Wooninspiratie: 3 feiten over de comeback van cane webbing

Wooninspiratie: 3 feiten over de comeback van cane webbing

Cane webbing is een toffe trend die je nu veel ziet in interieurs. Deze retro klassieker maakt een comeback en is momenteel de interieurwereld aan het veroveren! Wij geven je een flinke dosis wooninspiratie met cane webbing.

Heb je wooninspiratie nodig voor de retro cane webbing trend? Wij kunnen ons voorstellen dat je even moet wennen aan deze comeback uit de jaren '80. Maar eerlijk is eerlijk: cane webbing, in het Nederlands rietweefselband genoemd, is een klassieker die opnieuw populariteit wint in de interieurwereld. Je vindt cane webbing voornamelijk terug in kasten en stoelen, maar ook in lampen en bankjes. Van meubels, tuinartikelen tot trendy woonaccessoires: het cane webbing materiaal heeft ons hart veroverd!

Wooninspiratie: een ode aan cane webbing

Wooninspiratie voor cane webbing vind je op dit moment overal. Move over riet en rotan, want cane webbing is de Nederlandse woonkamers aan het overnemen. Het gevlochten matje met een open structuur kennen we allemaal nog wel van vroeger. Het materiaal is in 1989 wereldberoemd geworden door de koffiehuistoel van het Duitse Thonet. Deze stoel heeft een revolutie teweeggebracht in de meubelindustrie. Sindsdien zie je deze eenvoudige caféstoel (oorspronkelijk een Indonesische vlechtambacht) overal ter wereld.

De stijl doet ons denken aan het koloniale Aziatische decor, maar aan de ander kant roept het ook een (retro) bistro-gevoel op uit Parijs. Het Nederlandse merk HKliving is ook verliefd op cane webbing en heeft prachtige houten kasten, stoelen en kamerschermen in haar collectie opgenomen. Kave Home is ook een merk die veel toffe cane webbing meubels in de collectie heeft. We love it!

Wooninspiratie - sfeerbeeld 1

1. Cane webbing is duurzaam

Cane webbing is bijzonder sterk en biedt veel ecologische voordelen. Het duurzame materiaal was toentertijd in de jaren '80 en early nineties te bewonderen in vooral tropische klimaten, omdat het – in tegenstelling tot massief hout – niet zou kromtrekken of scheuren door hitte of vochtigheid. De stoel was bijzonder lichtgewicht en dat betekende dat het meubelstuk minder duur was om te produceren en te vervoeren. Winning!

2. Voeg cane webbing toe aan modern vintage interieur!

Cane webbing past het beste binnen een moderne vintage interieurstijl. Dit materiaal uit de jaren '80 kan makkelijk geïntegreerd worden in een modern interieur. Onze woningen worden de laatste tijd opnieuw versierd met geometrische vormen en minimalistische woonaccessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ronde eettafel met cane webbing eetstoelen. 

 3. Cane webbing is een tijdloze klassieker

Natuurlijk wil je het liefst alle interieurtrends implementeren in je eigen huis, maar dat is een zware last voor de bankrekening. Natuurlijk wel zo handig als je meubels jaren later nog steeds mooi vindt. We vertelden het al eerder, maar de armstoel van Thonet is een echte klassieker in de design interieurwereld. Vandaag de dag zien we het materiaal terugkomen in rugleuningen van stoelen en het zitgedeelte van bankjes. Daarnaast hebben wij al verschillende kamerschermen, kasten en lampenkappen in webbing voorbij zien komen. Cane webbing meubels hebben wellicht een wat duurder prijskaartje, maar het is de investering zeker waard en gaat lang mee!

Hieronder vind je een paar prachtige meubels met cane webbing. Word jij er ook zo hebberig van?
Wooninspiratie - sfeerbeeld 2