inspiratie

Olijfboom binnen: 12x inspiratie voor jouw interieur

Of een olijfboom binnen het kan overleven? Zeker! Sterker nog: de mediterraanse boom komt prachtig tot z'n recht in de woonkamer, vanwege de artistieke bladeren. Dus wij zeggen: ode aan de olijfboom binnen! Bekijk hier waar je 'm het beste thuis kunt plaatsen.

Ode aan de olijfboom binnen! De olijfboom is namelijk niet alleen een kanjer - vanwege de mooie vergrijsde groentinten en zijn karakteristieke bladeren - maar hij is ook nog eens hartstikke gemakkelijk in onderhoud. Plus: een olijfboom is duurzaam én behoudt zijn blad. So, do we have to say more? Voor een flinke portie inspiratie rondom de olijfboom binnen kun je een kijkje nemen via:

En vergeet niet een paar mooie bloempotten te scoren voor je olijfboompjes!

Olijfboom binnen: de verzorging

Voordat we ons prachtige verzameling inspiratiebeelden van een olijfboom binnen showen, willen we eerst nog even snel de verzorgingstip met je delen. Bij het verzorgen van de olijfboom in de woonkamer is de standplaats het allerbelangrijkste waar je rekening mee moet houden. Omdat een olijfboom oorspronkelijk in zonnige gebieden groeit, is het belangrijk dat je de boom op een zo licht mogelijke plek in je woonkamer zet. Daarnaast moet je er op letten dat de olijfboom voldoende water krijgt - zo twee tot drie keer per week. Hoewel de grond iets droog mag aanvoelen, moet je wel voorkomen dat de grond helemaal uitdroogt. Oh ja: nog belangrijk om te weten. Als je de olijfboom net binnen zet, kan het zijn dat alle bladeren zullen uitvallen. Dit is een soort shock-reactie. Maar geen nood! Als je het boompje gewoon water blijft geven en verzorgen, zal de olijfboom na een aantal dagen alweer beginnen met het vormen van nieuwe bladeren.

Mediterraanse uitstraling met manden

Om een volledig Mediterraans plaatje in je huis te creëren, kun je je binnen olijfboompje in een rieten, zeegras of bamboe opbergmand neerzetten. Echt waar: jouw boom - in mand - voegt in een handomdraai een Mediterraans tintje aan je interieur toe. Combineer je boom met olijfgroene en beige woonaccessoires om extra warmte in huis te halen. Op de voorbeelden hieronder zie je hoe linnen woondecoratie een prachtige combinatie vormt met de Mediterraanse kleuren. P.S.: Wist je trouwens dat de olijfboom maar heel langzaam groeit? En dan ook echt heel langzaam. Ideaal voor binnen dus!

Duurzaam met papieren zakken

Zijn opbergmanden niet helemaal jouw ding? Je kunt ook kiezen voor wasbare zakken van papier om je nieuwe olijfboom in neer te zetten. Heerlijk nonchalant, plus ook nog eens ontzettend duurzaam! Deze woontrend van paper bags zien we steeds meer terug komen binnen de interieurwereld. Je kunt de zakken tegenwoordig dan ook bij veel verschillende winkels en tuincentra kopen, al kun je ze ook zelf maken. Go sustainable

Go for it: mini olijfjes

Té schattig: deze elegante mini olijfboompjes. Want ondanks hun grootte, voegen ze vanwege hun prachtig grijsgroene blaadjes wel enorm veel (groene) sfeer toe aan het interieur. Met deze groene mini's droom je toch weg naar de Middellandse Zee, de olijfolie en de citroenen? Verzamel een paar kleine boompjes (in verschillende hoogtes) en zet ze bij elkaar neer om een loze ruimte in je woonkamer op te frissen. Op het voorbeeld hieronder zie je dat er gebruik wordt gemaakt van één type pot, maar je kunt natuurlijk ook diverse potjes verzamelen. Tip is wel om de potten in hetzelfde kleurenpalet uit te kiezen.  

De olijfboom in grote vintage potten

Wauw! De bewoners van deze twee interieurs weten hoe het hoort. Prachtige, grote vintage potten in combinatie met olijfbomen zorgt voor leven (letterlijk en figuurlijk) in je woonkamer. Door gebruik te maken van grote potten maak je een echte statement in je interieur én is de kans op grote olijven natuurlijk groter. Al kun je overigens niet verwachten dat er direct olijven in je boom beginnen te groeien, helaas... Over het algemeen kunnen olijven namelijk alleen groeien aan twijgjes van tenminste twee jaar oud. Nog even geduld hebben dus! 

De keuken als beste binnenplek

De combinatie van hout servies, snijplanken en andere keukenaccessoires gaat perfect samen met de olijfboom in de keuken. Als je het ons vraagt, althans. En hoe tof zou het zijn als je na twee jaar toch echt olijfjes weet te kweken? Om daadwerkelijk van je olijfjes te genieten is het wel belangrijk dat er in de keuken voor een langere duur sprake is van de juiste temperatuur en dat er voldoende zonlicht aanwezig is. 

Olijftakken als accessoire

Niet alleen een olijfboom zelf, maar ook de losse takken van deze boom in een pot of vaas brengen een fijne sfeer met zich mee. Plaats de takken in een keramieken vaas of bloempot voor extra contrast. Wist je trouwens dat de takken van de olijfboom als symbool voor vrede staan? Mocht je dus een druk huis vol gezinsleden hebben: wees niet te zuinig met deze prachtige olijftakken! 

Meer inspiratie nodig?