inspiratie

Wooninspiratie: 3 feiten over de comeback van cane webbing

Ben je op zoek naar wooninspiratie? Meet cane webbing, het materiaal dat op dit moment de interieurwereld aan het veroveren is. De klassieker maakt een comeback en ziet er beter uit dan ooit. Wij geven je een overdosis wooninspiratie met cane webbing.

Wooninspiratie - beeld 1

Heb je wooninspiratie nodig voor de gouden oude cane webbing? Wij kunnen ons voorstellen dat je even moet wennen aan deze comeback uit de jaren 80. Maar eerlijk is eerlijk: rietweefselband is een klassieker die opnieuw populariteit wint in de interieurwereld. Deze periode was feitelijk een renaissanceperiode, omdat rietweefsel voor het eerst werd geïntroduceerd en daar zijn wij eeuwig dankbaar voor. Van meubels, tuinartikelen tot trendy woonaccessoires: het materiaal heeft ons hart veroverd.

Wooninspiratie: een ode aan cane webbing

Wooninspiratie voor cane webbing vind je op dit moment overal. Move over riet en rotan, want cane webbing is de Nederlandse woonkamers aan het overnemen. Het gevlochten matje met een open structuur kennen we allemaal nog wel. Het materiaal is in 1989 wereldberoemd geworden door de koffiehuistoel van het Duitse Thonet. Deze stoel heeft een revolutie teweeggebracht in de meubelindustrie. Sindsdien zie je deze eenvoudige caféstoel (oorspronkelijk een Indonesische vlechtambacht) overal ter wereld.

De stijl doet ons denken aan het koloniale Aziatische decor, maar aan de ander kant roept het ook een bistro-gevoel op uit Parijs. Het Nederlandse merk HKliving is ook verliefd op cane webbing en heeft prachtige houten kasten, stoelen en kamerschermen in haar collectie opgenomen. We love it!

Wooninspiratie - sfeerbeeld 1

1. Cane webbing is duurzaam

Cane webbing is bijzonder sterk en biedt veel ecologische voordelen. Het duurzame materiaal was toentertijd te bewonderen in vooral tropische klimaten, omdat het – in tegenstelling tot massief hout – niet zou kromtrekken of scheuren door hitte of vochtigheid. De stoel was bijzonder lichtgewicht en dat betekende dat het meubelstuk minder duur was om te produceren en te vervoeren. Winning!

2. Voeg cane webbing toe aan modern vintage interieur!

Cane webbing past het beste binnen een modern vintage interieurstijl. Dit materiaal uit de jaren 80 kan makkelijk geïntegreerd worden in een modern interieur. Onze woningen worden de laatste tijd opnieuw versierd met geometrische vormen, harde kleuren en minimalistische woonaccessoires. Denk daarbij aan een ronde eettafel met cane webbing eetstoelen mét natuurlijk een buisframe. In de jaren 80 draaide het vooral om eigen creativiteit, maar zonder al te veel chaos.

 3. Cane webbing is een tijdloze klassieker

Natuurlijk wil je het liefst alle interieurtrends implementeren in je eigen huis, maar dat is een zware last voor de bankrekening. Natuurlijk wel zo handig als je meubels jaren later nog steeds mooi vindt. We vertelden het al eerder, maar de armstoel van Thonet is een echte klassieker in de design interieurwereld. Vandaag de dag zien we het materiaal terugkomen in rugleuningen van stoelen en het zitgedeelte van bankjes. Daarnaast hebben wij al verschillende kamerschermen, kasten en lampenkappen in webbing voorbij zien komen. Er zit wellicht een prijskaartje aan, maar het is de investering waard.

Wooninspiratie - sfeerbeeld 2

Everyone has a spot for cane webbing right? Wil jij de retro look verder integreren in je interieur? Lees dan Stijlvol wonen: indruk maak je zeker met deze retro items!