inspiratie

Huis inrichten? 5 tips om low-budget en knus in te richten

Je huis inrichten kan soms best een uitdaging zijn. Op Biano.nl proberen wij je zoveel mogelijk inspiratie en tips te geven waarmee jij stijlvol en budget proof je huis kunt inrichten. Want budget proof en stijlvol is immers een hele een goede match.

The lovely drawer

Je huis inrichten kan op verschillende manieren. Vaak haal je inspiratie uit luxe grote loften en appartementen ergens midden in New York of Kopenhagen, bijvoorbeeld uit onze binnenkijkers. Hoewel je hier heel goed inspiratie uit kunt halen, is het soms lastig om budget proof meubels en woonaccessoires te vinden die passen bij jouw droominterieur én niet geheel onbelangrijk: jouw portemonnee. Lees verder voor onze budget interieur tips en geloof ons: je huis inrichten wordt appeltje eitje.

Huis inrichten: 5x budget proof interieur tips

Je huis inrichten met een klein budget? Wij geloven dar iedereen een knus, uitnodigend en stijlvol huis kan hebben - ongeacht het budget. Je favoriete plekje hoeft niet per se de hoofdprijs te kosten. Vandaag laten we je aan de hand van 5 budget proof tips zien hoe jij je huis kunt inrichten met een krap budget. Of je nu aan het studeren, werkend of gepensioneerd bent: iedereen kan zich laten inspireren en zijn of haar huis decoreren zonder bloedende pinpas.

1. Recycle, recycle, recycle

Hergebruik wat je al hebt en geef die oude salontafel een likje verf. Voilà, het ziet er weer uit als nieuw! DIY er lekker op los en voer die IKEA-hacks daadwerkelijk uit. Normaal gesproken denk je bij het lezen van DIY-tips, namelijk “ja, dat ga ik doen” en vervolgens komt het er nooit van. Naast het recyclen van meubels kun je ook gratis kunst of een mooie foto downloaden en op een groot formaat laten printen bij HEMA. Lijst ze in en hoppa: je hebt je eigen fotomuur gecreëerd. Zo krijgt jouw interieur een uniek en persoonlijk randje.

2. Mix & Match

Show een beetje lef en probeer verschillende tijdperken met elkaar te combineren. Een huis vol treasures wilt iedereen wel, right? Dit is prima mogelijk met spullen uit je favoriete vintage shop! Niet alles hoeft natuurlijk van een designmerk te zijn, want tweedehands meubels zijn net zo leuk! Bang dat het te rommelig en over top wordt? Houd de meubels in dezelfde kleur en je geeft jouw interieur juist een luxueuze en frisse uitstraling. Plan een dag dat je alle leuke kringloopwinkels en rommelmarkten in de omgeving afstruint en je vindt zeker weten genoeg oude spullen die amazing staan in een modern interieur.

3. Denk ruim

Wanneer je het huis een frisse uitstraling wilt geven is het altijd goed om groot te denken. Ga voor grote elementen, in plaats van kleine prullaria. Ieder huis heeft een punt waar je op kunt focussen. Benadruk dit focuspunt en hang er een mooi vintage kunstwerk op of geef het een likje verf. Een gouden tip is om een ruimte visueel af te scheiden door bijvoorbeeld een roomdivider, grote kamerplanten, of een mooie kast.

4. Een minimalistische insteek

Vul de ruimte zonder dat je een rommelig effect krijgt: ga voor een minimalistische look. Bij een minimalistisch interieur is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk rommel en frutsels in je interieur verzamelt. Met andere woorden: ruim op! Geef items die je niet meer gebruikt aan een ander of verkoop ze. Bepaal wat er wel mag blijven staan en houd zoveel mogelijk uit het zicht. Kies voor natuurlijke tinten, bijvoorbeeld wit, ivoor, beige en taupe. Dan houd je deze ruimte één geheel en past de inrichting mooi bij elkaar.

5. Voorbereiding is het halve werk 

Zorg dat je alle maten van alle hoeken in je huisje van te voren opmeet. Zo voorkom je miskopen en impulsive buyings. Je zou maar verliefd worden op een kast en er thuis achterkomen dat de kast helemaal niet in die ene hoek past. Spreek ook van tevoren met jezelf (en partner) af wat je maximaal wilt uitgeven en houd je aan dit budget. Doe het jezelf niet aan om dure woonwinkels binnen te stappen en zoek budget woonwinkels uit. Maar hoe lastig ook, het is vooral belangrijk dat je je aan het budget houdt.

Ben je op zoek naar budget woonitems? Neem dan eens een kijkje in onze ‘Budget meubels’ categorie en onze SALE-pagina.