Inspiratie

Keuken inspiratie: zo creëer je een gezellige woonkeuken

Op zoek naar keuken inspiratie? Een gezellige woonkeuken wordt vaak gekenmerkt door natuurlijke materialen, voldoende opbergruimte en sfeervolle verlichting. Laat je inspireren door Biano’s keuken inspiratie!

Keuken inspiratie nodig om de keuken een opfrisser te geven? We got you covered. Je kunt heel eenvoudig het hart van het huis omtoveren tot een ruimte met een huiselijk karakter. De keuken is een ruimte in huis waar we ons veel begeven. Een plek waar de grootste diners plaatsvinden met vrienden en familie. Tijd dus om een dosis keuken inspiratie op een rij te zetten. Geef je ogen de kost en laat je inspireren door de keuken inspiratie hieronder!

Keuken inspiratie: 4 kenmerken voor een sfeervolle keuken

De verzameling keuken inspiratie hieronder laat zien dat je met deze ruimte veel meer kunt doen dan je denkt. De afgelopen jaren zien we dat de keuken voor steeds meer mensen het centrum van het huis is geworden. De keukens zijn in de meeste huizen een stuk ruimer en vaak (half)open. Maar hoe geef je deze ruimte een sfeervolle uitstraling zonder dat het chaotisch wordt? Is jouw keuken toe aan verandering en wil je weer eens iets anders? Wij zetten een aantal gouden tips op een rijtje die je daarbij kunnen helpen.

Beeld cc: fermLIVING
Beeld cc: fermLIVING

1. Zorg dat de keuken bij de rest van het huis past

Een keuken kan eenvoudig bij de woonkamer betrokken worden. Allereerst moet je ervoor zorgen dat keuken bij de rest van het interieur past. Kies voor kleuren, materialen en accessoires in de keuken die je ook laat terugkomen in andere ruimtes in huis. Zo geef je de keuken een huiselijk karakter en creëer je een plek waar wordt geleefd. In een gezellige woonkeuken voelt iedereen zicht thuis. Net als in de woonkamer moet iedereen in de keuken zijn eigen plekje hebben. Als iemand aan het koken is, kan de ander bijvoorbeeld een krantje lezen. Je bent alleen, maar tegelijkertijd ben je samen.

2. Voldoende opbergruimte is de key

Een beetje rommel in de keuken is natuurlijk niet erg, maar te veel rommel is storend. Je moet er dus voor zorgen dat er voldoende opbergruimte is. Vaak slingeren spullen rond die niet in de keuken horen. Plaats een hoge kast en hang wat plankjes en rekjes aan de muur zodat je alle spullen kwijt kunt. Ook is het een goed idee om af en toe de bezem door de keuken tools te halen. Spullen die al jaren niet zijn gebruikt, mogen echt wel een keer verkocht worden of weggegooid worden. Denk bijvoorbeeld maar aan de broodbakmachine of de sodamaker die je werkelijk waar nog nooit hebt gebruikt. Oh, het leek zo’n goed idee...

3. Het juiste sfeerlicht

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de woonkeuken: de verlichting. Dat lijkt misschien een fluitje van een cent, maar dat is het niet. Koken met slecht licht is frustrerend, maar fel licht doet ook de sfeer niet ten goede. Wat je in keukens vaak ziet, zijn spotjes boven het aanrechtblad en een mooie hanglamp boven de tafel. De verlichting kan van grote invloed zijn op het huiselijke gevoel dat jouw ideale woonkeuken uitstraalt. Een mooie balans tussen de juiste werkverlichting en sfeerverlichting is dus van groot belang.

4. Welke keukenvloer kies je?

De juiste keukenvloer kiezen is een moeilijk project. Een keukenvloer moet functioneel zijn, want er gaat nog wel eens wat over de vloer. Al die vlekken, kruimels en vallende apparaten kunnen zeker schadelijk zijn voor een vloer. Voor een woonkeuken is een houten vloer perfect. Een houten vloer laat de ruimte al veel knusser voelen. Een houten vloer kwetsbaar? Met het juiste onderhoud kun je de vloer beschermen tegen vlekken. Een visgraat vloer in de keuken is trendy op dit moment, maar ook zwart/wit geblokte tegelvloer is nog steeds pretty!

Beeld cc: ferm LIVING
Beeld cc: ferm LIVING

Ben je benieuwd naar de keuken trends van 2019? Lees dan 4x de keuken trends van 2019!