inspiratie

Fotomuur inspiratie: maak een wonderwand!

Op zoek naar fotomuur inspiratie? Met een fotomuur voeg je een persoonlijke touch toe aan je woning. Alle kunstige kiekjes die je de afgelopen jaren hebt geschoten verdienen een plek in huis, right?

Lilla Vardag

Een eigen fotomuur maakt je huis uniek. Je liefde, beste vriendinnen, je kat of je familie: niets is leukers dan een muur met foto’s. We verzamelen vaak honderden foto’s op onze telefoon en computer, maar helaas raken deze herinneringen al te vaak in de vergetelheid. Maar hoe maak je nou zo'n wand zonder dat het een rommelig geheel wordt? Het kan lastig zijn om je verzameling lievelingsfoto’s op een mooie manier op te hangen, want een fotomuur moet wel 100% bij jou passen. Gelukkig zijn wij daar to rescue you. Dit zijn onze favoriete interieurs met een fotowand.

Fotomuur inspiratie: dit zijn onze favorieten

De fotomuur kun je tegenwoordig bijna niet meer wegdenken. Pinterest en Instagram staan er vol mee! an persoonlijke foto’s tot je favoriete foto van een topfotograaf en van inspirerende quotes tot aan de mooiste vakantiebeelden. Een fotomuur is een plek waar jij je ei kwijt kunt. Weet je niet zo goed hoe je dit aan moet pakken? Deze bewoners weten precies hoe ze een samengestelde fotomuur in hun woning moeten stijlen.

1. De compositie voor de fotomuur is zeer belangrijk

Hoe groot wil je dat de collage wordt? Welke muur wil je gebruiken? Voordat je als een bezetene te werk gaat, is het goed om eerst de compositie ‘te schetsen’. Leg de foto’s uit op de vloer of een grote tafel en kijk waar je de foto’s wilt positioneren. Meet de maten van de lijsten en plak tape of velletjes papier met dezelfde afmeting waar je de lijsten wilt ophangen. Een tip: zorg dat je tussen alle lijstjes ongeveer dezelfde ruimte behoudt anders komt het al snel slordig over en dat moeten we natuurlijk niet hebben! Soms heb je niet eens een muur nodig. Op je schoorsteenmantel of een mooie wandplak ziet het er net zo stylish uit! Ook een tip is om de foto's boven of naast een ronde spiegel te hangen! 

2. Durf verschillende lijstjes te gebruiken

Het is goed om te bedenken welke lijstjes je wilt. Wil je eenheid in je interieur behouden of juist gaan voor een eclectisch effect? Lijstjes kun je in verschillende vormen, kleuren en formaten te kopen. Wat je op Pinterest vaak voorbij ziet komen is de mix van verschillende lijstje om juist een opvallende wand te creëren. Kies een aantal grotere lijsten met de echte eyecatchers om als basis te gebruiken. Wat je vervolgens doet moet bij je stijl passen. Bij een grotere muur geeft het een speelse look als je naast de eyecatchers ook kleinere formaten gebruikt.

3. Kies een kleur en stijl fotowand

Vooraf kun je het beste een stijl en thema bedenken voor de lijsten en foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld voor het thema reizen kiezen om zo je avontuurlijk reisfoto’s een plekje in huis te geven. Elke fotomuur in je huis kun je weer een ander thema geven. Er zijn heel veel stijlen mogelijk qua ontwerp. Een bepaalde lijst kan de foto net dat kleine beetje extra exposure geven of kleuren benadrukken. De vorm en het materiaal speelt hierbij een belangrijk rol! Een andere tip is om je huis niet heel vol te hangen, want anders krijg je een rommelige ruimte.

4. Genoeg plan B’s

Je kent het wel: je gaat enthousiast beginnen aan je nieuwe project, maar tijdens het ophangen zie je toch dat bepaalde foto’s niet helemaal passen bij wat je voor ogen had. Frustraties, irritaties en weer een ritje naar de bouwmarkt. Dit kun je makkelijk voorkomen door altijd meerdere foto’s en lijsten achter handen te hebben. Op deze manier is het probleem snel opgelost en heb je weer genoeg lijsten om misschien wel een andere ruimte in je huis op te fleuren. Je nieuwe project dus...

Ben je benieuwd naar andere manieren om de muur aan te kleden? Lees dan Muur accessoires nodig? 5x leuke ideeën

Meer inspiratie nodig?