inspiratie

Mancave ideeen nodig? Dit zijn de 7 musthaves!

Op zoek naar goede mancave ideeën? Je weet wel, ideeën voor zo'n plek waar je - zonder vrouwelijk schoon - in alle rust naar muziek kunt luisteren, whisky kunt drinken en naar voetbal kunt kijken? Lees hier de 7 top mancave ideeën van Biano!

Fonq

Menig man loopt rond met goede mancave ideeeën. Een mancave is de droom van de meeste mannen. Gewoon een geheel eigen ruimte voor jezelf geclaimd waar vrouwen NIET (!) zonder toestemming mogen komen. Hoe mooi is dat. Sterker nog: het is wetenschappelijk bewezen dat een mancave belangrijk is voor het emotionele welzijn van de man. Dat gezegd te hebben, is eigenlijk nog enkel de vraag: wát moet er in de mancave staan? Here we go: onze 7 mancave ideeën

Mancave ideeën voor een loze ruimte in huis

Mocht je op zoek zijn naar mancave ideeën: dan ben je hier op het juiste adres. Wij begrijpen namelijk maar al te goed (ook al zijn we het er soms niet mee eens) dat een man soms behoefte heeft aan privacy. Als man moet je soms gewoon even ontsnappen aan de realiteit. Zo simpel is het. En dan is een mancave dé oplossing. Dus mocht je nog een kamer of een ruimte in huis vrij hebben: claim deze ruimte tot mancave en ga met deze 7 tips aan de slag. Succes gegarandeerd!

1. Mancave persoonlijk inrichten

Allereest moet de mancave natuurlijk jouw eigen personal space worden; niet de ruimte van je vriendin, niet die van je kinderen en al helemaal niet die van je buurman. Oftewel: persoonlijke items - die voor jou belangrijk zijn - zijn van belang! Heb je bijvoorbeeld spullen verzameld tijdens één van je reizen? Geef ze een plek! Goede, waardevolle boeken? Stal ze uit. Items die iets zeggen over wat je in het dagelijks leven doet? Yup, stal ze uit in bijvoorbeeld een mooie open kast – zoals een vakkenkast, een opbergkast of wandkast. Deze ruimte straalt jouw persoonlijkheid en karakter uit. 

2. De thuisbioscoop

Onmisbaar in jouw eigen mancave is natuurlijk de thuisbioscoop. Zet hier de grootste bigass televisie die je in het huis kunt vinden neer en een bank waar je met je vrienden heerlijk comfortabel op kunt zitten. De tv en de bank zijn in deze ruimte de sleutel tot succes en mogen ook een prominente plek in de kamer hebben. Zorg voor een goede internetverbinding, want niets is zo vervelend als een storende televisie terwijl het jouw avondje is. En oh ja: een TV meubel is ook wel erg handig. Je geeft namelijk de tv de beste plek én je kan er ook nog eens al je rotzooi in kwijt. Twee vliegen in één klap. 

3. Een koelkast of minibar

We zijn inmiddels bij een cruciaal onderdeel van de mancave belandt: de koelkast of minibar. Want wat is een mannelijke ruimte zonder een koelkast zonder food and drinks? Inderdaad: niks, noppes, nada. Oftewel, vraag je ons om een goed mancave idee dan zeggen wij een mooie en compacte koelkast (of zelfs je eigen minibar!) - zodat jij en je vrienden van alle gemakken voorzien zijn. Het is de investering hoe dan ook waard. Voor een lekker koud biertje hoef je namelijk de ruimte niet meer te verlaten! Top plan, toch? Gouden tip: zorg er wel voor dat deze koelkast of minibar altijd - maar dan ook echt ALTIJD - gevuld is. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

4. Muziekgadgets

Wat betreft televisie kijken en een drankje binnen handbereik ben je inmiddels check. Maar er moet natuurlijk ook naar muziek geluisterd kunnen worden. Of je nu van Nederlandse muziek, hiphop of jazz houdt: goede muziek hoort thuis in de mancave. Als je een echte eyecather in je mancave wil hebben, ga dan voor de bluetooth speakers van Kreafunk. Deze speakers hebben het gewoon in zich, ze stralen het gewoon uit. Maar ook de oldskool platenspelers van House of Marley of Crosley zijn echt een lust voor het oog. En een lust voor het oor natuurlijk. Of wat dacht je van de Crosley Soundbomb box? Daar wordt je toch hebberig van? 

5. De barcart mét whiskeyglazen

Je hebt nou niet altijd zin in bier. Dat is nou eenmaal zo. Het kan namelijk ook voorkomen dat je zin hebt in een goede borrel, oftewel: een goed glas whiskey. En ook daar moet je in je mancave rekening mee houden. Want je whiskey wil je natuurlijk wel op een brute manier presenteren en drinken. Waanzinnige whiskey drink je nou eenmaal uit fancy glazen. Verzamel daarom de mooiste whiskyglazen en een whisky-karaf in jouw ruimte en stal deze uit op een barcart (lees: trolley). 

6. Een heerlijke lounge chair

Mocht je in de manvace nog wat ruimte over hebben dan hebben we voor die lege hoek nog wel een goed mancave idee. Namelijk een lounge chair. Gewoon omdat het kan. En omdat het idee alleen al heerlijk is: een heerlijek comfortabele stoel, voor jezelf. En voor niemand anders. Kies de meest stoere en comfortabele stoel en plof daar heerlijk in je eentje neer voor jouw favo boek, Netflix-serie of voor ons part sudokupuzzel. Zolang het maar jouw plek is! Zie jij jezelf ook al helemaal zitten? Na een lange werkdag jezelf heerlijk even terugtrekken in die lounge chair - met de voetjes omhoog! 

7. Posters als finishing touch

Oké, wij begrijpen ook wel dat jij je mancave niet helemaal vol gaat droppen met gezellige kussetjes, plaids, kaarsen, wierrook, plantjes, etc. Dat gebeurt maar lekker in de woonkamer. Of desnoods in de slaapkamer. Maar laten we een compromis sluiten. What about posters? Wat dacht je bijvoorbeeld van het IXXI wandsysteem met Meisjes Met IJsjes, een robuuste wereldkaart of een Wijck poster van jouw hometown. Posters zijn nog wel doable, toch? En geef je inrichting wel net dat beetje sfeer. 

Cheers guys! Deze was voor jullie en wij hebben hopelijk onze karmapunten weer verdiend.