inspiratie

Huis inrichten: deze 4 interieur apps geven je inspiratie!

Een huis inrichten kan op verschillende manieren. Steeds vaker gebruiken mensen handige interieur apps waarmee je stijlvol en naar persoonlijke smaak je huis kunt inrichten. Laat je inspireren door onze 4 favo interieur apps!

Je huis inrichten kan soms een uitdaging zijn. Wil je een nieuwe lik verf op de muur of wil je de kinderkamer verbouwen? Een interieur app is een handige tool om de juiste interieurstijl te kiezen en natuurlijk een overdosis aan inspiratie op te doen! Als je je huis gaat verbouwen, kan het moeilijk zijn om een inschatting te maken hoe jouw dromen er in werkelijkheid uit gaan zien. Wij hebben 4 interieur apps voor je op een rij gezet waar je eindeloos doorheen kunt scrollen. Je huis inrichten wordt met deze apps een fluitje van een cent.

Huis inrichten? Deze 4 handige interieur apps zijn een must

Je huis inrichten op een nieuwe digital manier? Stop. Voordat je het hele world wide web gaat afspeuren, kun je ook tijd besparen met een interieur app. Een interieur app kan op interieurgebied een hoop bieden. Veel Nederlanders kunnen namelijk best wat inspiratie gebruiken als het op een huis inrichten aankomt. Steeds vaker worden daarvoor handige interieur apps gebruikt. Dit zijn de 4 populairste interieur applicaties van het moment. Welke gebruik jij?

1. IKEA Place

Een veelvoorkomend probleem bij een huis inrichten is dat je vol enthousiasme aan de slag gaat en er vervolgens achterkomt dat alle items niet bij elkaar passen. Die vorm van frustratie is verleden tijd. De app ‘IKEA Place’ maakt gebruik van Augmented Reality om gebruikers te laten zien hoe meubels eruit zouden zien in hun eigen huis. Je kunt namelijk met de lens van je camera 3D-meubels op ware grootte in je huis plaatsen. Je scant de omgeving, kiest een IKEA-meubelstuk en plaatst deze vervolgens virtueel in een ruimte van jouw huis. Je kunt het resultaat delen met vrienden om advies te vragen. Dreams do come true...

Beeld cc: IKEA
Beeld cc: IKEA

2. Flexa Visualizer

Wie kent ‘m niet? Deze app maakt het spelen met honderden kleuren mogelijk en je ziet het resultaat binnen een few seconds op je scherm verschijnen. Ook deze app werkt op basis van AR. Met één klik op de knop kun je zien wat een nieuwe Flexa verfkleur doet met jouw woonkamer. Download de app, scan de ruimte die je graag wilt schilderen, gebruik de live modus en sla het op als foto of video. Klik op het beeld welke muur of object je graag wilt schilderen en krijg een goed beeld hoe de ruimte eruit komt te zien. Wel zo fijn voordat je gaat kliederen en kladderen op de muren...

Beeld cc: Enter my Attic
Beeld cc: Enter my Attic

3. Magicplan

Wanneer je gaat beginnen aan het restylen of verbouwen van je huis is het handig om gebruik te maken van een plattegrond. Met behulp van AR scant de app Magicplan iedere ruimte in huis en maakt daar een werkbare plattegrond van. Je kunt de plattegrond vervolgens makkelijk exporteren naar een PDF- of JPG-bestand. Daarnaast kun je ruimtes opmeten door foto’s te maken met je smartphone of tablet. Handig voor klussers!

Beeld cc: Magicplan
Beeld cc: Magicplan

4. Houzz Interior Design

Houzz is een website met 10.000 ideeën voor de inrichting van een huis en heeft ook een applicatie. Wanneer je de app download, kun je door allerlei foto’s en ideeënboeken van andere interieurliefhebbers bladeren om inspiratie op te doen. Heb je iets loveables dat je graag wilt bewaren? Dan kun je het opslaan in jouw eigen persoonlijke ideeënboek. Een interessant onderdeel van deze applicatie is dat je in contact kunt komen met ontwerpen en interieurarchitecten. Exciting! 

Beeld cc: Pocket Tables
Beeld cc: Pocket Tables

Nog meer interieur inspiratie nodig? Neem dan eens een kijkje in ons inspirerende magazine!