykamer