Inspiratie

Olijfboom binnen: 12x inspiratie voor jouw interieur

Of een olijfboom binnen het kan overleven? Zeker! Sterker nog: de mediterraanse boom komt prachtig tot z'n recht in de woonkamer, vanwege de artistieke bladeren. Dus wij zeggen: ode aan de olijfboom binnen! Bekijk hier waar je 'm het beste thuis kunt plaatsen.

Tinekhome

Ode aan de olijfboom binnen! De olijfboom is namelijk niet alleen een kanjer - vanwege de mooie vergrijsde groentinten en zijn karakteristieke bladeren - maar hij is ook nog eens hartstikke gemakkelijk in onderhoud. Plus: een olijfboom is duurzaam én behoudt zijn blad. So, do we have say more?

Olijfboom binnen: de verzorging

Voordat we ons prachtige verzameling inspiratiebeelden showen, willen we eerst nog even snel de verzorgingstip van een olijfboom binnen met je delen. Bij het verzorgen van de olijfboom in de woonkamer is de standplaats het allerbelangrijkste waar je rekening mee moet houden. Omdat een olijfboom oorspronkelijk in zonnige gebieden groeit, is het belangrijk dat je de boom op een zo licht mogelijke plek in je woonkamer zet. Daarnaast moet je er op letten dat de olijfboom voldoende water krijgt - zo twee tot drie keer per week. Hoewel de grond iets droog mag aanvoelen, moet je wel voorkomen dat de grond helemaal uitdroogt. Oh ja: nog belangrijk om te weten. Als je de olijfboom net binnen zet, kan het zijn dat alle bladeren zullen uitvallen. Dit is een soort shock-reactie. Maar geen nood! Als je het boompje gewoon water blijft geven en verzorgen, zal de olijfboom na een aantal dagen alweer beginnen met het vormen van nieuwe bladeren.

 

Mediterraanse uitstraling met manden

Om het Mediterraans plaatje helemaal compleet te maken, kun je je olijfboompje in een rieten mand neerzetten. Echt waar: jouw boom voegt in een handomdraai een Mediterraans tintje aan je interieur toe. Wist je trouwens dat de olijfboom maar heel langzaam groeit? Ideaal voor binnen dus!

 

cc: Cutypaste
cc: Cutypaste

Duurzaam met papieren zakken

Of ga helemaal duurzaam en gebruik wasbare zakken van papier om je boom in neer te zetten. Deze trend van paper bags zien we steeds meer terug komen. Je kunt ze tegenwoordig dan ook bij veel verschillende winkels en tuincentra kopen, al kun je ze ook zelf maken!

cc: Nomadluxuries
cc: Nomadluxuries

Go for it: mini olijfjes

Té schattig: deze elegante mini olijfboompjes. Want ondanks hun grootte, voegen ze vanwege hun prachtig grijsgroene blaadjes wel enorm veel (groene) sfeer toe aan het interieur. Met deze groene mini's droom je toch weg naar de Middellandse Zee, de olijfolie en de citroenen? 

 

cc: Nordichouse
cc: Nordichouse

Grote vintage potten

Wauw deze bewoners weten hoe het hoort. Prachtige, grote potten in combinatie met olijfbomen zorgt voor leven (letterlijk en figuurlijk) in je woonkamer. Je kunt trouwens niet verwachten dat er meteen olijven in je olijfboom hangen. Over het algemeen kunnen olijven alleen groeien aan twijgjes van tenminste twee jaar oud. 

cc links: saatchiart | cc rechts: homeesthetics
cc links: saatchiart | cc rechts: homeesthetics

De keuken als beste plek

De combinatie van hout servies, snijplanken en andere keukenaccessoires gaat perfect samen met de olijfboom in de keuken. En hoe tof zou het zijn als je na twee jaar toch echt olijfjes weet te kweken? Het is hiervoor belangrijk dat er sprake is van de juiste temperatuur en voldoende zonlicht voor langere duur. 

cc links: residencemagazine | cc rechts: ginnybranch
cc links: residencemagazine | cc rechts: ginnybranch

Olijftakken als accessoire

Niet alleen een olijfboom, ook de losse takken van deze boom in een pot of vaas brengen een fijne sfeer met zich mee. Leuk detail: de takken van de olijfboom staan als symbool voor vrede. Wel zo prettig in een huis vol gezinsleden!

cc links: Pinterest | cc rechts: Homeandgarden
cc links: Pinterest | cc rechts: Homeandgarden

Valt jou ook op dat de olijfboom continue gestyled wordt met vergrijsde kleurtinten? Met de grijsgroene blaadjes past de olijfboom voor binnen helemaal binnen de trend van de vergrijsde kleuren. Wij zijn fan!