inspiratie

Eetkamer inspiratie: ga voor de Scandinavische look!

Op zoek naar eetkamer inspiratie? De eetruimte is de centrale plek in huis: iedereen komt hier gezellig samen. Het moet dus een gezellige plek zijn. Wij zochten daarom eetkamer inspiratie bij de trendsetters op het gebied van interieur: de Scandinaviërs.

Fonq

Heb je eetkamer inspiratie nodig om een gezellige ruimte te creëren waar het altijd gezellig is? Een ruimte waar iedereen graag bij elkaar samenkomt, om de dag door te nemen? De juist styling kan dan natuurlijk niet ontbreken. Wij zochten inspiratie bij onze Noorderburen: de Scandinaviërs. 

Inspiratie voor je eetkamer

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor je eetkamer, dan moet je eigenlijk bij de Scandinaviërs zijn.  Het is namelijk niet voor niets dat deze woonstijl zo razendpopulair is. De clean look, het prachtige kleurenpalet en de natuurlijke materialen zijn dan ook een perfecte combinatie voor jouw nieuwe en gezellige eethoek. Maak van je eetkamer een cozy ruimte om samen te komen, geïnspireerd op de Deense Hygge lifestyle. Met deze tips breng jij de hygge style in je eethoek!

De lichte en functionele eettafel

Wat betreft de eettafel is het belangrijk dat je gaat voor een minimalistisch, licht en luchtig design. De Scandinavische woonstijl staat namelijk bekend om haar eenvoud, functionaliteit en autenticiteit. De Noorderburen houden dan ook niet van te veel druke en heisa: alle poespas wordt achterwege gelaten en ze proberen met zo min mogelijk een zo mooi mogelijk en functioneel design neer te zetten. Tegenwoordig zien we dan ook steeds vaker weer de ronde eettafel binnen de Scandinavische trend terugkomen: niet alleen erg gezellig, maar ook nog eens een ruimtebespaarder in huis.

Speelse twist met eetkamerstoelen

Om aan de eethoek toch een speelse twist te geven, kun je verschillende eetkamerstoelen aan de tafel combineren. Van kuip- tot schoolstoelen en van spijlenstoelen tot designstoelen: mix verschillende typen stoelen met elkaar en zorg dat je ook afwisselt in de verschillende hoogtes van de stoelen. Ook wat betreft het materiaal kun je afwisselen: zoals hout, ijzer of kunststof. Omdat een Scandinavische woonstijl wel bekend staat om haar rustige uitstraling, is de tip om het kleurgebruik basic te houden. 

 

 

Scandinavische woonaccessoires

Wanneer je ervoor kiest om meerdere stoelen in de eetkamer te combineren, is het advies om de de rest van de ruimte basic en ruimtelijk houden. Op die manier creëer je alsnog die fijne rust waar onze Noorderburen zo van houden. Het gaat om de kunst van het weglaten, dus ga voor enkele woonaccessoires die echt in het oog springen. Ga bijvoorbeeld voor een kamerplant, een kandelaar, een mooie vaas en een theepot. Precies genoeg om de hygge style in de ruimte te brengen, maar wel met oog op rust. 

 

Nordic dinning: go for it! Niets is fijner dan een gezellige eethoek waar je met z'n alle kunt zitten. 

 

cc beeld: Fonq