inspiratie

Huis inrichten? 5 tips om low-budget en knus in te richten

Je huis inrichten, maar dan low-budget? Bij Biano proberen we zoveel mogelijk inspiratie en tips te geven met een budget prijsje volgens de laatste trends. Je huis low-budget inrichten en ook stijlvol? Dat kan met deze tips!

The lovely drawer

Je huis inrichten met een low-budget kan op verschillende manieren. Vaak haal je inspiratie uit luxe grote loften en appartementen ergens midden in New York of Kopenhagen, bijvoorbeeld uit onze binnenkijkers. Hoewel je hier heel goed inspiratie uit kunt halen, is het soms lastig om budget proof meubels en woonaccessoires te vinden die passen bij jouw droominterieur én niet geheel onbelangrijk: jouw portemonnee. Lees verder voor onze budget interieur tips en geloof ons: je huis inrichten wordt appeltje eitje.

Huis inrichten: 5x budget proof interieur tips

Je huis inrichten met een klein budget? Wij geloven dar iedereen een knus, uitnodigend en stijlvol huis kan hebben - ongeacht het budget. Je favoriete plekje hoeft niet per se de hoofdprijs te kosten. Vandaag laten we je aan de hand van 5 budget proof tips zien hoe jij je huis kunt inrichten met een krap budget. Of je nu studeert, werkt of gepensioneerd bent: iedereen kan zich laten inspireren en zijn of haar huis inrichten op een low-budget manier!

1. Recycle, recycle, recycle

Hergebruik een paar meubels die je al hebt en geef ze een nieuwe likje verf. Of vervang de handgrepen van een dressoir met tweedehands handgrepen die je kastje net een nieuwe uitstraling geven. Voilà, je meubels zien er weer uit als nieuw! Of DIY er lekker op los en ga bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een eigen plantenbak. Normaal gesproken denk je bij het lezen van DIY-tips, namelijk “ja, dat ga ik doen” en vervolgens komt het er nooit van. Maar het loont zeker wel in je portemonnee door zelf aan de slag te gaan! Zo kun je met kleine aanpassingen je huis toch anders inrichten. 

2. Mix & Match

Show een beetje lef en probeer meubels en woonaccessoires uit verschillende tijdperken met elkaar te combineren. Een huis vol treasures wilt iedereen wel, right? Dit is prima mogelijk met spullen uit je favoriete vintage shop! Niet alles hoeft natuurlijk van een designmerk te zijn, want tweedehands meubels zijn net zo leuk! Ga regelmatig naar tweedehands winkeltjes toe om te kijken wat voor leuke spulletjes ze daar verkopen. Elke week wordt het assortiment daar weer aangevuld en het kost vaak geen drol! Let's go thrifting! Plan een dag dat je alle leuke kringloopwinkels en rommelmarkten in de omgeving afstruint en je vindt zeker weten genoeg oude spullen die amazing staan in een je interieur. Bang dat het te rommelig en over top wordt? Kies dan niet teveel verschillende kleuren en materialen voor je meubels en woonaccessoires. Zo houd je het rustig, maar wel stijlvol met een klein budget!

3. Denk ruim

Wanneer je het huis een frisse uitstraling wilt geven is het altijd goed om groot te denken. Ga voor grote elementen in plaats van kleine prullaria. Ieder huis heeft een plekje waar je op kunt focussen. Benadruk deze plek en hang er een mooi vintage kunstwerk op of geef het een likje verf of ga aan de slag met behang. Een gouden tip is om een ruimte visueel af te scheiden door bijvoorbeeld een kamerscherm, grote kamerplanten, of een mooie kast.

4. Een minimalistische insteek

Vul de ruimte zonder dat je een rommelig effect krijgt: ga voor een minimalistische look. Bij een minimalistisch interieur is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk rommel en frutsels in je interieur verzamelt. Met andere woorden: ruim op! Geef items die je niet meer gebruikt aan een ander of verkoop ze. Bepaal wat er wel mag blijven staan en houd zoveel mogelijk uit het zicht. Kies voor natuurlijke tinten, bijvoorbeeld wit, ivoor, beige en taupe. Dan houd je deze ruimte één geheel en past de inrichting mooi bij elkaar. Wil je een paar nieuwe, maar wel betaalbare, meubels kopen? Kijk dan eens bij de budget meubels van Biano!

5. Voorbereiding is het halve werk 

Zorg dat je alle maten van alle hoeken in je huisje van te voren opmeet. Zo voorkom je miskopen en impulsive buyings. Je zou maar verliefd worden op een kast en er thuis achterkomen dat de kast helemaal niet in die ene hoek past of dat 'ie eigenlijk veels te duur is. Spreek ook van tevoren met jezelf (en partner) af wat je maximaal wilt uitgeven en houd je aan dit budget. Doe het jezelf niet aan om dure woonwinkels binnen te stappen en zoek enkel budget woonwinkels uit om te shoppen. Dan is de verleiding om iets duurs te kopen een stuk minder!

Wil je niet de hoofdprijs betalen voor meubels en woonaccessoires? Neem dan eens een kijkje bij de Biano SALE!