tips & tricks

Checklist: zo creëer je een industrieel interieur

Ben je gek op ruwe afwerkingen, stoere materialen en donkere kleuren? Zou je deze stoere combinatie maar al te graag in je woonkamer zien? Dan past de industriële woonstijl perfect bij jou! Afvinken maar én dan kan het shoppen beginnen!

Dutchbone

We hebben net ontdekt dat de industriële stijl op je lijf geschreven is. Dan volgt nu het leukste gedeelte: shoppen! Bij een nieuwe woonstijl horen nieuwe meubels en accessoires. Gelukkig hebben we daar genoeg van, dus dat komt wel goed! Ga lekker achterover zitten, volg de stappen én jij geniet binnenkort van je vernieuwde interieur.

1/ Begin bij de basis

De vloer die je kiest, bepaalt de sfeer in je hele woonkamer. Dit mag dus stoer en ruw zijn om alweer een stapje in de goede richting van je droominterieur te zetten. Een beton look op de vloer doet het heel goed. Lichte betonkleuren in combinatie met stalen, zware meubels creëren een perfecte balans tussen stoer en gezellig. Wil jij liever all the way gaan en schrikt een donker interieur je niet af? Kies dan voor een betonvloer in de kleur antraciet óf ga voor zwarte vloertegels.

TIP / Je vindt hier alles zodat jij straks voor de volle 100% achter je vloerkeuze staat, handy!

2/ Een steentje bijdragen

Als wij denken aan industrieel, denken wij direct aan onafgewerkte, ruwe muren. Baksteenmuren zijn hip! Zo kun je ervoor kiezen om deze muur te verven in een lichte kleur. De textuur is stoer maar door te kiezen voor een lichte kleur, behoud je wel de warme sfeer in je woonkamer. Of je werkt de muren deels af met cement voor een edgy look. Ben jij helaas geen trotse bezitter van een stenen muur? Geen zorgen! Oplossingen zijn er om gevonden te worden. Zo kun je namelijk kiezen voor steenstrips óf je gaat voor behang. Er is héél veel behang te vinden met deze print. Het is daarom belangrijk dat je goed op de kwaliteit let, je wilt natuurlijk wel dat het er realistisch uitziet!

3/ Materialen zijn alles

Bij een industrieel interieur staan de materialen centraal. Je wilt een ruwe en stoere woonkamer maar niet té ruw. Het moet niet kil en ongezellig worden want daar wordt natuurlijk niemand happy van. Staal en leer: de materialen die perfect te combineren zijn. Ga voor een cognac leren bank, gecombineerd met een stalen stoel als eyecatcher. De warmte breng je in huis door robuust hout. Vergeet ook niet om te kiezen voor warme verlichting. Het contrast tussen stalen fabriekslampen én dit warme licht maakt je woonkamer verrassend en stijlvol.

4/ Inrichten maar

Of je nu kiest voor een zachte, industriële stijl óf er helemaal voor gaat: zonder goede meubels kom je er niet. De uitdaging is om een mooi balans te vinden, zodat de meubels elkaar versterken. Als je kiest voor alles leer of alles staal, dan zullen de meubels niet meer opvallen én dat is alles wat je niet wilt. Ga juist voor een aantal eyecatchers in verschillende materialen en combineer dit met accessoires in meerdere kleurtinten, zoals blauw of groen. Op deze manier maak je het eigen en breng je sfeer in huis.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk onze verschillende shopguides voor de leukste toppers! Al zin om aan de slag te gaan? Succes ;-)